אזרחות צרפתית

אזרחות צרפתית

היי, אמא שלי בעלת אזרחות צרפתית, אני נולדתי בישראל. האם מגיעה לי אזרחות צרפתית? ולמי צריך לפנות כדי לקבלה/לאשרה?

עוד דבר

האם יש איזשהי "אזרחות אירופאית" שתקפה לכל אירופה? זאת אומרת האם אזרח צרפת יכול להיות אזרח ספרד או לקבל הקלות או זירוז? תודה

מגיעה לך אזרחות.

את צריכה לראות אם אמא שלך רשמה אותך ב'ספר המשפחה' כשנולדת. אם כן - התהליך יהיה יותר מהיר. בכל מקרה את צריכה לפנות לקונסוליה הצרפתית [http://www.ambafrance-il.org/-rubrique635-.html] ולשאול אותם איזה מסמכים את צריכה להביא במידה ואת כן רשומה ובמידה ואת לא. ברגע שתקבלי אזרחות תהיי זכאית לת.ז. ודרכון צרפתי. בנוגע לשאלה השניה, אין דבר כזה "אזרחות אירופאית, למיטב ידיעתי. אזרחות צרפתית היא חלק מהאזרחויות של האיחוד הארופאי וזה מקנה לך כל מיני זכויות בארצות איחוד האחרות. לכל ארץ יש חוקים משלה, אבל בגדול את יכולה לגור ולעבוד בארץ אחרת. אם יש לך אזרחות אירופאית אחת אני לא רואה סיבה שתרצי להוסיף עוד אחת [צרפתית ואז ספרדית] כשאת יכולה לגור ולעבוד שם באופן חוקי עם האזרחות הראשונה.

וואו, לא ידעתי את זה.

זה פשוט משהו רישמי שנוצר בשביל האיחוד שמתוקף כוחו אפשר לנוע ולחיות בצורה חופשית בשאר המדינות החברות בו או שזו ממש אזרחות?

Nobilis

New member
זה באמצע :)

ברמה המשפטית זאת אזרחות של ממש. ברמה המעשית - מאחר שכרגע היא מוקנת אוטומטית לכל מי (ורק למי) שהוא אזרח של אחת המדינות המרכיבות, והאיחוד אינו מנפיק דרכונים משלו, יוצא שהיא סוג של נספח לאזרחות של המדינה הרלוונטית (שמקנה זכויות משמעותיות כמו הזכות לתנועה). כמו רוב האלמנטים הפדרליים באיחוד, זה אמור להתפתח עם הזמן.

אז למעשה,

לי כאזרחית צרפת, יש לי אזרחות נוספת שאני לא מודעת אליה? הזוי מאוד. זה מתווסף אוטומטית או שצריך להוציא ת.ז. או משהו בסגנון? כל העניין מאוד משעשע אותי.

Nobilis

New member
תשובה

מתווסף אוטומטית. הנה, עכשיו את יודעת. צרפת חתמה בשמך (בשנת 1992) עליה.

TrigATUSA

New member
איך בדיוק ברמה המשפטית יכולה להיות "אזרחות"

לישות שאינה מדינה ריבונית?

Nobilis

New member
זאת הנקודה

בדיוק כמו השאלה - איך יכול להיות פרלמנט נבחר לישות שאינה מדינה ריבונית? איך ישות שאינה מדינה ריבונית מחוקקת עבור אזרחיה? איך ישות שאינה מדינה ריבונית מקיימת מטבע משותף? וכו'. האיחוד האירופי הוא ניסוי ייחודי. לא אירגון בין-לאומי, לא פדרציה, משהו אחר. חדש. כמו שאומרים - נחכה ונראה לאן זה יתפתח.

TatyBar

New member
זה נקרא supranational

not national and not internatioanl. supranational וזה אכן משהו ייחודי שבו יש חוקים של האיחוד שחלים על המדינות (ואז או שהמדינה "מאמצת" את החוק בחקיקה פנימית כדי שיחול על אזרחיה או שהיא מפרשת אותו כדי להתאים לעצמה) - ויש מאידך חוקים שחלים ישירות על האזרחים (דיירקטיבז) מבלי שהמדינה נמצאת בתווך. כלומר האזרחים כפופים ישירות לדיירקטיבז הללו. אכן ניסויי ייחודי.

למעלה