אז איך מתחילים??

אז איך מתחילים??

פעם ראשונה פה, היום פתאום נפל לי האסימון, מצב רוח נוראי.
יתכן ואני מקדימה את המאוחר אבל אשמח להסתייע בניסיונכם הרב:
בתי בת כמעט 5, ילדה נבונה ורגישה אבל...
מאז נולדה היתה עקשנית, עם אופי חזק, לא מוותרת, לטוב ולרע.
כשכבר מעל לשנה אני מקבלת מסרים מהגננות שצריך לטפל בה. התחלנו טיפול משפחתי ובחלקו פרטני בה, בנתיים מעברי גן והמצב מתדרדר בגן. (כועסת המון, מקללת את הגננת קללות ״בת זונה״ שוב ושוב)
ולמה בעצם אני כאן, כבר שבועות ספורים שהיא לא מפסיקה לכחכח, ואני משתגעת מזה, היא שוכבת לצידי וכל דקה כחכוח. אני מבקשת ממנה להפסיק והיא אומרת, מגרד לי, אמא אני לא יכולה. היינו יחד בהופעה, לא הייתי מסוגלת לשאת את זה. במקביל היא מתלוננת שמגרדות לה העינים, אבל אין הפרשות, אין כלום. היא לא מצמצת רק משפשפת אותן.
זה מפריע גם לה וביקשה שאקח אותה לרופאה לבדוק את הגרון והעינים.

הפסיכולוגית הציעה לי לעשות לה אבחון עם פסיכיאטר ילדים (היא לא עודכנה על הכחכוח - כי עד היום לא חשבתי על זה כטיק), היא מרגישה שהיא סובלת מהפרעות ריכוז וקשב, אני מאד התנגדתי, בהרגשה שלי היא לא סובלת מזה אלא מקושי רגשי (ויש לי ילד אחד מאובחן, זו לא הסתייגות כללית), ואולי עכשיו אחרי מה שקראתי היום אני חושבת על טורט.

וכל המגילה הזו למה? אני תוהה מה נכון כרגע לעשות?
שלב א- רופאת ילדים קבועה, שתבדוק מצב פיזי. קראתי על הפאנדס, לא הבנתי עד הסוף - להעלות את זה? מה בעצם לבקש מהרופאה לבדוק מלבד הגרון והעינים? בדיקות דם מסוימות? טיפול אנטיביוטי? לאן לכוון?
שלב ב- פסיכיאטר עם התמחות בילדים זה בסדר (או שמא עדיף ללכת לנוירולוג?)? היתרון שהפסיכולוגית בקשר איתו ואיבחן את האח הגדול.
אני מאד חוששת מהאיבחון ותוצאותיו, (מההשפעה שלי על תוצאות האבחון, שתמיד נראה לי מוטה סביבה) מטיפול תרופתי בגיל כזה צעיר, מתיוג של הילדה בעיני עצמה ומהסביבה.

ואולי רק מגרד לה בגרון???? נכנסתי לסטרס נוראי.
(וכן קראתי שהאבחנה של טוראט היא מינימום שנה של טיקים)
ושאלה אחרונה ברשותכם, לגרון? יש פטנט שיכול להפחית את הכחכוח? תרופה? סוכריה?
קראתי שאסור להתייחס לטיק ואני מרגישה אשמה כמובן שאני הגורמת לזה ומאידך נכנסת לסטרס ועצבנות שזה קורה ואולי מזינה את המעגל הזה בעצמי. אוף.

סליחה על אי הסדר בהודעה, ואורכה. אודה לתובנות וסדר בדברים.

אמא יקרה

שבוע טוב
הסערה שחולפת אצלכם בבית ניכרת בכל מילה שלך, ואין שום צורך להתנצל או להרגיש אשמה על כך.
אני מאמינה שכל אחד מהורי הפורום היה במצבך בשלב זה או אחר, וכולנו היינו מבולבלים ונטינו להאשים את עצמנו בהגברת הטיקים אצל הילדים בשל התגובות שלנו כלפיהם.
מה שאני הייתי עושה במקומך :
ראשית, מביאה את כל הבית לרגיעה ע"י שיחות והסברה, שבבסיסם דרישה שלא להגיב לטיקים בכלל ! אם בתך מתלוננת, בהחלט לשוחח איתה ולבדוק מה באמת מפריע לה, אבל להימנע באופן מוחלט מלבקש ממנה להפסיק או ליזום איתה שיחות שעשויות להעיק עליה.
הייתי פונה לרופא הילדים, כדי לעדכן ולשמוע לחוות דעתו, כדי לשלול הסברים פיזיולוגים.
במקביל הייתי פונה למרפאת טורט בשניידר. יש שם את מיטב ומירב המומחים והכלים כדי לעשות סדר בכאוס שאתם עוברים (אם כי סביר שלא תצאו עם פתרון קסם משם, אלא עם איבחון והמלצות טיפוליות).
שיהיה בהצלחה

אמא יקרה לחץ לא יועיל

ואף יכול להגביר לחץ של התנהגויות וטיקים אצל ילדתך מהסיבה הפשוטה שילד מאבד בטחון כשהוא רואה את ההורים "מאבדים שליטה" . מותר לך להתפרק מובן שזה קשה בעיקר כשרואים את הילד סובל.אבל תשתדלי לא לידה

לגבי הגרון תנסי לתת לה מסטיק זה עוזר לפעמים גם אנחנו נתנו בזמנו לילדי

עדיף כרגע להתמקד בחוזקות של הילדה ולא להעיר או שהחיים יסובו סביב הטיקים זה רק מחליש ומכניס ללופ.

לגבי טיפולים, לא חייבים גם לקחת טיפול תרופתי, גם אין תרופה ממוקדת לטוראט ובמקרים קשים מטפלים במה שבוער.(מבחינה תרופתית)

עדיף להתחיל מרופאת המשפחה ולקבל הפניה לנוירולוג במידה וזה לא עוזר ניתן לעבור לפסכיאטר.

במקביל תדברי עם הצוות בגן ותשמעי מהם מתי הילדה מתפרצת, ואם הן שמות לב לטיקים יכול להיות שיש לה ADHD ולכן לא כדאי להכנס "לסרטים" מראש וללכת צעד צעד כדי לדעת מה שיש לה ולפי זה לקבל החלטה על דרכי טיפול.

אני אסיים בנימה אופטימית שגם אצלנו מגיל מאוד צעיר לילדון יש טוראט,ADHD ,OCD
ועם כל הקושי והאתגרים הלא פשוטים שהוא ואנחנו עברנו , השבוע הוא יתגייס לצה"ל ועד לפני 3 שבועות לערך הצבא לא ידע על מה שיש לו אבל הילד ביקש ליידע כדי לקבל את התמיכה מהם בעת הצורך. מנסיון שלנו ברגע ששיחררנו ולא ראינו את הטוראט מול העיניים אלה רק את החוזקות של הילד הוא רק עלה ופרח והצליח גם להוציא בגרות, רשיון נהיגה ועתיד להתגייס. צריך רק להאמין בהם ולראות מעבר לטוראט/התנהגויות כאלה ואחרות.

בהצלחה רבה

תודות על המענה ובעיקר על המילים החמות

אכן אתחיל עם רופאת המשפחה, ונתקדם צעד צעד.
כשל הבנתי ממה שכתבתי שתיכן, עדיפות לנוירולוג. אנסה להשיג הפניה לשניידר (אנחנו בכללית, זה בטח יהיה יותר פשוט) ולעשות את האבחון באמצעותם.
מניחה שאיציק לכם בשאלות בימים הקרובים..
תודות על ההבנה וההרגעה

למעלה