אז איך מציגים?

• פותח הנושא dify
  • פורסם בתאריך

dify

New member
אז איך מציגים?

בעלי/אישתי בן זוגי/בת זוגי? חבר/ה לחיים? החבר/ה שלי? השותפ/ לדירה? חבר/ה טוב/ה? בקיצור- כשאתם צריכים להגיד משהו עליו/ה, איך אתם מכנים אותם? האם יש לכן כינוי שונה לאנשים שונים (מול משפחה, מול חברים, מול זרים, באינטרנט?) האם היה לכם התלבטות? האם זה תמיד מלווה ביציאה מהארון? ואם יש לכם גם סיפור פיקנטי, יאללה, לכו על זה :)

איך אני מציג אותו?

כרגע אין כל כך מה להציג, אבל כשהיה לרוב זה היה החבר שלי או בן הזוג שלי. למשפחה זה היה רק שם פרטי. (לא נראה היה לי שלקרוא לו "בעלי" מול אמא שלי היה רעיון כל כך חכם...) מול החברים..אני חושב שהם כבר בחרו לו את הכינוי בעצם.

S h a m i

New member
פשטות...

"חבר שלי" כי בסביבה שלי כולם יודעים ומכירים למה הכוונה ואין ספק שמדובר בבן זוג ולא חבר מן המניין. אישית לא אוהב להסתבך בהגדרה הזאת.... שבת שלום

ItsikH

Member
אין כמו "החבר"../images/Emo45.gif החבר בהא הידיעה, כי חבר זה יותר מבן זוג (לא חסרים זוגות שהם לא חברים ../images/Emo4.gif).

dify

New member
אני קוראת לה הזוגה שלי

וזה תמיד ילווה בהרמת גבה אצל זרים מצד שני אם אני קוראת לה בשמה, אז אנשים זרים יתהו מי זו בכלל ולמה אני מניחה שהם מכירים אותה. איכשהו בעצם להזכיר אותה זה תמיד יציאה מהארון, ולא תמיד יש לי כוח להסביר לאיזה מוכר ירקות שאני מחכה לזוגה שלי ותוך כדי זה גם לצאת מהארון...

טוב,

אז אצלנו במחלקת החתייארים הסיבה למה הוא גר אצלך היתה תמיד שהוא הבן דוד ממטולה, מאילת או מכל מקום ביניהם, עד שהפכתם למוסד ואז אף אחד לא שואל שאלות לא חכמות, אבל כולם מרכלים בלוויות על כמה נחמד החדש של זה או אחר. כמובן שבגיל מסוים אתה כבר לא מסתובב עם הבן דוד, אלא עם הבן של הבת דודה... וקיימת התופעה המעניינת של "לא ידעתי שיש מזרחים במשפחה שלך..." (מזל שכ"כ הרבה מרוקאים אסלים נראים אשכנזים לכל דבר וההיפך). האמת היא ש my lover האנגלי הוא הנח ביותר.

yosef 30

New member
המממ...

אין ספק שזה מלווה בכל פעם מחדש סוג של יציאה מהארון עד שכולם מכירים את בן הזוג. החל במשפחה ובארועים גדולים. לחלק אומרים שזה השותף (מול הדודים הדתיים שלי) ולמי שהרגשתי יותר פתוח לספר וידעתי שמשם זה לא ימשיך להיות מדובר אמרתי בן זוג. אני התפלאתי שאחיות שלי כשהיו מזמינות אותי לכל מיני ארועים של הילדים או למסיבות של החברים שלהם הם באופן טיבעי היו אומרות " גם אחי מגיע עם הבן זוג שלו" אני לא ידעתי את זה, אך כשראיתי שהכל מתנהל על מיי מנוחות, ניגשתי ושאלתי אם הם יודעים ואחיות שלי תמיד אמרו באופן טיבעי "בטח!" ולי זה ממש לא היה ברור. אז אין ספק שזה מלווה ביציאה מהארון כל הזמן. אפילו מול הקופאית בסופר מרקט שרוצה לטעום מה אני מבשל כל הזמן. וכל הזמן אומרת "איזה בעל אתה יאללה" הסברתי לה שאני לא נשוי. כשאמרתי לה שאני הומו היא לא האמינה, חשבה שאני מתחמק ממנה בדרך הזו. ועד היום היא לא מאמינה.
שיהיהש בת שלום ומבוכרת.

gevertov1

New member
אז ככה...

במשפחה הקרובה, הורים אחים בני דודים, כולם מכירים אותו ויודעים מי הוא. אין צורך להציג במשפחה הרחוקה בארץ ואצל חברים וותיקים סטרייטים (דתיים): זה החבר מקנדה

sidoni

New member
הוא תמיד הבן זוג שלי../images/Emo23.gif

ולמי שיש בעיה שלא יהיה בקרבתי ובקרבת הבן זוג שלי וגם כשהוא מעצבן אותי הוא הבן זוג שלי. ביקשתם סיפור אז ....יש לנו חנות קטנה ויום אחד הגיע איזו דודה כפרה מאשדוד(לקוחה)וישר ניסתה לשדך אותי או אותו לבת של האחות של הדודה של הסבתא שלה.הסברתי לה שאנחנו בני זוג ואין מצב, היא הוציאה את הראש מדלת החנות(בת 60 בערך )וצעקה לרוחמה( גיסתה) שהיתה קילומטר ממנה רוחי רוחי רוחי ....אלה זוג, אלה הומואים בואי תיראי איזה כפרה חמודים.והאמת שהיא עשתה את זה עם כל כך הרבה אהבה עם כל כך מעט טאקט ,הרגשתי הכי הכי הכי הכי גאה בעולם הכי הכי הכי זוגי בעולם.הוא הבן זוג שלי!!! ותמיד אבל תמיד גם לפני לקוחות דוסים אני מציג אותו כבן הזוג שלי גם בחנות הקטנה שלנו .

xanadu

New member
בשמו

מעגל החברים ומעגל המשפחה מכירים אותו בשמו. אני לא ממש אוהב את השימוש ב"בעלי" ו"בעלי" וגם מהמילה "זוגיות" יש לי רתיעה. קצת קשה להתייחס למילה כמו זוגיות ברצינות בעולם ההומואי, כשדייט שלישי הופך ל"זוגיות". בקיצור, יש לו שם, בו אני משתמש.

fresco1

New member
הכל הולך, רק לא בעל

הי, שבוע טוב אנשים רק לא בעלי! הוא בן-זוגי, החבר הכי טוב שלי, אהובי האחד והיחד אבל בעל??? אני לא בעלו והוא לא בעלי. כל הקטע הזה של שימוש במונחים הכ"כ שגורים (בעל, אישה וכו') מאוד לא מוצא חן בעיני. כל אחד מאיתנו הוא בעלים שלו עצמו בלבד. חוץ מזה- לכל אחד מאיתנו יש שם, הכי פשוט לא?

ז י ק ו

New member
בעלי

מאז ומתמיד הייתי קורא לו בעלי זה מן כינוי כזה שתמיד הצחיק אותי.. והיום הוא יותר מוצדק מתמיד

fresco1

New member
אין מצב בשום אופן

כפי שטענתי לפני- כל אחד הוא בעלים של עצמו. we don't own anyone except ourselves סתם חשבתי שזה ברור יותר באנגלית, אבל זה מובן לגמרי ומספיק טוב גם בשפת הקודש :) ובכל מקרה- הבנתי שמגיע לכם מזל טוב גדול לרגל חתונכתם.

למעלה