אז אומרים אז מה?

Mrs.Dvash

New member
אז אומרים אז מה?

אז אומרים אז מה?

שהיה לה הכל, שהיא הייתה יפה [והיא באמת הייתה כזו], שלא הייתה תקווה אי פעם להצילה, שהמשחק היה מכור מראש. אז אומרים אז מה? שהיא הייתה פסיכית [לא בסדר בראש], דרוש אשפוז ומהר. אף אחד לא יכל להגיע אליה, לא יכלו לגעת, אז אמרו שהיא קשה ולא מתאימה למסגרות ושנורא קשה לעכל אותה. אז אומרים אז מה?, אז בוכים אז מה? אז כואבים אז מה? מי מבין בכלל... לא הרבה וזה חבל. אבל אלו החיים. כמו השיר שנכתב לואן-גוך יש אנשים שהעולם באמת לא מתאים להם, יש אנשים יותר מדיי יפים לפה. לקח אותי אחורה, המון אחורה - בבום. ישבתי, ראיתי, הקשבתי לכל פרט והבנתי. שאי אפשר להבין. אי אפשר לעזור [אולי רק אשפוז] אבל זה בד``כ עושה את הדברים יותר גרוע. אז גם לי יש הכל. גם אני יפה, גם לי אין תקווה וגם בי אי אפשר לגעת. גם עליי אומרים ``זו פסיכית`` ואולי כבר אי אפשר להציל. וצעקות הקריאה לעזרה השתתקו בקפאון נוראי כשעמדתי על החלון והרוח עשתה לי דמעות של קרח, ונמנמתי לתוך אופורייה מלאת כדורים. וכולם אומרים שאני כבר גדולה. וכולם אומרים שזה צריך לעבור לי. וכולם אומרים שאני צריכה להתבגר, כבר לא אכפת לי. שיחשבו שאני ילדה, שיחשבו שאני פסיכית, שיחשבו שזה לצורך תשומת לב או כל דבר אחר שיכולים לחשוב עליו. ישבתי בפנים וראיתי איך זה נראה מבחוץ. זה כאילו ישבתי בפנים וראיתי איך זה נראה מבחוץ! זה מפחיד. זה נורא. זה כואב ברמות שאי אפשר לשער אפילו. זה מצמרר וזה מקפיא את הנשמה. הסתכלתי עליה, הסתכלתי עליי, הסתכלתי על חברה שלי שישבה לידי ופחדתי. וכשאני פוחדת זה כי משהו אמיתי עומד לקרות. כשאני פוחדת זה כי אני לא רוצה שזה יקרה אבל אני לא יודעת איך לעצור. אני לא יודעת מה לעשות ולא, זו לא קריאה לעזרה - כי את זה כבר עברתי. זו לא הצהרת התאבדות או כל דבר אחר - כי את זה כבר עברתי. זו הכרה פתאומית שאין מה לעשות, זה פחד תהומי. שימשוך אותי. ואני מפחדת... ואנשים ממשיכים להגיד. אז אומרים. אז מה!?

tairon

New member
אז ..אני אומר לך קודם בוקר טוב

דובשה בחיים מסתבר אנחנו לא מלקקים דבש אולי מלקקים את הפצעים והטראומות שאנחנו נושאים איתנו וזה בסדר אני יודע כי אני כמוך מלקק פצעים והם חלקם מגלידים באיטיות מחרידה ולפעמים גם אני כמוך לא מובן להמון אנשים את לא פסיכית ולכל אדם יש את תהליך הריפוי שלו וזה יקרה כי אלו דרכם טבעם של דברים סבלנות עוד יהיו ימים אחרים ובהם תביטי לאחור ותביני שכל אלו רק מכשלים ומחזקים אותנו כרגע זה לא נראה ככה אני יודע ואולי נראה לך שאין מה לעשות אל תנהלי מלחמה כנגד עצמך גם את אלו עלינו לחוש בקצב שלנו ואלו שלא מבינים...זו בעיה שלהם ולא שלך

Mrs.Dvash

New member
תודה

תודה

על מילים על תשומת הלב ולקיחת זמן לענות שאתה חושב שזו בעייה שלהם ולא שלי :] קטונתי. אבל... שיהייה לך בוקר מופלא.

SoulForger

New member
אז מה ?

הפחד...זה נדבק לי מההודעה שלך...כל ההודעה שלך הסתכמה בפחד למעשה. אני כל כך מבין את זה, חבל שפספסתי את התוכנית. פסיכים או לא פסיכים, עצב או אושר, לא משנה מה הסיבה...לא משנה אם יש סיבה. הדבר קיים ולא עוזב, זה כאילו טבוע בנו....טבוע מילדות אני משער. וכמה שלא נהיה מאושרים, זה תמיד יהיה תקוע בפנים עמוק...הפחד. הפחד שזה יפרוץ, הפחד למעשה מעצמינו.

Mrs.Dvash

New member
אני לא מפחדת מעצמי

אני מפחדת מההבנה. אני מפחדת מההכרה. שאין מה לעשות. שזה לא עוזב וכנראה לא יעזוב אותי. שזה שם טבוע בתוכי וכמה אני רוצה שזה יילך...

SoulForger

New member
אם לא מעצמך

אז ממה ? ממה כבר יש לך לפחד ? רק אנחנו מזיקים לעצמנו.

SoulForger

New member
תוספת.

אמרת שזה פחד מזה שלא יעזוב אותך. ולמה את מפחדת שלא יעזוב אותך ? כי אם זה לא יעזוב אותך, זה יכול להשתלט עלייך...וזה יגרום לדבר שאת לא רוצה. אזזה פחד מעצמך או לא ? אפשר להגיד גם שזה פחד מעצמך שתהיי חלשה... לדעתי...לא משנה איך מסתכלים...שורה תחתונה את פוגעת בעצמך, לכן את אמורה לפחד מעצמך.

Mrs.Dvash

New member
לא מתווכחת ולא מסתכלת...

כל אחד רואה את זה דרך העיניים שלו ולפי ההבנה שלו. למען ההבהרה מילותיי היו: ``זה לא מעצמי. אם היה לי טוב עם זה, אם זה היה משהו שאני רוצה אז זה היה מעצמי. זה פחד מזה שאני רוצה שזה יילך. פחד מזה שלא משנה כמה זמן עובר ומה אני עושה זה לא עוזב אותי.`` אני מפחדת. פשוט מפחדת.

Mrs.Dvash

New member
מפריע לי

מפריע לי

הלילה שאני לא יודעת אם אקום ממנו. היום שנפתח ואולי לא יהייה חדש בשבילי. הפחד שמשתק אותי. הקור שעוטף אותי. האושר שלא נדבק אליי. הכאב שמאז ומתמיד היה חלק ממני ועובר איתי יום יום ודקה דקה. מפריע לי שכל יום יכול להיות אולי. כל שעה וכל דקה. מפריע לי שאני צריכה בכלל לחשוב על דברים כאלו ולהאבק. שאני פוחדת.

SoulForger

New member
יפה.

זה מה שחיפשתי: ``מפריע לי שאני צריכה בכלל לחשוב על דברים כאלו ולהאבק.`` מפריע לך לחשוב על זה ולהאבק עם זה בגלל הפחד שזה ינצח, לא כך ?

Mrs.Dvash

New member
should i spell it out for you?

אתה עדיין מתעקש להראות לי כמה אתה צודק שאני בעצם מפחדת מעצמי, מהפחד שזה ינצח. אמרתי לך - כל אחד מבין בדרכו שלו. שאלת מה זה מפריע לי שאלת למה אני פוחדת - עניתי.

יערית

New member
לא חשבתי שאני לבד...

גם לי בגיל הטיפש עשרה עברו מחשבות בראש, גם אני ראיתי את התוכנית וזה כאילו לראות אותי רק מוקצנת יותר. מאוד כואב,מאוד קשה, אך היכן היא אהבה תאמרו לי? למה אף אחד ממשפחתה לא אמר את המילה הזו? כאשר הזכירו את הפסיכית הרבה יותר.... חבל... יערית.

Mrs.Dvash

New member
לצערי לפעמים כל האהבה בעולם לא יכולה לעזור

ואני בטוחה בכל ליבי שאהבו אותה עד אין קץ.

יערית

New member
שימי לב..

אני בטוחה שאהבו אותה אך זה היה ברור להם בלבד, שמת לב עד כמה היא הדגישה את זה במכתביה,חברים לא חסרו לה,אחיה אהבו אותה,חברות השתגעו אחריה,אך משהו היה חסר שם,הורים שלא כ``כ ידעו אייך לטפל בילדה שהיא מתוסבכת מעט,הדרך היחידה היתה פסיכיאטרית או אישפוז,אני חושבת שהיא רצתה משהו אחר... אפילו החבר שלה הרגיש שנכשל שלא שמר עליה היטב,אך היא רצתה בזה יותר מכל,מה היא רצתה ?לשבת מתחת לחול וחול? לא משהו נפשי היה חסר לה,ולפעמים הורים יכולים לעשות פלאים....(מתוך נסיון אני אומרת) אך לא תמיד כפי שאמרת... מקווה בשבילך שאת תבריאי את הנפש שלך,תלחמי בעצמך,העולם באמת יפה,אף אחד לא הבטיח זר של שושנים בכל פעם,אך רק אם תסתכלי על הכל בפרופורציות נכונות תראי את האושר. יערית.

למעלה