אזרחות רומנית

gofmarat

New member
אזרחות רומנית

שלום לכולם,

לפני בערך חצי שנה התחלתי להתעניין פה בפורום לגבי אזרחות רומנית, אבל בגלל שאני סטודנט לא היה לי זמן להתעסק עם זה כל כך.
עכשיו שיש לי יותר זמן אני מתחיל לעבוד על זה שוב.

הסיפור שלי הוא כזה:
סבתא שלי נולדה ברומניה בעיר בשם vadul rascov, בזמן המלחמה היא הוגלתה משם והשטח עבר לשליטת ברית המועצות, כרגע העיר הזאת שייכת למולדובה, הבנתי שזה מקנה לי את הזכות להוצאת אזרחות ולאחר מכן דרכון רומני.
אין לי את התעודת לידה שלה ואת תעודת הנישואין שלה שבה כתוב שם המשפחה החדש שלה, הבנתי שאת המסמכים האלה אפשר להוציא בארץ בשגרירות מולדובה במחיר של 250 שקל למסמך, הבעיה היא שזה יכול לקחת 4 חודשים.
איך אני יכול לקדם את העניין בינתיים כדי לחסוך זמן?
היא כבר נפטרה ויש לנו את התעודת פטירה שלה ולא היה לה דרכון ישראלי ואנחנו לא מוצאים את התעודת זהות הישראלית שלה.
במקביל התחלתי להתעניין אצל כמה עורכי דין שמצאתי באינטרנט אחרי חיפוש בגוגל "אזרחות רומנית" ובגלל החג כולם הבטיחו לחזור אלי ביום ראשון.
אבל הצלחתי לדבר עם אדם בשם וילי שלו מעמותת "אזרחים ושורשים", המחיר שהוא אמר לי עבור פתיחת תיק הוא משמעותית יותר נמוך ממה ששמעתי שעורכי דין לוקחים שזה בערך 8000 שקל.
למישהו יצא לעבוד עם העמותה הזאת, מישהו שמע על האיש הזה?

משהו נוסף שאני רוצה לדעת זה האם אנחנו חייבים להוציא אזחות לאבא שלי קודם, או שאפשר פשוט להוכיח קשר דם לסבתא שלי ושרק אני ואחי נוכל להוציא כי הוא פחות מעוניין בזה.

תודה לכל העונים.

sha1986

New member
גם מחפש מידע

אני גם מחפש מידע על העמותה 1999- אזרחים ושורשים.
אם משהוא עבר תהליך איתם או מכיר משהוא שעבר אשמח לקבל הודאה ממנו.
תודה מראש.

Ronen Yonas

New member
אני בתהליך

אני כרגע בתהליך מול עורכת דין רומניה
כרגע אני אחרי הוצאת תעודות לידה לשתי ההורים שלי היא איתרה הכול רק על ידי שם רחוב שנתנו לה כרגע מחכים שמשרד המשפטים הרומני יכיר בזה
והיא עלתה לי עד עכשיו 200 יורו וכנראה לא עוד הרבה אני משער בסביבות 800 יורו הכול
והיא מוציאה לי להורים ולילדים שלי
נכון אפשר הכול לבד אם יש מסמכים ויודעים לכתוב רומנית מכוון שהשגרירות רוצה למלא טפסים ברומנית

למעלה