אז איך היה הכנס?

ruthier

New member
כנס אוריגאמי

כנס האוריאמי היה פשוט מעניין מאוד ,רגוע מאוד ומפרה מאוד . הגיעו יותר ממאה מקפלים מכל רחבי הארץ, מכל מגוון הקשת של החברה הישראלית ,משפחות שלמות ,ילדים ,מבוגרים ,חיילים וכן אורחים מחו"ל ,משפחה פלשתינאית שקיבלה אירוח מלא ,מנהלים מבתי ספר בצפון, מדריכים של המרכז לאוריגאמי ,וכמובן מירי ,פול ודיוויד בריל שנתנו לכולם הרגשה נוחה ושקטה.

matanbi

New member
הכנס היה פשוט מדהים!

היה מאד מסודר,לפי דעתי מכיוון שהיה אולם אחד שבו התערוכה וגם דוכן שאפשר לקנות ספרים מצויינים (שני ספרים של דיוויד בריל,ספרים של מונטרול,ספר של אלברטינו,ספר של הכנס הקודם ועוד. והיה עוד אולם שכולם קיפלו ביחד בו ועוד שלושה חדרים שמדי פעם היה שיעורים בהם-אנשים יכלו לבחור לאיזה שיעור להכנס ואיזה דגם ללמוד.אני מאד נענתי מכל האנשים באו גם אנשים שלו הכרתי לפני זה שהם מקפלים טוב מאד.אני למדתי את דגם הדג המדבר,את השפתיים המדברות שהם דגמים קלים אבל לפי געתי הם גאוניים ויפים.למדתי עוד הרבה דגמים :דיוויד בריל לימד את כולם חצי קובייה משלושה דפים וגם הוא לימד מסכה שהשתמשנו ליצירתה בנייר קשיח.זה רק חלק מהדגמים שלימדו וממה שקיפלתי.המקום היה מדהים-ירוק מאד האוכל היה גם טוב. האוירה מעולה.דיוויד בריל מאד נחמד ובעל חוש הומור,במהלך הדגמים שהוא לימד אותנו הוא לפעמים שאל אם כולם שמחים ואם הם מבינים את הקיפול ואם לא אז שיעצרו אותו.גלינה גם עשתה מופע אם הכלב שלה(סנופי),שהוא קפץ בתוך חישוק וגם עזר לגלינה לקפל ניירות .חבל שהכנס נגמר אבל יש למה לצפות בשנה הבאה.

גילה או

New member
גם אני מאוד נהנתי בכנס.

ראשית היה כיף לפגוש את המקפלים החובבים שאני מכירה ממועדון החובבים וגם היה כיף לפגוש מקפלים אחרים.מקפלים רבים שאלו אותי הרבה שאלות בקשר לדגמים שקיפלתי ובקשר לאתרים באינטרנט .הזמנתי אותם להצטרף לפורום כך שאוכל להפנות אותם לאתרים המתאימים. האפשרות ללמוד דגמים בכיתות נפרדות היתה טובה ומועילה וגם באולם המרכזי היו קבוצות למוד שהתארגנו באופן ספונטני ומוצלח למדי.אפילו בארוחת הערב במסעדת הדגים מירי דאגה לאתגר אותנו בקיפולים שקשורים לים וכמעט בכל השולחנות ראיתי אנשים מקפלים בין המנות. דויד בריל האורח של הכנס השקיע הרבה בהדרכה והקדיש מזמנו בחביבות ובמקצועיות מרשימה. אני למדתי לקפל בסדנה של בריל פיה שההוראות שלה מופיעות בספרון של בריל "דגמים נבחרים"שיצא במיוחד לכבוד הכנס. גיל גבעוני לימד אותי בסדנה שלו לקפל את הרקדנים וCLAW(כף יד עם אצבעות מכוווצות ). איך אפשר בלי ההידרנגאה?לימדתי לקפל את הדגם הזה אשר אני כל כך אוהבת מיספר פעמים .על כך אני רוצה להודות לבועז שלימד אותי את הדגם בביקורו בארץ.הרבה אנשים אהבו ורצו לקפל זאת .אני נהנתי ללמד אותו.למדתי מונח חדש מגיל גבעוני ואני מקווה להפנים אותו- כאשר מלמדים דגם ויש שלב שבעבר קראתי לו קשה-יש לאמר שלב מאתגר. על המקום אין מה לדבר הכנרת ,השקיעות .... לסיכום נהנתי ואשמח להשתתף בעוד ועוד כנסים.

yepeled

New member
כנס האוריגמי

היה כנס מדהים טוב היה לפגוש את כל האנשים גם את אלה שמכירים וגם פנים חדשות שמאחורי הדגמים וההתכתבות בפורום. התערוכה היתה יפה. היו תצוגות ממש נפלאות, פעם ראשונה שאני רואה אותם.(לא הייתי בכנס הקודם) לא רוצה לציין שמות כדי לא לפגוע באלה שאשכח אבל לכל אחד היו המאפינים המיוחדים שלו, התחומים המיוחדים שלו והאופי שמתבטא בעבודות. יש כאלה עם הקפדה אדירה על כל פרט בחירת נייר דיוק בעבודה וגמר יפה, יש כאלה עם יצירתיות אדירה ודגמים מקוריים ויש כאלה עם דגמים מסובכים להפליא. יש דגמים פשוטים אך נאים מאוד, בקיצור מכל טוב. התנסתי פעם ראשונה בהעברת סדנה שזאת חוויה אוגמי מסוג אחר. לא כולם באותה רמה, יש שהמשפט "להצר רגל על ידי קיפול היפוך" נשמע להם סינית!! וגם אותם צריך להדריך על ידי פירוט כל שלבי הבינים. האורח דיויד בריל הוא אדם מיוחד נחמד, סבלני, מסביר נהדר כל פרט גם למקפל האיטי ביותר, ולא שוכח לשמור את המקפלים המהירים יותר עירניים על ידי בדיחות והומור בריטי. למדתי ממנו איך להדריך, ולהעריך דגמים פשוטים אך נאים. ההדגמה של קיפול נייר לילדים בני חמש שנתן פול היתה מקסימה. זכיתי לרגע של נחת כאשר יאן הריסון ואן קאר היו בסדנה שהעברתי, ולמחרת יאן חזר אלי עם פרח שקיפול בערך אחרי הסדנאות ועם שיפור של הוראות הקיפול שלי עבור קיפול פיתול של הקסגון. ברשותו אני רוצה לשפר את ההוראות לצבעוני ולנרקיס עם "פיתול על פי שיטת יאן הריסון".

mirigami

New member
הכנס

הכנס היה נהדר למרות שהייתי עסוקה כל הזמן ולא היה לי זמן לקפל (נראה לי שאני צריכה לנסוע לכנס בחו"ל כדי שאוכל לקפל) אנחנו עייפים מאוד מכיון שביום ראשון נסענו מהכנס לים המלח יש לנו תמונות של דייב מקפל בים המלח ודייב עם בוץ.... ורק אתמול בערב חזרנו הביתה כך שאנחנו עייפים מאוד. האוירה בכנס היתה נהדרת האולמות היו נוחים וגדולים. למרות העבודה נהנתי מאוד היה כייף ואני שמחה לשמוע שכולם נהנו. את התמונות שיש לכם מהכנס שיכולות להיות מעניינות ל-CD אנא העלו אותן על CD ושילחו אלינו: למרכז הישראלי לאוריגאמי אבא הלל 146 רמת גן בקרוב יצא CD של הכנס שיכלול תמונות מאמרים ודגמי קיפול. תודה לכולם ונשמח לשמוע רשמים נוספים מהכנס. מירי

למעלה