אזרחות פולנית

אזרחות פולנית

שלום, בהנחה שסבי זכאי לאזרחות פולנית ודרכון פולני, האם אני יכול להוציא אזרחות פולנית בלי שהוא יוציא ובלי שאמא שלי תוציא? או שקודם כל הוא צריך להוציא אזרחות, אחרי זה אמא שלי ורק אז אני?
תודה.

forglemmigej

New member
למיטב ידיעתי אין קפיצה על דור

דבר נוסף ,אם סבא שרת בצהל לא תוכל לקבל אזרחות, תברר אצלו קודם לפני שתתחיל לשפוך כסף על זה.

Luis12

New member
הסעיף הזה עם צהל כלכך הזוי בהתחשב בנסיבות

אספרסו2

New member
כנראה שזה

רצון המחוקק הפולני,למנוע ממרבית היהודים לממש את אזרחותם.

הסעיף עם צה"ל

הסעיף הזה לא מדבר על שירות שהיה לפני או אחרי שנה מסויימת? (אני זוכר משהו בסביבות ה-1951). כלומר, לא כל מי ששירת בצה"ל מנוע לקבל אזרחות פולנית, אלא רק הקבוצה המסוימת הזו, לא?

xyz111

New member
כמדומני ינואר 1951

כל מי שיצא מפולין אחרי 19 לינואר 1951 (לא בטוח לגבי התאריך המדויק), גם אם שירת בצהל - אין בעיה עם זה.
מי שיצא לפני התאריך הנ"ל, כפוף לחוק אזרחות פולני קדום יותר, שבו שירות בצבא זר גורם לביטול האזרחות.
רבים המעולים לפני 51, צהל רשם אותם לשירות מילואים, וגם אם לא שירתו בפועל, לפי מדיניות הפולנים כיום אינם יכולים לקבל אזרחות.
נקודת המפתח היא מה רשום באישור קצין העיר על השירות הצבאי של הסבא

xyz111

New member
יתכן שלא נידרש אישור מקצין העיר אם הסבא

יצא מפולין לאחר 1951

סבי עלה ב-1957

ולאחר מכן שירת בצה"ל. אז מהבחינה הזו אני מבין שאין בעיה.
הדבר הלא פתור הוא לגבי קפיצה על דור. ידוע לך משהו על זה?

xyz111

New member
לדעתי אתה יכול להוציא מבלי שהדורות הקודמים

יוציאו גם אזרחות, אולם תידרש להגיש המון מסמכים לתיק כדי להראות את הקשר. איך אתה מתכוון לעשות זאת? אני מניח שדרך מישהוא שעוסק בתחום תמורת תשלום. אז תתחיל לברר עלויות ותשאל אותם. המקרה הפרטי שלי היה שונה, ולפני כמה שנים... המכשול העיקרי לדעתי הוא השירות בצהל ואתה עברת אותו...

חבצלת א

New member
אם סבך עלה לארץ מפולין ב-1957 בעליית גומולקה

הוא רשאי לבקש שיחזירו לו את אזרחותו הפולנית שנשללה ממנו עם עלייתו ארצה, ללא קשר לשירותו הצבאי לאחר העליה.

מהנסיון של משפחתי, לא ניתן לדלג על דור - הרי סבך רשאי להוריש את אזרחותו לילדיו בלבד לא לנכדיו. ילדיו בעלי האזרחות של הסבא רשאים להוריש אותה לילדיהם.
נקודת האור היא שניתן לטפל בקבלת האזרחות ל-3 הדורות במקביל - סבא - אמא/אבא - אתה ולא צריך לחכות שהראשון יסיים וכו'.

מנסיונך

כמה עולה כל התהליך לבן אדם אחד? ואם אכן נעשה את התהליך לשלושה אנשים במקביל - האם זה אומר שגם העלות תוכפל ממש פי שלושה?

למעלה