אזרחות רומנית

kook90

New member
אזרחות רומנית

אהלן. אשתי נולדה ברומניה ועלתה לארץ לפני 40 שנה. לפני 5 שנים הוציאו הוריה דרכון רומני ללא בעיות. יש ברשותנו את כל התעודות הנדרשות כולל תעודת לידה של אשתי. 1. האם לדעתכם זה יהיה אפשרי לחדש את האזרחות שלה או שניתקל בבעיות? 2. האם יש צורך בעו"ד או באחת מהחברות שמפרסמות בעיתון ומבקשות כמובן כסף בתמורה? אם כן האם אפשר לקבל המלצה? 3. האם בתנו תוכל גם היא לקבל דרכון רומני? 4. ולבסוף מה הם הסיכויים שלי בתור צבר לגמרי ובעל לרומניה גאה? תודה למי שיוכל לייעץ וסליחה על ריבוי השאלות.

Nobilis

New member
בקצרה

1) סביר שלא תהיה בעיה. 2) אם להוריה לא הייתה בעיה, למה שלא תעשו את התהליך בדיוק באותו האופן בו עשו אותו הוריה? 3) סביר שכן. אם אזרחותה של אשתך נשללה ביציאה מרומניה, תצטרכו לבקש החזרת אזרחות עבור בתכם, ואז התהליך מסתבך (אבל עדיין אפשרי בדרך כלל). אם אזרחותה של אשתך לא נשללה ביציאה מרומניה, בתכם כבר אזרחית (בתור מי שנולדה לאזרחית רומניה). 4) בשביל שתוכל לבקש אזרחות רומנית תצטרך לגור עם אשתך ברומניה במשך מספר שנים.

next7

New member
שאלה בעניין דרכון רומני

סבתא שלי נולדה באיזור שלפני מלחמת העולם השנייה היה שייך לרומניה. קודם כל, האם זה מקנה לאמא שלי (שהיא הבת שלה) אזרחות ולאחר מכן גם לי? ואם כן, אז כמה זמן לוקח כל התהליך? תודה מראש!

next7

New member
ועוד דבר...

הבנתי שבכדי לקבל אזרחות רומנית, חייבים להוכיח בקיאות בשפה. במקרה שאמא שלי (ובעקיפין אני) זכאית לאזרחות ומוכיחה בקיאות ברומנית ומקבלת אזרחות. אני גם אהיה צריך להוכיח את זה? או שאחרי שאמא שלי מקבלת אזרחות, אני מקבל אותה באופן אוטומטי?

next7

New member
סליחה על ההצפה אבל..

אשמח מאוד לקבל המלצות לעורכי דין מכם, האנשים המנוסים. כאמור מדובר בהוצאת אזרחות רומנית אז כמובן שהכוונה היא לעורכי דין המתמחים בזה. תודה מראש ושוב סליחה על ההצפה :)

למעלה