אזרחות

אזרחות

נולדתי באוקראינה בשנת 89 ועליתי לארץ בשנת 91. האם אני זכאית לאזרחות אוקראינית. תודה מראש.

TaL53

New member
תפני למנהל

פורום "פוליטיקה עולמית" סופרמן, הוא מתעסק בזה הרבה. למיטב ידיעתי, כן מגיעה לך אזרחות במידה ואת מוכיחה שאזרחותך נשללה ממך לא לפי החוק (ז"א שעלית בזמן שברה"מ הייתה קיימת ולא הייתה לך אף פעם אזרחות אוקראינית). בנוסף לזה את צריכה גם לדעת אוקראינית ולפי מה שאני זוכר אוקראינה לא מאפשרת אזרחות כפולה. אבל תבדקי את זה עם סופרמן.

Astroo

New member
לא יודע לגבי אוקראינה אבל יש לי מקרה דומה

גם אני עליתי ב-91 מרוסיה, והדרך היחידה בשבילי לקבל אזרחות רוסית היא לגור 3 שנים ברוסיה ולוותר על האזרחות הישראלית. נראה לי שבאוקראינה זה דומה.

shon100000

New member
ברוסיה רק עכשו הגבילו את החוקים

לקבלת אזרחות,אני חושב שבאוקראינה יותר קל לקבל אותה. אני עליתי ב2001 ויש לי אזרחות רוסית במקביל לישראלית.אבל בשנים האחרונות ברוסיה כמו שאמרתי יש הגבלות. הנה אתר של שגרירות אוקראינה בישראל קישור (זה באוקראינית ואננגלית)עברית יש שם ממש קצת,למעשה רק מידע על הרעב הגדול שהיה שם או איך שהם קוראים לו "השמדת העם האוקראיני".

shon100000

New member
אני יודע

שמעתי וקראתי על זה הרבה. אבל להפוך את זה ל "השמדת העם האוקראיני" נראה לי קצת מוגזם. וגם למה האתר של שגרירות אוקראינה בישראל מכיל מידע בעברית רק על הנושא הזה,לא יותר חשובים נושאים אחרים.מכל זה אני מבין שהם רוצים ליצור קשר בין "השמדת העם האוקראיני" לשואה,שעברה על עמינו. וובכן,מה שקרה להם מאוד עצוב וקשה אך לא הייתי משווה אותו לשואה וגם לא ממהר לכתוב על זה(ורק על זה) אם כבר הייתי מפרסם מכתב התנצלות על 'הסיוע הלבבי' שהם נתנו לנאצים במלחמה.

TaL53

New member
אני לא חושב שזאת המטרה שלהם.

הבעיה היא שהגדרת ארוע מסוים כג'נוסייד מאוד תלוי בפוליטיקה (ראה ערך ארמנים) לכן אוקראינה מנסה לקדם היום כמה שאפשר את הנושא, וגם שם מסתתרת פוליטקה מאחורי זה. דרך אגב, גם בארץ יש פוליטיקאים שעושים שימוש פוליטי במושג ה"שואה".

shon100000

New member
כן זה כבר ראינו אפילו במשכן הכנסת

ואני עדיין חושב שהמטרה שלהם באתר היתה כדי לקשר את נושא השואה לרצח העם שלהם אחרת מדוע הם כתבו מידע בעברית באתר שגרירות אוקראינה בישראל רק על זה...

danochka

New member
קודם כל אוקראינה לא מאפשרת אזרחות כפולה

ונראה לי גם שמי שעלה מברית המועצות ולא מאוקראינה עצמאית לא נחשב לאזרח אוקראינה המתגורר בוח''ל,קרי ישראל.

TaL53

New member
זהו שמי שעלה מברה"מ

לישראל האזרחות שלו נשללה אוטומטית בגלל שהוא עזב את ברה"מ. לפי החוקים של הרפובליקות העצמאיות שלישה זאת הייתה לא חוקית לכן מי שאזרחותו נשללה ע"י ברה"מ יכול לתבוע קבלת אזרחות של אותה הרפובליקה.

מי שעלה מאוקראינה העצמאית

אזרחותו לא נשללה. לא יודע אם היו תיקונים בשנים האחרונות, אבל מי שעלה בין 91 ל00, אזרחותו האוקראינית לא נשללה (בוודאות), וגם אם היו תיקונים לחוק בשנים האחרונות הם לא הופעלו רטרואקטיבית.

TaL53

New member
אני מכיר אנשים שעלו ב-91

ושהאזרחות הסובייטית שלהם נשללה מהם ואח"כ הם גילו שהם יכולים לדרוש אזרחות רוסית או אוקראינית לפי החוק כיום. זה בדיוק כמו פולנים שאזרחותם נשללה מהם בזמנו ע"י הממשלה הקומוניסטית וכיום הם יכולים לקבל אזרחות פולנית כי החוק קבע שהשלילה לא הייתה חוקית.

shon100000

New member
כן זה ברור

מי שעזב בזמן שברית המועצות היתה קיימת ועלה לישראל וויתר על האזרחות שהיתה לו אבל אחרי הפירוק ושהרפובליקות הסוביטיות הפכו לעצמאיות אז היה אפזר לדרוש אזרחות(אני בכל מקרה יודע על רוסיה)כך גם לגבי כל מי שעלה לישראל מהפדרציה הרוסית יכל להמשיך ולשמור על האזרחות הרוסית שלו כמו שאנחנו עשינו.

Astroo

New member
זהו שלגבי רוסיה זה לא נכון

לא ניתן להחזיר את האזרחות אלא אם כן גרים פיזית ברוסיה תקופה ממושכת.

shon100000

New member
זה עכשו,בגלל שהחוקים הישתנו ברוסיה

בשנים האחרונות נושא קבלת האזרחות הפך לקשה שם. מתי שאני גרתי שם אז לא היתה בעיה וגם אנחנו שמרנו על האזרחות הרוסית.

Astroo

New member
שמרתם כי עליתם לאחר התפרקותה של בריה"מ

אבל מי שעלה לפני זה, ויתר על אזרחותו הסובייטית. היתה תקופה קצרה לפני כ-10 שנים שאנשים כמוני יכלו לקבל אזרחות רוסית בלי לגור שם פיזית. אבל ביטלו את האפשרות הזאת.

למעלה