אז איך מחליטים?

oscarnotwild

New member
אז איך מחליטים?

ה - 15 באפריל מתקרב (בארה"ב זה הדדליין לבחור איזו מה - admission offers לדוקטורט מקבלים) וכמו שאני מכיר את עצמי, אני אחליט ברגע האחרון.

אז איך אתם עשיתם את ההחלטה שלכם לגבי האוניברסיטה בחו"ל שבסוף למדתם/אתם לומדים בה לדוקטורט? מה היה חשוב לכם כשבחרתם ומה חשוב בעיניכם בדיעבד?
וכמובן - קרה לכם שהתחרטתם על הבחירה שלכם?

אוסקר

ayulli

New member
אל תחליט ברגע האחרון

תחליט כשאתה מבין מי מבין האופציות נראית לך עדיפה. אני החלטתי שלושה שבועות אחרי הרגע האחרון, ולא מתחרטת. תמיד יש סקרנות של "מה היה קורה אילו", אבל אני חושבת שהייתי עושה את אותה החלטה גם היום.

oscarnotwild

New member
שלושה שבועות אחרי?

לי נראה שהאמריקאים לוקחים את הדדליין הזה די ברצינות

ayulli

New member
חיכו לי, כי לא היתה רשימת המתנה

המוסד השני היה בבריטניה, אז הם שיתפו פעולה.

Sonic hedgehog

New member
אני דאגתי מקומות על פי כמה אנשים יש וכמה הם

מעניינים אותי (נתתי נקודות על פי עניין בכל אחד ובסוף סיכמתי) לא התחרטתי. אם מדובר במקומות עם מעונות לא הייתי מחכה לרגע האחרון כי בחירת הדירות על פי זמן התשובה

22ק ו ס ם

New member
פחות רלוונטי מה חשוב לנו ויותר חשוב מה חשוב

לך. אם היוקרה והאיכות של המחלקה שאליה תלך הם הגורם הקריטי אז זה גורם מרכזי בסינון. אחרי זה אתה יכול להסתכל על גורמים אחרים כמו העיר, מזג האוויר, קירבה ליהודים או ישראלים (אם זה חשוב לך) או כל סיבה אחרת שנראה לך משמעותית לחיים במקום מסוים.

Philip Jr

New member
היי אוסקר

קודם כל אני שמח שיש לך החלטה לקבל
אני הייתי צריך להחליט בין ארבעה מקומות. מדוע החלטתי מה שהחלטתי? ראוי לציין קודם שכל אחד ושיקוליו.. וזה מאד משנה מה חשוב לך יותר, ולא בהכרח לי. בנוסף אני עברתי עם אשתי והחיות שלנו, ולכן היו לי לא מעט שיקולים לא אקדמיים למקום אליו נרצה לעבור.

אבל בכל זאת, אני חושב ששיקול מספר אחת שלי היה החיבור עם המנחה. אחר כך האיכות של המחלקה ואנשיה, והאפשרויות שלי לעבודה ושיתופי פעולה שם. מימון... הרמה והדירוג של המוסד האקדמי והמחלקה הספציפית. ובנוסף שיקולים אישיים כמו סגנון המחיה שרצינו, מזג אוויר..

אני עדיין חושב ששיקולינו היו נכונים, ולא מתחרט על ההחלטה, אבל אני לא אדם שמתחרט על יותר מדי דברים

tomersbar

New member
זה טוב שיש לך אפשרות בחירה

1. עם איזה פרופסור אתה הולך לעבוד?
2. איך הסטודנטים שלו, האם אתה רואה את עצמך מבלה בחברתם?
איך המחלקה והאוניברסיטה באופן כללי?
3. איך המזג אוויר באזור האונ'?
4. מימון ושות' - מה עלות המחייה באזור, האם המימון שאתה מקבל מספק?
5. סביבה - עירונית, כפרית, פרברית ?

oscarnotwild

New member
שאלות טובות

ברור שמה שמכריע כאן הוא מה שחשוב לי, אבל אני חושב שכשמתלבטים באיזה עניין במשך כמה שבועות אז נכנסים ל"פינות מחשבתיות" ונקודת מבט רעננה דווקא עוזרת.

אחרי שסיננתי מקומות שפחות התאימו לי (ואני מודה שקצת נהניתי לומר ל - MIT "זה לא אתם, זה אני"
) נשארתי עם שלושה מקומות מאוד שקולים.
בכל אחד מהם יש בעיקרון רק מנחה אחד שאני יכול לעבוד איתו ואם אני לא מסתדר איתו אני די ניצב מול שוקת שבורה (התחום שלי כ"כ קטן שבאף פקולטה אין יותר מחבר סגל אחד שמתעסק בו).
כולם מקומות עם איכות חיים גבוהה, וכולם מציעים לי פחות או יותר את אותו הכסף אחרי שמקזזים את עלויות המחיה השונות.

אז השיקול המרכזי הוא בבירור המנחה. עם כל אחד מהם נפגשתי כבר פנים אל פנים, אבל זה עדיין כמו ראיון עבודה. אפשר לקבל תחושה לגבי מי הבן אדם, אבל אי אפשר לדעת אם זה גם יעבוד בטווח הארוך. מהבחינה הזו קשה לי להכריע.

אחד המקומות הוא טוב מאוד בתחום, אבל בכל הדירוגים הוא מופיע רק בעשיריה הפותחת ולא בטופ. אני יודע בדיוק מה הדירוגים האלה שווים, אבל בכנות זה קצת משפיע עלי. אחרי שהתקבלתי ל - MIT ולסטנפורד, קשה לי לדחות אותם לטובת בי"ס פחות מוכר שהוא טוב יותר בקריטריונים האחרים.

Philip Jr

New member
Maybe you're over-thinking a bit

אנו אנשי המחקר ואקדמיה לרוב אנשים מאד שקולים ורציונליים, חושבים למחיתנו וגם כי זה באופי שלנו. אני די בטוח שזו לא השיטה הכי טובה בכל המקרים לקבל החלטה. זה נראה לי לא נכון לקבל החלטה על סמך זה שמוסד א' הוא מקום 2 ומוסד ב' הוא מקום 8, ההבדל באמת לא עקרוני עד כדי כך. בנוסף גם אם אתה לא יכול לנבא ב - 95% את הכימיה עם המנחה זה לא אומר שאין לך תחושה עם מי הכי כדאי יהיה לך באופן אישי לעבוד. תנסה לזרום עם זה אם אתה שואל אותי.

למעלה