אז איך מקטלגים?

Elad Lerner

New member
אז איך מקטלגים?

באיזשהו שלב, אחרי הספר ה-20, או החוברת ה-50, בא הרצון הזה לסדר את אוסף הקומיקס בצורה יפה ומסודרת.
לא מזמן מישהו שאל כאן על איכסון כמות אדירה של חוברות, והצאו לו מספר דרכים מעניינות - מקופסאות נשלפות יעודיות לקומיקס, עד ארגז בקבוקי קולה וסכין יפני.

אבל חוץ מהמדף או מהארגז, אנחנו גם רוצים לסדר את הקומיקס שלנו בצורה וירטואלית - רשימה של כל מה שיש לנו.
מידי פעם בא אדם שמציע למכירה כמות גדולה של קומיקס, ומצרף קובץ וורד או אקסל עם רשימה. ראיתי כבר רשימות שונות ומגוונות. מסודרות לפי שנה, לפי סדרות, לפי הוצאה...

אני אישית לא מחזיק גליון אקסל מפורט עם כל החוברות שיש לי, פשוט מפני שאין לי חוברות... אני באופן מודע אוסף רק ספרים. אני מקפיד על שכולם יהיו מסודרים יפה על מדפים, עם הפנים החוצה, מאוגדים על פי תמה או יוצר. אז לא הרגשתי צורך לשמור גם רשימה וירטואלית. כל מה שהייתי צריך לעשות זה להסתובב 180 מעלות על כיסא המחשב, וכל מה שיש לי נמצא מול העיניים.
למרות זאת, לפני כשנתיים ראיתי אצל חבר בפייסבוק אפליקציה בשם Virtual Library. בעזרתה אפשר להגיד מה כבר קראת, מה אתה מתכוון לקרוא, איזה ספרים שייכים לך, איזה השאלת, לדרג, לכתוב ביקורות, לשתף... התחבבה עלי האפליקציה הזאת, ודבקתי בה במשך כמה גילגולים שלה (מתישהו הם שינו את השם ל-Reading Social אם אני לא טועה), עד שיום אחד פשוט הודיעו שבגלל שינויים כאלו ואחרים סוגרים את האפליקציה. השקעתי כל כך הרבה זמן בדירוג וקיטלוג, שזה פשוט הרגיז. ירדתי מהעסק הזה, והמשכתי בשלי.

אתמול נחתתי על האתר Goodreads. הוא נראה לי מעניין. הוא לא תלוי פייסבוק, אלה עומד בפני עצמו עם אינטגרציה אופציונאלית בפייסבוק.
http://www.goodreads.com/eladlerner
יש בו מספר אופציות מעניינות, כמו לכוון את הספר להוצאה הספציפית אותה קראת (רלוונטי במיוחד עם הוצאות מיוחדות, בכריכה קשה, וכאלו). מערכת ההמלצות שם טובה, ואת זה אני רואה כי המליצה לי על ספרים שידעתי שארצה לקרוא, וחמק מזכרוני להוסיף למערכת.
הבעיה היחידה עם Goodreads היא שבניגוד לאפליקציה ההיא, אי אפשר להוסיף ספרים שאין במערכת. חיפשתי להוסיף שם את Critical Citadel שקניתי בשוק הקומיקס לא מזמן, והוא לא נמצא. כנראה הוא אבסקורי מידי (למרות שיש לו מספר ISBN)
כמו כן, ישנה בעיה שקיימת בכל מערכת לועזית כזאת - אין ספרים בעברית. יש לי מדף שלם של ספרים וחוברות ישראליות (עצמאיות ומבית דפוס), וכל עוד אתמיד ברשימה אינטרנטית, הם ישארו לא מקוטלגים.

האם אתם שומרים על רשימה כלשהי של הקומיקס שלכם?
כל כמה זמן אתם מעדכנים?
איך אתם יוצרים אותה?
כמה היא כוללנית?

DARKSEID

New member
אני משתמש ב comicbookdb.com

אתר ממש כיפי וקל לתפעול. הכי קל להוסיף חוברות אפשר להוסיף הרצה של חוברות מ 1-60 תוך שניה וגם להוסיף חוברות ל pull list ככה שהם יתעדכנו אוטומטית. אפשר גם לייצא את הרשימה שלך בקלות.

אני מעדכן את הרשימה פעם בכמה חודשים להוסיף את האוגדנים החדשים שלי.
99% מהספרים שלי ברשימה ככה שהיא דיי כוללנית. חוץ מדברים שאני רוצה למכור שאני לא שם שם.
החיסרון היחיד באתר הוא שמי שלא רשום באתר לא יכול לראות רשימות של אנשים. לא מבין למה הם עשו את זה.

שם המשתמש שלי הוא ROY L למי שרוצה לבדוק את ה wishlist שלי :)

ailag

New member
זה דורש הרבה אנרגיה

פעם קטלגתי, כדי לא לקנות דברים בטעות פעמיים. התחלתי לכתוב איזו תוכנה לזה, הפסקתי כשקלטתי כמה תכנות צריך רק בשביל הבסיס של מה שרציתי (אם כי היום הייתי יכולה לעשות חלק מזה עם תכנות מול גוגל דוקס. נו שוין) ועשיתי קובץ אקסל. אבל לא ממש *השתמשתי* בו.

אז באופן טבעי שכחתי לעדכן..

אמורות להיות תוכנות שמשתמשות במצלמה של המחשב כקורא ברקודים, אגב. זה יכול לייעל את התהליך.

ד"א, בד"כ אפליקציות כמו שלך נותנות לייצא את הרשימה כקובץ (מסוג XML או CSV), ואז אפשר להזין אותו לתוכנה חדשה והדירוג והקטלוג שלך לא הולך לאיבוד. אם כי אפליקציות פייסבוק בטח פחות עושות את זה.

למעלה