אזרח קטן עם שאלה

avivl

New member
אזרח קטן עם שאלה

אני אזרח קטן עם שאלה: לפני כשנה חזרתי לארץ אחרי 20 שנה מאוסטרליה בגלל גירושין. חזרתי עם 60,000 $ אמריקני ביד ורציתי להשקיע אותם באיזושהי צורה. לרוע מזלי בנק הספנות השקיע את כל כספי בהשקעות גרועות ואיבד את כולו. בדיעבד אני יודע שעשיתי טעות והשקעתי בבנק מצ´וקמק אבל מה שאני כן יודע זה שהמסמכים שעליהם חתמתי היו מסמכים מאד קשים ונדרשה בהם הבנה של ברוקר בניירות ערך ויש לי קצת השכלה באמתחתי (תואר שני במתמטיקה). מה עושים? האם אני יכול לתבוע את הבנק? מה אני יכול לטעון בכלל? תודה לכל העונים, אלמוני

תשובה

אביב שלום, לא ברור משאלתך אם אתה מדבר על עצמך או על אדם אחר שכן "קורות החיים" שפירטת אינם מסתדרים עם המפורט בכרטיסך... לגופו של ענין, בראש ובראשונה, אני מסתייג לחלוטין מהאמירה שלך לגבי בנק הספנות והיא הבעת דיעה שלך בלבד. באשר לשאלתך - אם ההשקעות נעשו באופן רשלני והיו בניגוד להנחיותיך יש לך, לכאורה, עילת תביעה. למשל, אם ביקשת השקעות סולידיות ובפועל ביצע הבנק השקעות ספקולטיביות. כמו כן יתכן שיש לך עילת תביעה אם פקידי הבנק לא היו יועצי השקעות מוסמכים ואם הבנק השקיע כספך תוך ניגוד עניינים - למשל בגופים שיש לו ענין בהם.

למעלה