אז איך עבר הסדר?

בת מלכה

New member
אז איך עבר הסדר?

למרות שהחבר של אמא שלי מאוד חולה, אני עם שפעת, אחותי הקטנה (איך היא שונאת שאני קוראת לה כך) היתה עם דלקת ריאות ואמא שלי סתם מצוברחת - עדיין היה נפלא. כולם יצאו מגידרם כדי שיהיה שמח. דוד שלי, כפרע עליו, שלא היה לו יותר מדי כח לקריאת ההגדה, הריץ את העסק בקצב הסמבה. שרנו את ה-כ-ל! קראנו הכל (אפילו על הבן זומא ועל ההוא מעזריה) והגענו אל האוכל בשעה סבירה. היה, יחסית, קטן, אבל מושלם! שיהיה לכולם חג הכי שמייח בעולם. אושר, עושר בריאות וכמובן - אהבה!

העכביש2

New member
../images/Emo41.gif מצטרף: ישיבת פורום דחופה ../images/Emo70.gif

אז הסדר כבר מאחורינו ואני חייב להעלות פה כמה נקודות שהיו בוערות לי במהלך הסדר וישר חשבתי לדון עליהם איתכם
1. זה רק אני או ש...משנה לשנה ההגדה של פסח נעשת יותר ויותר מעיקה? 2. איך זה אצלכם במישפוחה: יש קיצורי דרך, או שאומרים את ההגדה על בוריה? 3. גם לכם נשמע הקטע של "כי לעולם חסדו" כמו קטע שרוט מדיסק של אוף-שימחעס? 4. בהגדה כתוב במפורש כי מי שלא אמר את שלושת המילים "פסח,מצה ומרור" כאילו לא עשה את החג ולא יצא מיידי חובה. אז למה אחרי שאומרים את זה ממשיכים עוד שעתיים בקריאה??!?! 5. גם אצלכם נאספו הגדות של פסח במרוצת השנים מכל מיני מקומות מוזרים? 6. זה רק אני או ש...זה רק עיניין של זמן עד שיצוצו פירסומות גם בהגדה? 7. עם יד על הלב: מישהו מבין מה הסיפור המלא שמסופר בהגדה?
8. גם אתם גומרים 20 כוסות יין לפני מועד הסיום החוקי של 4 הכוסות של ההגדה? 9. מי אלה לכל הרוחות רבי אליעזר, רבי יהושוע, רבי אלעזר בן עזריה, רבי עקיבא ורהי טרפון? 10. נכון שכל יעודו של האפיקומן זה להכניס מעט עיניין לסדר המשמים הזה? 11. ובכלל - לא נראה לכם מוזר שכולם חוגגים, שמחים, שרים ומחוייכים, וכל זאת בזמן שאנו מנסים להבין מה קרה לבני ישראל במצרים ועד כמה הם סבלו....הזויי למדי... חג שמח לכם

בת מלכה

New member
וואלה עונה ../images/Emo6.gif

1. זה רק אני או ש...משנה לשנה ההגדה של פסח נעשת יותר ויותר מעיקה?
לרוב היא מעיקה לאללה, אתמול הרצנו אותה והיא עפה קדימה... 2. איך זה אצלכם במישפוחה: יש קיצורי דרך, או שאומרים את ההגדה על בוריה?1. זה רק אני או ש...משנה לשנה ההגדה של פסח נעשת יותר ויותר מעיקה? 2. איך זה אצלכם במישפוחה: יש קיצורי דרך, או שאומרים את ההגדה על בוריה? 3. גם לכם נשמע הקטע של "כי לעולם חסדו" כמו קטע שרוט מדיסק של אוף-שימחעס? 4. בהגדה כתוב במפורש כי מי שלא אמר את שלושת המילים "פסח,מצה ומרור" כאילו לא עשה את החג ולא יצא מיידי חובה. אז למה אחרי שאומרים את זה ממשיכים עוד שעתיים בקריאה??!?! 5. גם אצלכם נאספו הגדות של פסח במרוצת השנים מכל מיני מקומות מוזרים? 6. זה רק אני או ש...זה רק עיניין של זמן עד שיצוצו פירסומות גם בהגדה? 7. עם יד על הלב: מישהו מבין מה הסיפור המלא שמסופר בהגדה? 8. גם אתם גומרים 20 כוסות יין לפני מועד הסיום החוקי של 4 הכוסות של ההגדה? 9. מי אלה לכל הרוחות רבי אליעזר, רבי יהושוע, רבי אלעזר בן עזריה, רבי עקיבא ורהי טרפון? 10. נכון שכל יעודו של האפיקומן זה להכניס מעט עיניין לסדר המשמים הזה? 11. ובכלל - לא נראה לכם מוזר שכולם חוגגים, שמחים, שרים ומחוייכים, וכל זאת בזמן שאנו מנסים להבין מה קרה לבני ישראל במצרים ועד כמה הם סבלו....הזויי למדי... קוראים עד האוכל. את השירים שרים עם הדחת הכלים, הקפה והעוגה. וגם זה, לא לפי הספר או הסדר, רק לפי מה שעולה בראש.... 3. גם לכם נשמע הקטע של "כי לעולם חסדו" כמו קטע שרוט מדיסק של אוף-שימחעס?
4. בהגדה כתוב במפורש כי מי שלא אמר את שלושת המילים "פסח,מצה ומרור" כאילו לא עשה את החג ולא יצא מיידי חובה. אז למה אחרי שאומרים את זה ממשיכים עוד שעתיים בקריאה??!?!
וואלה, נשגב מבינתי! 5. גם אצלכם נאספו הגדות של פסח במרוצת השנים מכל מיני מקומות מוזרים?
ברור! יש מתנות שקיבלנו לבר\בת מצוות, יש כאלה הניתנו מהעבודה (אנחנו מעדיפים תלושי מתנה, תודה) וכאלה מיוחדות שניקנו בהרבה-יותר-מדי-כסף 6. זה רק אני או ש...זה רק עיניין של זמן עד שיצוצו פירסומות גם בהגדה?
מה, לא רץ לך באנר של JDate מעל "אחד מי יודע"?!
7. עם יד על הלב: מישהו מבין מה הסיפור המלא שמסופר בהגדה?
חלק מההגדה תירגמתי לעוזרת הפיליפינית של סבתא שלה וחלק הסברתי לה שפשוט אני לא מבינה. היא התפוצצה מצחוק!! 8. גם אתם גומרים 20 כוסות יין לפני מועד הסיום החוקי של 4 הכוסות של ההגדה?
ברור! זה החלק הכי כיפי בכל הסדר. כןולנו יצאנו שיכורים... 9. מי אלה לכל הרוחות רבי אליעזר, רבי יהושוע, רבי אלעזר בן עזריה, רבי עקיבא ורהי טרפון?
לא יודעת, אבל עזריה זה כפר ערבי לא רחוק מירושלים... 10. נכון שכל יעודו של האפיקומן זה להכניס מעט עיניין לסדר המשמים הזה?
ברור! וכדי לשחרר עוד מתנה מהכיס של סבתא... 11. ובכלל - לא נראה לכם מוזר שכולם חוגגים, שמחים, שרים ומחוייכים, וכל זאת בזמן שאנו מנסים להבין מה קרה לבני ישראל במצרים ועד כמה הם סבלו....הזויי למדי...
יש גבול לאמפתיה שאנחנו מסוגלים להפיק. זה כמו "החיים היפים" של רוברטו בניני (צריך לדבר על זה, אסור לשכוח - אבל כמה אפשר ליות עצובים מזה?!)

מותר לי

New member
../images/Emo41.gif<מרימה ת'יד לספק תשובות>

1. זה רק אני או ש...משנה לשנה ההגדה של פסח נעשת יותר ויותר מעיקה? זה רק אתה (או שרק אני?) שמשנה לשנה ההגדה נעשת יותר ויותר קלילה 2. איך זה אצלכם במישפוחה: יש קיצורי דרך, או שאומרים את ההגדה על בוריה? בטח קיצורים! המטרה (האוכל) מקדשת את האמצעים (ההגדה) אתמול הייתי אצל חברים, היה סלט שלם! חד גדיא הגיע מיד אחרי מה נשתנה, אחד מי יודע לפני עבדים היינו, האוכל היה איי שם בהתחלה, הכוס הראשונה כשהתחילו לפנות את השולחן
3. גם לכם נשמע הקטע של "כי לעולם חסדו" כמו קטע שרוט מדיסק של אוף-שימחעס? תזכיר לי מה זה, נראה לי שבטעות עקפנו אותו
(האמת שלי זה תמיד היה נשמע כמו קטע מהמואזין, עם כל הסילסולים של דוד שלי...) 4. בהגדה כתוב במפורש כי מי שלא אמר את שלושת המילים "פסח,מצה ומרור" כאילו לא עשה את החג ולא יצא מיידי חובה. אז למה אחרי שאומרים את זה ממשיכים עוד שעתיים בקריאה??!?! "וכל המרבה הרי זה משובח"
5. גם אצלכם נאספו הגדות של פסח במרוצת השנים מכל מיני מקומות מוזרים? בבית שלי אישית יש הגדה אחת פשוטה שקניתי בצומת ספרים... אבל בבית של ההורים- כן 6. זה רק אני או ש...זה רק עיניין של זמן עד שיצוצו פירסומות גם בהגדה? לא המצאת את הגלגל, יש כבר הגדות כאלו!! 7. עם יד על הלב: מישהו מבין מה הסיפור המלא שמסופר בהגדה? אמממ... יציאת מצרים, רבי טרפון, 4 בנים... 8. גם אתם גומרים 20 כוסות יין לפני מועד הסיום החוקי של 4 הכוסות של ההגדה? מי בכלל נוגע ביין
9. מי אלה לכל הרוחות רבי אליעזר, רבי יהושוע, רבי אלעזר בן עזריה, רבי עקיבא ורהי טרפון? ומי אלה לכל הרוחות הרב שך, הרב אלישיב, הרב שטיינמן... (להמשיך?) 10. נכון שכל יעודו של האפיקומן זה להכניס מעט עיניין לסדר המשמים הזה? אמממ... לא נראה לי, גם מי שעושה לבד את הסדר צריך להפריש אפיקומן לסוף... (אני חושבת שזה כדי שהטעם של המצה ישאר, או איזו סיבה מבית המקדש או משהו בסגנון...) 11. ובכלל - לא נראה לכם מוזר שכולם חוגגים, שמחים, שרים ומחוייכים, וכל זאת בזמן שאנו מנסים להבין מה קרה לבני ישראל במצרים ועד כמה הם סבלו....הזויי למדי... לי בכלל נראה הזוי לחגוג את חג החרות במדינה הזאת

../images/Emo161.gif../images/Emo6.gif../images/Emo157.gif 4 קושיות

1. זה רק אני או ש...משנה לשנה ההגדה של פסח נעשת יותר ויותר מעיקה? משנה לשנה החגים הם לא כמו שהיו אבל השנה הפצצנו 4 שעות של סדר
2. איך זה אצלכם במישפוחה: יש קיצורי דרך, או שאומרים את ההגדה על בוריה? את כל ההגדה עד הסוף אפילו מישהו קם ורצה ללכת למצרים
3. גם לכם נשמע הקטע של "כי לעולם חסדו" כמו קטע שרוט מדיסק של אוף-שימחעס? "כי לעולם חסדו" חצי ממנו שמח עם מנגינה נחמדה והחצי השני רדום
4. בהגדה כתוב במפורש כי מי שלא אמר את שלושת המילים "פסח,מצה ומרור" כאילו לא עשה את החג ולא יצא מיידי חובה. אז למה אחרי שאומרים את זה ממשיכים עוד שעתיים בקריאה??!?! למה ממשיכים???? מ8 עד 11.15 היינו בהגדה!!!!!!! לך תדע.... 5. גם אצלכם נאספו הגדות של פסח במרוצת השנים מכל מיני מקומות מוזרים? כמה הגדות... כל שנה זה מתאסף ומתאסף .....
6. זה רק אני או ש...זה רק עיניין של זמן עד שיצוצו פירסומות גם בהגדה? חחחחח פרסומות.... הרי יש כבר הגדות של במבה בנק הפועלים וכו'.... לאן לאט גם נצא לפרסומות 7. עם יד על הלב: מישהו מבין מה הסיפור המלא שמסופר בהגדה? בדיוק אתמול חשבתי על זה... קוראים קוראים ואני לא ממש מבינה
8. גם אתם גומרים 20 כוסות יין לפני מועד הסיום החוקי של 4 הכוסות של ההגדה? לא! מה פתאום! 4 כוסות ואז חגיגה
עד שאוכלים את האפיקומן
ואז מברכין ואז אסור לאכול עד למחרת
<לפי החוק> 9. מי אלה לכל הרוחות רבי אליעזר, רבי יהושוע, רבי אלעזר בן עזריה, רבי עקיבא ורהי טרפון? אל תשאל אותי...
10. נכון שכל יעודו של האפיקומן זה להכניס מעט עיניין לסדר המשמים הזה? לא נכון, זה לא לשעשוע. אהממ אהמממ אולי כן..... 11. ובכלל - לא נראה לכם מוזר שכולם חוגגים, שמחים, שרים ומחוייכים, וכל זאת בזמן שאנו מנסים להבין מה קרה לבני ישראל במצרים ועד כמה הם סבלו....הזויי למדי... אנחנו שמחים בגלל ש... ש...ש.... ש.... יצאנו מעבדות לחרות! איפה היית ביסודי???? עכשיו אני: 4 קושיות
מה הקשר שלו לפסח???? מי גנב את האפיקומן? <שאלה פתוחה>? מה נאמר לסיכומו של עיניין?

העכביש2

New member
../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif

איזה תשובות תשובתיות!!! מגיע לך
ול-4 הקושיות:
מה הקשר שלו לפסח????
לפי דעתי זהו סתם תמהוני שבטעות נכנס לאייקונים ולא מצא את הדרך חזרה החוצה...
מי גנב את האפיקומן?
שאלה טובה!!! חכו חכו שאני אתפוס אותו!! }-[ <שאלה פתוחה> אז אממ...מה נשתנה הלילה ההוא?
לא השתנה. הכל די חראגיל...
מה נאמר לסיכומו של עיניין? היה טוב וטוב שהיה. נפגש בפסח הבא!!

אהההההה

אז זה הסיפור שלו
ולא הבנתי מה רוצים ממני?
בת דוד שלי הקטנה <בת 3 עוד מעט> "גנבה" את האפיקומן <הכנו לה אחד> והיא ביקשה 3 שקל לקנות סוכריה ומסטיק
מה השתנה??? אני יגיד לך מה השתנה! קניתי מכנס לבן לחג ובגלל ששותים במסובין הכל נשפך עליי

gilad269

New member
לעומת הקושיות שלך

אצלנו היה דבר מאוד מענין. שכולם הלכו לישון נשאר עוד יין,ושאבא של גיסתי קם בבוקר,כבר לא נשאר זכר ליין,והוא לא שתק עד שלא שאל כל אחד-אתה שתית מהיין?

נוסעת לאילת

זה כל מה שמעניין אותי עכשיו הודיעו לי לפני שעה שנוסעים אמרתי למה לא? ואני מתארגנת והולכת בקשר ליין שנגמר.... איזה שיכור בטח בא שתה והלך <נו זה שיודע שמשאירים יין...:)>

gilad269

New member
למה לא ?

תברחי,תשאירי אותי כאן לבד בודד ועצוב החג הזה כבר לא יהיה שמח
את לא מסוגלת להיות בלי הברווזה,תודי תהני לך ואני לא אחראי איפה אני אהיה שתחזרי,אבל מה איכפת לך העיקר שתהני

../images/Emo24.gif

מה אלו המילים האלו????? תקשיב עכשיו חזרתי וזה בטח לא סיפור לעכשיו מה קרה שם לכן אלך לישון אחרי יומים ללא שינה ותזכיר לי לספר לך בטח כבר מחר...

gilad269

New member
../images/Emo141.gif../images/Emo140.gif

חזרת אחרי יום. לכי לאסוף שעות שינה,ודברי איתי מחר.מקסימום שלחי מסר

סיפור שהיה כך היה ../images/Emo192.gif

יום חמישי ב10.30 אני מקבלת
"תכיני תיק נוסעים לאילת" אני בתגובה "מי? מה? מתי? איך?"
הצד השני "ב12 יוצאים תתארגני" "אהה וחפשי מקומות" אני בתגובה "אוף למה זה תמיד מוטל עליי? נמאס לי ברגע האחרון לשבור את הראש תמיד מחליטים מעכשיו לעכשיו ואני צריכה לשבור תראש"
הקו השני "רוצה או לא
" אני "ברור שכן" הצד השני "יאאלה חפשי ל2 זוגות 2 חדרים" מתארגנת מתארגנת הכל מהר מהר
מארגנת תיק עם בגדי יציאה בגדי סתם בגדי ים.... מברשות לשער לשיניים כרמים לגוף לפנים לידיים לרגליים לשער שמפו מרכך משחת שיניים קיסמים מגבונים בושם איפור סבון למקלחת אחד לגוף אחד לאמבטיה.... וזה לא נגמר.....
במקביל שיחות טלפון לכל מי שיש לו קשרים כי למצוא בהתראה כזו קצרה בחג זה סיוט. גם באינטרנט הכל תפוס אלא אם זה 2 לילות ואנחנו רוצים רק פינה ל
3 ידידים באילת מתחילים לחפש לי בעלה של בת דודה שלי <אם הוא לא בן דודה שלי מה הוא
> עובד במלון בת"א ויש לו קומבינות גם הוא מתחיל להתרוצץ חבר של אמא שלי מצתרף לחגיגה אני.... ואני מתארגנת משיחה לשיחה.
השעה 00.00 ויש מענה מכולם. להלן התוצאות:
הידידים לא מוצאים כלום- הכל מלא עד אפס מקום. החבר של אמא מצא 2 אנשים שיש להם 2 מקומות כבקשתי שהם בגדר אולי. הדוד הביא מספר פלא' של יהודה <@#$%#@&%#@> שאמר "תיתקשרו בבוקר ב7 נמצא לכם מקום אם לא ברשת המלונות שלנו אז נחפש משהו אחר" אמרתי לדוד שלי שאני לא רוצה להגיע ולא יהיה לי מקום בכל זאת זו נסיעה של 5 שעות אם לא יותר.
והוא אומר סעי סעי אל תדאגי יהודה ימצא לך מקום בטוח וגם אם לא לכו לתחנה המרכזית שם בטוח תמצאו. העברתי את תוצאות המחקר
<איפה ספיידי שצריך אותו?>
אמרו יאללה בוא נצא הכי מכל זה בטוח שנמצא מקום "טוב תנו חצי שעה להתקלח" "מה את עוד לא מוכנה
" "לא, הייתי עסוקה בדברים אחרים לא כמוכם מחליטים וזהו!"
ב1 בלילה אספו אותי התעקבנו קצת ב2 יצאנו לכיוון
נוסעים בסבבה שלנו מגיעים לשם ברבע ל6 <מגיעים שעה לפני הזמן המשוער>
יושבים בים מעשנים נרגילה נחים
והינה השעה 7 בוקר מתחילים לעשות טלפונים מתקשרים ליהודה מהבן דוד הוא לא עונה מתקשרים לחבר של חבר של אמא גם הוא לא עונה
הלכנו למלון של חברים ישבנו נחנו עוד קצת והינה השעה כבר 9 מתקשרים ליהודה מהבן דוד הוא לא עונה מתקשרים לחבר של חבר של אמא ענה ואמר יותר מאוחר
חם לנו, מתים לשים תראש להתקלח הזוג שבא איתנו ישן בסבבה שלו ואני והאקס שנהג <רווקה
תפוסה> ערים כבר מיום קודם. הולכים לקניון לאכול והינה השעה 11 מתקשרים ליהודה מהבן דוד הוא לא עונה
מתקשרים לחבר של חבר של אמא והינה תשובה סוף כל סוף הוא מצא דירה. מביא לנו מספר טלפון ואנחנו מתקשרים.
אמרה לנו שיש רק אכסניה אחת, לא רצינו. <800שח>
בדרכנו לתחנה המרכזית מתקשרים ליהודה וגם הוא נזכר לענות אמר לנו יש פנוי בואו בכיף כולנו שמחים ומאושרים
והוא לא מוכן פחות מ2 לילות.
"תשלמו על 2 תישנו לילה אחד"
למה מה קרה?
נכנסים לתחנה המרכזית, מותשים מהחום מכמות האנשים מהפקקים באילת....
גם הם. 2 לילות. קיבלנו תקריזה
ישר לים.
החלפנו בגדים באוטו שנראה אח"כ כמו ארון בגדים קפצנו לים ונחנו שם ב2 נסענו לטייל בכל אילת עברנו מלון דירה ואכסניה דפקנו דלת דלת למצוא משו לשים תראש.
מצאנו
אחת אמרה לנו שיש לה דירה פנויה אבל אחת
הסכמנו.
הלכנו לראות, לא תאמינו מה מצאנו שם!
נכנסנו לדירה הכיור מלא כלים הסלון מבולגן והחדר מלא תמונות שלה ושל בעלה
מה זה זה
היא הולכת לישון אצל חברה ומזכירה את הדירה שלה בעצמה
איכסססססססססס
ובשיא חוצפתה רוצה היא 500 לכל זוג בעעעעעעעעעעעע
רצנו משם כל עוד נפשנו בנו.
קיבלנו עצבים ויצאנו לדרך בשעה 4.15
הזוג השני ישן מאחורה כל הדרך ואני והאקס ערים מדברים על גמלים ובדואים כדי לא להירדם בנסיעה שופכים מים אחד על שניה וכו'...
הגענו הבית 6.13 ומי היה מאמין נסיעה כזו ארוכה בזמן כזה קצר מה שהעצבים עושים....
נכנסתי לישון ב8 בערב קמתי היום ב14.30 בצהרים ישבתי עם המשפחה בהלכתי לישון שוב מ4 עד 8.
את הפסח הזה לא אשכח

gilad269

New member
איזה סיפור

לפעם הבאה לאילת לא נוסעים בדקה ה-90,אחרת חוזרים על 4. כל הכבוד על הבילוי המקסים שהיה לך,באל למה כבר ציפית מטיול בדקה ה-90 ועוד עם האקס

לא ציפיתי

שכך יהיה מבחינת שינה כי זה היה אמור להסתדר ועם האקס... היה ממש נחמד! הוא בעצמו מרגע לרגע מפתיע אותי ואני חושבת שגם את עצמו.

gilad269

New member
שאת

ל א יושנת יומיים,את חושבת שהשינה תהיה בסדר? שעושים משהו בדקה ה-90,אל תתפלאי אם זה מה שיוצא בסוץ,הרי מה שאת מכינה בערב שבת,זה מה שתאכלי בשבת. האקס אולי הבין שאיתך תצא ידידות לנצח,ולא חברות

למעלה