אז איפה אתה אלוהים???

Le Roi

New member
אז איפה אתה אלוהים???

אחרי קריאה של עיתון הבקר(ובכלל ) קשה שלא לצעוק את השאלה הזו ולדרוש תשובה עכשיו, מיד. לכל מקום בו אתה מפנה מבטך אתה נתקל באכזריות, רוע בלתי מוסבר, סבל לא הגיוני ובכלל חוסר התמצאות כללי. אני יוצא מנקודת מבט שישנו כח/טבע/אלוהים שברא את הבריאה הזו ,מצד אחד כשאתה מסתכל בבריאה הזו אתה רואה חוקיות,שלמות והמון יופי ומצד שני אכזריות, רוע , סבל וחוסר הגיון או בקיצור אין דין ואין דיין. אני קורא שיש כאלה הטוענים שאם תעשה כך או אחרת לא יקרו לך אסונות כאלה ואחרים , המציאות מראה שהסבל לא פוסח על אף אחד וכולנו באותה הספינה הטובעת, הנה לכם "העם הנבחר" ,יותר נכון העם הנבחר לסבול יותר. זה פשוט לא נתפס, לשם מה נבראנו, לסבול?

THETRUE

New member
אתה צודק

אני לא מוצא סיבה מוצדקת למה צריך להיות סבל בעולם , כל הדברים עם הגלגולים הקודמים זה פשוט נשמע לי שטויות, למה אנחנו צריכים לשלם על דברים שלא אנחנו עשינו? התשובה היחידה המרה והכואבת שנותרה לי היא שאלוהים רוצה {מסיבותיו האישיות } שניסבול, ולא סתם שנסבול, שנסבול דברים שאנחנו לא מסוגלים לשאת ... אבל הדבר היחיד שאנחנו יכולים באמת לעשות זה לנסות להמנע מהסבל ..

davidmaur

New member
סבל ובחירה חופשית

אלוקים ברא את האדם בצלמו ודמותו דהיינו טבע בו את הרצון החופשי שאינו כפוף לחוקי הטבע והמכניקה. הרצון החופשי כשמו כן הוא, בלתי נצפה וחופשי. החופש אינו רק לעשות טוב אלא גם לעשות רע . האדם הראשון לא תוכנת מראש לבצע את הטוב בלבד אחרת לא היה בו הבחירה החופשית.ולכן הוא מיד חטה באכילת פרי האסור. . אנו כבני אדם נהנים מאותה בחירה כמו שאנו סובלים ממנה. אם אתה רוצה עולם מושלם שכולו טוב, טול מהאדם את חופש הבחירה. השאלה היא אם תרצה לחיות בעולם שכולו טוב וללא חירות.

האם יש קשר בין מעשיך לבין מה שיקרה לך?

אני בספק גדול... כתבת :"יש כאלה הטוענים שאם תעשה כך או אחרת לא יקרו לך אסונות כאלה ואחרים". ואני שואלת: האם באמת כך? האם צדיק וטוב לו- רשע ורע לו? או אולי: רשע וטוב לו וצדיק ורע לו? או שאולי, בעצם, המציאות מלמדת על-כך שאף אחת מן הקביעות הללו אינה בבחינת כלל תקף ואינה עומדת במבחן המציאות? אולי בכלל אין גמול על המעשים, והאירועים המתרחשים בחיי האדם- לטוב או לרע- מתרגשים ובאים עליו באופן אקראי? תפיסת האלוהים כאלוהי הצדק והמשפט מחייבת מציאותו של עולם שכולו טוב; כלומר, נכון שלבני האדם יש בחירה חופשית ובבחירתם הם עלולים להביא רע לעולם- אבל הצדק האלוהי אמור לתקן את המעוות ולתגמל כל אדם לפי מעשיו- שכר או עונש. אבל מסתבר כי המציאות טופחת על פניהם של "צדיקים" ו"רשעים" כאחד; תאונות דרכים, אסונות טבע, פיגועי טרור וכיו"ב פוגעים הן ב"טובים" והן ב"רעים" ללא הבחנה. תהיות וביקורת נוקבת, על כך שהעולם אינו מתנהל ע"פ מידת הדין והצדק המצופים מהאל הרחום והחנון, תוכל למצוא כבר בכתבים מלפני אלפי שנים (התנ"ך, מקורות מסופוטמיים ואחרים). ה"פתרונות" שהוצעו לבעיה זו, במהלך הדורות השונים, הם מסוגים שונים: גורלו של אדם נגזר לפי מעשי אבותיו- לטוב ולרע (אם חטאו- ייענש; היו צדיקים- יקבל שכר); הגמול האמיתי, על מעשי האדם, ניתן לו בעולם הבא; האדם אינו מסוגל להבין (ומוטב שאף לא ינסה להבין) את האופן בו האל מנהיג את העולם; אין השגחה פרטית של האל על בני האדם ועוד כהנה וכהנה פתרונות... ואנחנו נותרנו עם התהיות...

nehud

New member
איפה אתה?

מה הוא המישקל אשר אתה נותן לתופעות המרכיבות את ההוויה ? האם כאשר ההגדרות של העיתונאים ומנהיגים המגדירים מושגים דוגמת "עם נבחר" אינם עומדים במבחן המציאות יש לדעתך מקום לחקירה אישית (שלך) להבין את חוקי ההוויה? באהבה אהוד

kibbel

New member
אלוהים נמצא בתענוג ובסבל

אני סבור שהרוב המוחלט של בני האדם החיים בעולם הזה ובוחנים את המציאות עם אותם חושים יסכימו למה שנכתב. אך למרות זאת ניתן להסתכל המציאות מזוית קצת שונה.בשביל זה אפשר לתת דוגמא מאוד טובה מיחסים שבין אמא לילד: בשביל שילד יצא מוצלח,אמא שלו צריכה לחנך אותו ולהיות אתו לפעמים קצת קשוחה.הילד אינו מסוגל להבין שזה לטובתו. הוא חושב רק על משחקים וממתקים,שאין בזה כל רע,אך בצורה מוגזמת זה מזיק.לאט לאט הוא גדל ועם השנים הוא מבין שהסבל,או במילים אחרות חוסר תענוג,הוא זה שדוחף אותו להתקדם בחיים.הוא מפתח יחס בוגר לייסורים. במילים אחרות אפשר לומר שהסיבה לכל הייסורים היא אחת,לגרום לנו לתהום על משמעותם,להעלות את האדם מרמה של סובל ללא תכלית,לרמה שבה הוא חושב ומנתח מהי הסיבה לייסורים ומהי תכליתם.כל אחד יכול לפרש את הייסורים אחרת,אבל כלנו מסכימים שהם גורמים לנו לחשוב על הסיבה והתכלית. שכחתי לציין שהדבר שמניע את האמא לפעול בדרך קצת "רעה" כלפי בנה היא האהבה המוחלטת שלה אליו.יש קליפ קצר ומאמר מאוד יפה על כל נושא האהבה והקשר שלה לתענוג ולייסורים.לא כדאי לפספס http://www.kabbalah.info/hebkab/lp/ahava.htm

Narciss

New member
נבראת, תמציא לשם מה בעצמך

למה אתה צריך אלוהים בכלל?

למעלה