אני חושבת שיש הבדל
הפולנים באיחוד מ2004 והרומנים והבולגרים יותר מאוחר . בכלל באופן כללי נראה לי שהמדינות הותיקות קצת מסתכלות בהתנשאות על החדשות. העקרון של תנועה חופשית באיחוד ועבודה בלי יותר מדי ביורוקרטיה נוצרה לביזנסים למינהן ופחות לתנועה אינדיוידואלית. אם למשל יש חברה כמו סימנס (שהיא אמנם גלובלית אבל זו סתם דוגמא) והיא רוצה להקים מפעל בדנמרק למשל התנועה של העובדים תהיה קלה מגרמניה אותו דבר לגבי כל חברה אחרת. התנועה החופשית היתה קיימת בסקנדינביה עשרות שנים לפני אמנת שנגן . התושבים של המצטרפות החדשות לקחו את התנועה החופשית הזו המון צעדים קדימה זה לא שזה חלא חוקי לעשות את זה אבל זה לא ממש חכם. לפני שנתיים שלוש ראיתי עשרות אנשים מליטא, לטביה, פולין בכל מקום היום מאז המשבר הכלכלי הם פשוט נעלמו. לי אמרו שככה היה אחרי מלחמת ששת הימים שהפלשתינאים (עם מומצא אבל לא ניכנס לפוליטיקה) הציפו את מדינת ישראל וחיפשו עבודה בכל מקום, האם זה קידם אותם למקום יותר טוב או את מדינת ישראל , לא נראה לי, האם הפועלים הזרים שמגיעים היום למדינת ישראל זה טוב . לא מוחלט. הגולם קם על יוצרו אבל זה בגלל ש"ס ובניזרי המושחת בראשם שהרסו את הרעיון. הבעיה של הרומנים היא שהם מגיעים הנה לדנמרק וכיוון שהחיים פה מאד מאד יקרים אחרי זמן קצר נגמר להם הכסף שמראש היה זעום והם מתחילים עם שוד ורציחות רק לפני שבוע נרצחה דיילת של sas שאיזה רומני נתקל בה במלון רדיסון כמה שעות לפני הטיסה הוא ניסה להכנס חדר אחרי חדר במלון לגנוב כרטיסי אשראי או כל דבר אחר והיא למזלה הרע היתה בחדר. היום הכל מרושת במצלמות וישר גילו אותו. הרומנים מגיעים באוטובוסים לשבוע הם במשך היום מבצעים שוד בכל מיני חנויות בערב האוטובוס משמש להם כמקום לינה ושבוע אחרי כן מגיע עוד אוטובוס. שליש מהזונות בקופנהגן הן רומניות או בחסות בריונים רומנים . אלו לא צוענים מה שקוראים רומה אלא אנשים עם כתובת ברומניה. הגבולות הפתוחים לא נעשו כדי שאזרחים ממזרח אירופה יבואו ויבצעו מקרי שוד אלו לא רק רומנים אלו גם אסטונים ולטבים וליטואנים.