אז איך עושים את זה?

אז איך עושים את זה?

שלום! מה שלום כולם? התגעגעתי אליכם :=) טוב אני אדבר לעניין- ב"ה בשנה האחרונה היתה לי את הזכות להכיר קצת את רבינו ואת הספרים שלנו וקצת מהחסידים שלו ודבר 1- אני מודה על זה! באמת!! רק שמצד שני יש משהו שקצת קשה לי- אני קוראת את הספרים של רבינו ועוד סיפורי חסידים ואני קוראת על אנשים צדיקים ענקיים שעוסקים יום ולילה בתורה ומגיעים בזכות זה לדרגות עצומות בקדושה...ואני קוראת גם על אנשים פשוטים שעזבו את הכל ומסרו נפשם להתקרב לצדיק כדי להתחזק... והכל טוב ויפה ואשריהם. רק שאני לא רואה איך זה משתלב גם בחיים שלי- אני באמת רוצה להיות מסוגלת ללמוד תורה (לא גמרא או משהו-שלא תבינו לא נכון!) ככה בכזה רצון ואני באמת רוצה לא לחשוב מחשבות זרות בתפילה ולהיות מסוגלת להתפלל בכוונה אמיתית ואני רוצה לראות שהכל לטובה גם ביום מבאס ולהיות שמחה גם כשמשהו לא מסתדר כמו שרציתי ..... ואני באמת רוצה! אבל זה לא מה שקורה בפועל- אפילו אם אני מצליחה לעשות משהו הכל כ"כ קטן יחסית למה שאני יודעת שאני יכולה אם הייתי מתגברת על כל המניעות האלה- אבל איך עושים את זה? אפילו אם אני עושה כבר מצווה ומתגברת על המניעות שיש לי אז בסוף אני הורסת הכל כי אני מרגישה גאווה בגלל זה... אני מרגישה שאני מאוד מסכימה עם כל העצות של רבינו ושל שאר הצדיקים אבל איך אפשר להוציא אותם אל הפועל גם בחיים הרגילים כאן ועכשיו? יש למישהו אולי רעיון עצה חיזוק וכולא....?! שה' יברך אתכם!!!! ומצטערת שכתבתי מגילה....זה פיצוי על כל מה שלא כתבתי בחודשים האחרונים..

פראזניק

New member
אהמממ...

אני חושב שקצת הסבכת... את שואלת שאלה מעולה, אבל התשובה עליה אינה התשובה שאת - ורוב בני העולם - עונים עליה, אלא תשובה אחרת לחלוטין: בורא עולם מנסה אותנו בנסיונות, שולח לנו מניעות - בדרכינו לעבדו. כמעט כל אדם יוכל לספר לך על מניעות בתפילה: מחשבות זרות, חוסר הצלחה בכוונת התפילה (פירוש המילים). מי שלא יוכל לספר לך - זה רק משום שהוא כה שקוע בזה, עד שאינו שם לב לזה בכלל... רבינו הנחיל לנו דרך לעבודת ה', דרך ברורה ונוחה. ומדוע נוחה? מה נוח במה שאמר רבינו? כאן נכנסו לנקודה האמיתית. רבינו שם את הדגש על דבר שנכתב בכל ספרי ישראל: הבורא אינו מבקש מאיתנו את ההצלחה! הבורא מבקש את המלחמה. הבורא רוצה שאנו נילחם ביצר הרע, במחשבות הזרות, בחוסר היכולת לכוון או בשאר דברים. הוא יקש מאיתנו בהכרח להצליח? אם לא נצליח נענש - למרות שניסינו? לא! זו טעות! כבר דיברנו פעם בפורום על ענין "ישמח לב מבקשי ה'". שמטרת האדם היא חיפוש תמידי אחר הבורא, בחיפוש - יש הצלחות ויש כשלונות. האדם לא צריך להעצב על זה שלא הצליח למצא את ה' (ובכלל: את ה' אי אפשר "למצא", הוא הרי אין סוף ונעלה מהשגה אנושית) אלא לשמוח על כך שהוא מחפש, מבקש את ה'. "ישמח לב מבקשי השם". וזה מה שאמרו חז"ל "אין הקדוש ברוך הוא מונה דפים, אלא שעות". הבורא לא סופר לאדם כמה דפים למד - היינו הספיק, היינו השיג, אלא מונה לו כמה שעות למד, היינו השקיע, חיפש. מספרים שחסיד אחד בא לאחד מאדמו"רי חב"ד (כמדומני) ובכה לו שכבר 40 שנה הוא מתפלל ואינו מצליח לכוון בתפילה. כל תפילתו היא מחשבות זרות וכו' והוא לא יודע מה יהיה איתו. הוא לא מצליח לעבוד את ה', הוא לא מצליח בכלום. ענה לו האדמו"ר: "וכי מי אמר שהבורא רוצה שתצליח? אולי הוא רוצה שתאבק?" אולי דווקא את המאבק הזה בן ה-40 שנה הבורא רוצה? וזה מה שהוא רוצה! אנחנו דנים את דרישת הבורא מאיתנו בעין ומח אנושיים, על פי חוקי ההגיון האנושיים. ועל פי חוקים אלו, רק ההצלחה נחשבת, המאמץ והנסיון אינם מועילים בכלום. אבל הבורא מדבר על משהו אחר. רבינו מניח יסודות להגיון שונה, להגיון שכל גדולי ישראל דיברו עליו, הגיון שאומר: אין הקב"ה מונה דפים, אלא שעות". אין הבורא מבקש בהכרח את הנצחון במלחמת היצר, אלא את המלחמה עצמה. בהצלחה:)

בהמשך לדבריו של פראזניק :

ישנו סיפור ידוע על מישהו שהוצעה לו עבודה לפי שעות בעלת משכורת גבוהה מאד- למלאות חביות במים , רק ש... בחביות היו חורים ... אחרי כמה שעות , הוא התחיל להתלונן שזה מתסכל אותו שהחביות לא מתמלאות... אמר לו חברו - מה אכפת לך !?!? משלמים לך לפי שעה , לא לפי חביות ... המסר ברור , ה' יתברך נתן לנו עבודה לפי שעה (ימי חיינו...) אם נסיים את העבודה אם לא , זה כבר לא ענייננו. גם חז"ל אמרו לנו כבר : לא עליך המלאכה לגמור ואין אתה רשאי להבטל ממנה ... אחד מהחברים שאל את סבא יום אחד - "סבא , איך עושים תשובה ?!?!". אז סבא ענה לו - "ככה...". הכוונה היא , שאם אתה מתגעגע לדבר , חושק בו ומשתדל להשיגו , בעבודת ה' זה נחשב שהוא כבר אצלך. שבוע טוב לכולם ומזל טוב לפורום.

וואו אני הולכת...

נראה לי להדפיס את מה שכתבת שיהיה לי בתור "צידה לדרך" תודה רבה. באמת. ממש עזרת לי. אני יודעת שהעיקר זה הרצון להתקרב לקב"ה והמלחמה בכל המניעות בדרך- הבעיה היא שבדר"כ כשאני מחפשת איזושהי נקודה טובה כדי להתחזק בה אני מחפשת את הניצחון- את הרגע שבו כן הצלחתי להתגבר ולנצח את היצר ואת הרגע שכן התפללתי בכוונה...ויש תקו]פות שיש כ"כ קצת רגעים כאלה שאני פשוט לא מצליחה למצוא נקודות טובות ואני לא מצליחה לדון את עצמי לכף זכות ולהתחזק!!?? מה עושים אז?

למעלה