אזרחות רומנית???

Noamhs1

New member
אזרחות רומנית???

ערב טוב לכולם. רציתי לשאול שאלה ואשמח למי שאוכל להשיב לי בעיניין. אבי עלה מרומניה בשנת 56. ובעקבות צרוף רומניה לאיחוד בקרוב חשבנו לבדוק את הזכאות שלנו הילדים לאזרחות רומנית. הבעיה היא שאין ברשות אבי את התעודת לידה שלו ובנוסף הוא לא יודע האם נשללה האזרחות הרומנית שלו כשהוא עלה לארץ...(הוא טוען שהוא לא וחתם על ויתור,אך הבנתי כי זה לא משנה יכול להיות שהם ביטלו לו בלי שהוא יודע....) בכל מקרה הוא הלך לשגרירות רומניה לפני כמה ימים עם הפרטים של מקום הלידה שלו,תאריך הלידה,עיר מגורים,שם מלא שלו ושל אמא ואבא שלו. בשגרירות אמרו לו שהם יטפלו בזה תוך שלושה חודשים.... ועל כך רציתי לשאול: 1.עד כמה זה רציני שהם באמת יטפלו בזה ושאנו נקבל תשובה? 2.האם יש סיכוי שזה יקח פחות זמן או לחילופין יותר? 3.האם אנו אמורים לצור איתם קשר לאחר שלושה החודשים או שהם אמורים להתקשר? 4.מה עלינו לעשות לאחר מכן על מנת לקבל אזרחות רומנית גם כן? תודה למשיבים 4.

Nobilis

New member
תשובה

1) בעיקרון זאת הבטחה סטנדרטית. בתוך שלושה חודשים הם אמורים להשיג לו תעודת לידה, ויתכן שגם תשובה בנוגע להאם הוא אזרח או לא. במידה ואזרחותו נשללה, הוא יצטרך לבקש אותה חזרה, וזה כבר לוקח הרבה זמן (חודשים ארוכים, עד שנים). 2) נדמה לי שבדרך כלל הם עומדים בלוחות הזמנים. 3) לא יודע. אני ממליץ לחכות שלושה חודשים, ואם עדיין לא קיבלתם תשובה, לפנות אליהם שוב. 4) תלוי. אם אזרחותו לא נשללה, הרי שאתם כבר אזרחים, ורק צריך לרשום את לידתכם. תהליך פשוט יחסית. אם אזרחותו כן נשללה, צריך לבקש אותה חזרה בשבילו, וגם בשבילכם. זה תהליך ארוך, מורכב יותר, וכלל לא וודאי. הכל תלוי בסעיף תחתיו נשללה האזרחות. יש מקרים בהם ניתן לבקשה גם לילדים, ויש מקרים שלא.

Noamhs1

New member
עוד שאלה בנושא...

בהנחה שהשגרירות תמצא את התעודת לידה של אבי והוא עדיין אזרח רומני. מה אנחנו צריכם לעשות כדיי לרשום את לידתנו(אלו מסמכים וכד'). והאם אבי יכול לעשות את זה כשהוא מגיע לשגרירות בעוד שלושה חודשים לאסוף את התעודת לידה שלו.... ממש תודה.

osho32

New member
כמו שנובוליס ענה לך

1. הם רציניים במתן התשובה ובדרך כלל זה יקח בדיוק 3 חודשים. 3. אתם צריכים להגיע אישית לשגרירות ולמשוך את תעודת הלידה שהם כנראה ינפיקו לו. 4. אם הם לא שללו לו את האזרחות - אתה כבר אזרח ורק צריך לבצע רישום ברומניה. נראה לי שלך עדיף לעשות את זה דרך עו"ד אחרי שתקבלו פרטים על האבא. בהצלחה

למעלה