אזרחות רומנית

Pninit10

New member
אזרחות רומנית

שלום לכולם, פנו אליי עמותה בשם "אזרחים למען אזרחים" , שאמרו לי שהם יכולים לעזור לי להוציא דרכון רומני וזה לוקח בין 5-15 חודשים, וזאת למרות שאינני דוברת רומנית שוטף. (הם פנו אליי אחרי שאמא שלי שנולדה ברומנייה הוציאה לא מזמן דרכון רומני...). מישהו מכיר / שמע עליהם? תודה!

forglemmigej

New member
בבואך להציג את עצמך ביבשת

מציעה לך לדבוק באזרחות הישראלית (כלומר שהרומנית תשמש רק לעניני ביורקרטיה) הדעה עליהם (הרומנים) גרועה ביותר כך שאפילו עלתה הצעה במדינה שאני מתגוררת בה לסגור את הגבול עבורם. זה מאמר של השף של השוטרים בקופנהגן לגבי רומנים, תתרגמי עם גוגל טרנסלטור מה הדעה הרווחת והיא לא טובה בלשון המעטה. http://www.berlingske.dk/danmark/politi-rumaenere-er-topkriminelle

xyz111

New member
ומה היחס / הדעה לגבי הפולנים / אזרחות פולנית

האם זהה לרומנים או שקיים הבדל?

Woking

New member
יחס ודעה זה עניין סובייקטיבי

תלוי את מי אתה שואל. התשובה יכולה להגיד לך יותר על המשיב מאשר על המצב לאשורו.

forglemmigej

New member
אני חושבת שיש הבדל

הפולנים באיחוד מ2004 והרומנים והבולגרים יותר מאוחר . בכלל באופן כללי נראה לי שהמדינות הותיקות קצת מסתכלות בהתנשאות על החדשות. העקרון של תנועה חופשית באיחוד ועבודה בלי יותר מדי ביורוקרטיה נוצרה לביזנסים למינהן ופחות לתנועה אינדיוידואלית. אם למשל יש חברה כמו סימנס (שהיא אמנם גלובלית אבל זו סתם דוגמא) והיא רוצה להקים מפעל בדנמרק למשל התנועה של העובדים תהיה קלה מגרמניה אותו דבר לגבי כל חברה אחרת. התנועה החופשית היתה קיימת בסקנדינביה עשרות שנים לפני אמנת שנגן . התושבים של המצטרפות החדשות לקחו את התנועה החופשית הזו המון צעדים קדימה זה לא שזה חלא חוקי לעשות את זה אבל זה לא ממש חכם. לפני שנתיים שלוש ראיתי עשרות אנשים מליטא, לטביה, פולין בכל מקום היום מאז המשבר הכלכלי הם פשוט נעלמו. לי אמרו שככה היה אחרי מלחמת ששת הימים שהפלשתינאים (עם מומצא אבל לא ניכנס לפוליטיקה) הציפו את מדינת ישראל וחיפשו עבודה בכל מקום, האם זה קידם אותם למקום יותר טוב או את מדינת ישראל , לא נראה לי, האם הפועלים הזרים שמגיעים היום למדינת ישראל זה טוב . לא מוחלט. הגולם קם על יוצרו אבל זה בגלל ש"ס ובניזרי המושחת בראשם שהרסו את הרעיון. הבעיה של הרומנים היא שהם מגיעים הנה לדנמרק וכיוון שהחיים פה מאד מאד יקרים אחרי זמן קצר נגמר להם הכסף שמראש היה זעום והם מתחילים עם שוד ורציחות רק לפני שבוע נרצחה דיילת של sas שאיזה רומני נתקל בה במלון רדיסון כמה שעות לפני הטיסה הוא ניסה להכנס חדר אחרי חדר במלון לגנוב כרטיסי אשראי או כל דבר אחר והיא למזלה הרע היתה בחדר. היום הכל מרושת במצלמות וישר גילו אותו. הרומנים מגיעים באוטובוסים לשבוע הם במשך היום מבצעים שוד בכל מיני חנויות בערב האוטובוס משמש להם כמקום לינה ושבוע אחרי כן מגיע עוד אוטובוס. שליש מהזונות בקופנהגן הן רומניות או בחסות בריונים רומנים . אלו לא צוענים מה שקוראים רומה אלא אנשים עם כתובת ברומניה. הגבולות הפתוחים לא נעשו כדי שאזרחים ממזרח אירופה יבואו ויבצעו מקרי שוד אלו לא רק רומנים אלו גם אסטונים ולטבים וליטואנים.

דעות לחוד וחוק לחוד (וגם תשובה עניינית)

לא יודעת מה "הדעה על הרומנים בכל היבשת". ברור שיש בעייה עם בני הרומה והסינטי ( = צוענים), זה עדיין לא אומר שמהנדסת או רופאה בעלות אזרחות רומנית לא תוכלנה למצוא עבודה בכבוד באירופה. מה שחשוב הוא השאלה שלך על נושא ה"עמותה" . אין לי מושג (לא התעסקתי בהוצאת אזרחות רומנית וכו'). מה שבי מעורר אי-נוחות היא שיש איזושהי עמותה שיש להם גישה לנתונים כמו מי הוציא אזרחות רומנית (שזאת צנעת הפרט - מה אם אמא שלך לא רוצה שתדע שהיא הוציאה אזרחות רומנית?) והם מנצלים את הגישה הזו להציע את שירותיהם. הייתי קודם כל בודקת את העניין הזה מול רשם העמותות וכו'. בעיני נראה מאוד לא תקין. מעבר לכך, מן הקריאה שלי בפורום הזה הבנתי שיש לא מעט עורכי דין שמציעים עזרה בהשגת אזרחות רומנית ושכדאי לא לקפוץ על איזה הצעה של עמותה שפונה אליך (כאמור, תוך שימוש באמצעים שנשמעים לי מפוקפקים), אלא לבדוק מול עורכי דין. לא הייתי מתפלאת אם העמותה הזו היא כיסוי לאיזה עו"ד או מישהו כזה שאת הכספים שתשלם לעמותה יקח כתגמולים והם יהיו אולי אפילו גבוהים יותר מאשר מה שתשלם ישירות לעו"ד אחר שמתמחה בנושא (או אם תעשה עצמאית). והכי חשוב: קודם כל תעשי חיפוש בפורום על אזרחות רומנית, אני די בטוחה שתמצאי אנשים שהוציאו ומספרים איך הם עשו את זה.

Pninit10

New member
תודה

תודה רבה על התשובה.. אני באמת אעשה כמה בירורים עם עורכי דין לפני שאשלם ל"עמותה" הזאת...

ynvgi

New member
אני עכשיו בתהליך מול משרד עו"ד

אחרי בירורים מול כמה עו"ד (אחד נשוי לעו"ד רומניה, השנייה אמרה לי שאין לי צ'אנס (ההורים של אמא שלי לא נשואים, וגם ההורים של אמא שלי)) החלטתי ללכת למשרד עו"ד מוכר ולשלם "קצת" יותר. אמנם אין עדיין משרד מוכר לתחום הוצאת אזרחות, אבל לפחות המשרד הזה מוכר בתחום בו הוא עוסק (מיסוי) ויכולתי לברר עליו מול עורכי דין שאני מכיר (ונתנו המלצות תוך ציון שהם יקרים). כבר שמעתי לפחות שני מקרים על אנשים שאמרו לי "אנחנו בתהליך להוצאת דרכון רומני, אבל לא היינו ממליצים לך על העו"ד שלנו." אבא שלי מאוד סקפטי לגבי כל הנושא הזה (חושש מכל מכל נושאי המרמה שקורים\קרו ברומניה). חבר שלי שהוציא כבר דרכון רומני אמר לי על משרד עו"ד ליד השגרירות הרומנית. אם תרצי את הפרטים של המשרד שמולו אני עובד תשלחי לי מסר. בכל מקרה מאחר ולאמא שלך כבר יש דרכון רומני זה ממש פרוצדורה לא מסובכת והרבה פחות יקרה עד כמה שהבנתי. זה צריך לעלות לדעתי דרך עו"ד משהו כמו 400 יורו. בכל מקרה אם יש לה כבר דרכון רומני, שווה לך לגשת לשגרירות ולברר אילו מסמכים את צריכה כדי לקבל אזרחות בעצמך ודרכון - זה צריך להיות - תמצית רישום שלך תעודת לידה שלך (מראה מי ההורים) תעודת נישואין (אם יש). דרכון ישראלי (בתוקף). שלושת המסמכים צריכים להיות מתורגמים לרומנית ע"י נוטריון. תעודת הלידה נדמה לי צריכה לעבור חותמת אפוסטיל.

למעלה