אזרחות

itsikd10

New member
אזרחות

נכנסתי לארה"ב עם גרין כארד לשנתיים, אני נמצא בתהליך של הסרת התנאים.
בסה"כ נשמצא כבר בארה"ב שלוש שנים תחת הגרין כראד כך שאני יכול להתחיל הליך של אזרחות.
מישהו יודע אםם בעיצומו של התהליך ישנן הגבלות על כניסה/יציאה מארה"ב ?

doronf65

New member
מנהל
הנה

מתוך השאלה שלך לא הבנתי באיזה שלב אתה נמצא, הטיית הפעלים שלך לא ממש עזרה לי להבין אם אתה כבר יכול להגיש או שאתה עדיין רק שנתיים פה.

מכל מקום: לאחר שנתיים ותשעה חודשים מתאריך ה- GC ה-ר-א-ש-ו-ן שלך תוכל להגיש בקשה לאזרחות. תוך כדי התהליך אין הגבלות, רק צריך להקפיד שהיציאות הללו לא תהיינה ארוכות מדי כדי שלא יגרמו לך לא לעמוד בתנאי קבלת האזרחות כאשר התהליך יסתיים.
בוא תבין: כשתגיש בקשת אזרחות תתבקש לפרט את כל היציאות האחרונות שלך. בזמן המבחן לאזרחות (זמן קצר לפני הטכס) ישאלו אותך שוב את אותן השאלות כדי לראות שלא יצאת לזמן ארוך שיגרום לך לאיבוד הזכאות. אז אם התהליך ייקח כשנה, ובזמן הזה תרצה לבקר בארץ אז אין בעיה כי יש לך GC בתוקף. אם הביקור הוא טיול של כמה שבועות אז אין בעיה. אבל אם זה ביקור של כמעט שנה (נגיד אתה רוצה לחזור לארץ אבל לפני זה רוצה לעשות אזרחות אז אתה חוזר רק לצורך המבחן והטכס...)אז זה לא יילך.

לאחר קבלת האזרחות, יהיה זמן קצר שתהיה לך בעיה עם יציאות כי אתה תיתן את ה- GC שלך בתמורה לתעודת אזרחות. ואז כדי לעשות דרכון תצטרך לשלוח את התעודה, ואז לזמן קצר מאוד (הנפקת הדרכון) אתה נשאר בלי נייר שמעיד שאתה חוקי / אזרח.

itsikd10

New member
שאלות המשך

תודה על התשובה המפורטת.
&nbsp
מאז כבר הגשתי את הטפסים ועשיתי טביעת אצבעות.
מה השלבים הבאים ולוחות זמנים פחות או יותר?
הם העריכו את זמן הטיפול כ 10 חודשים

doronf65

New member
מנהל
אוקיי...

השלב הבא הוא ראיון ואז טכס אזרחות. לגבי לו"ז זה תלוי במדינה והעיר, אבל 10 חודשים נראה לי סביר.

למעלה