אזרחות פולנית

joe44

New member
אזרחות פולנית

זו פעם ראשונה שלי בפורום,מקווה שלא אחרוג מכללי הנימוס. אני מתעניין בקבלת אזרחות פולנית,גם לצורך מעשי ,ובעיקר לשם סגירת מעגל מול הורי שיצאו מפולין בשנות השלושים. פניתי לאנשים שעוסקים בכך ורציתי לדעת וללמוד מנסיונם של מי שאולי השתמשו בשירותיהם של: גב' טובה פלדמן עו"ד רד מרמת גן עו"ד טוקר האוול מבני ברק אשמח לשמוע המלצות של מי שקיבלו אזרחות על ידי שירות של עו"ד או מומחה אחר. אשמח אם התשובות תועברנה לתיבת המסרים שלי,כדי לא להיכנס ל "הפסקת פרסומות"
בתודה יוסף

m e m o

New member
בקשת עזרה לגבי מתן אזרחות לצאצאי אזרח.

אבי (ניצול שואה) השלים את קבלת האזרחות הפולנית מזה כשנתיים. הוא אומנם לא "טרח " להוציא דרכון פולני אבל הבנו שאין בעיה כאשר האזרחות מאושרת. נתקלנו בבעיה לגבי מתן אזרחות לילדיו והוברר לנו שיש חוק בפולין שמונע מילדי אזרח לקבל אזרחות פולנית, אם אותו אזרח עזב את פולין לפני שנת 1951 (אבי הגיע לארץ ב 1947). עוד נודע לנו שיש כוונה לשנות את החוק (בעיקר לאחר קבלת פולין לשוק האירופי המשותף). איך ניתן לברר האם החוק שונה? ואם כן, מה צריך לעשות כדי שהאזרחות תחול גם על הצאצאים ? תודה על כל תשובה ועזרה

maxiusis

New member
חוק האזרחות הפולנית מיום 20 בינואר 1920

שלום רב, האזרחות הפולנית עוברת בקשר דם - כלומר מכוח לידה לאזרח פולני, ללא קשר למקום הלידה. סעיף מס' 1 של חוק האזרחות הפולנית מיום 20 בינואר 1920, אשר היה בתוקף עד 8 בינואר שנת 1951 - קובע, כי - אזרח פולני לא יכול להיות בו זמנית בעל אזרחות אחרת. מי שעלה לארץ לפני קום המדינה, רכש אזרחות ישראלית מיום 15 במאי 1948. (רבים רכשו גם אזרחות פלסטינית א"י) מי שעלה לארץ אחרי קום המדינה, רכש אזרחות ישראלית מיום עלייתו ארצה. (ראה חוק האזרחות משנת תשי"ב - 1952) סעיף מס' 11 של אותו חוק האזרחות הפולנית - קובע את התנאים לאובדן האזרחות הפולנית: 1) רכישת אזרחות זרה (ראה לעיל) 2) שירות בצבא זר. (הכרוך בשבועת אמונים למדינה אחרת) באותו סעיף מס' 11 של חוק האזרחות הפולנית נאמר, כי: אנשים המחויבים לשירות צבאי פעיל [(גברים בלבד) בצבא הפולני] – [מדובר מגיל 17 עד גיל 50], יכולים לרכוש אזרחות זרה - אך ורק אחרי ששוחררו רשמית מחובת השירות הצבאי על פי התקנות המתאימות, אחרת כלפי מדינת פולין הם אינם מפסיקים להיחשב לאזרחי פולין!!! משמעות סעיף זה היא, כי: - מי שעלה לארץ -לפני קום המדינה (1925 - 1948) או אחרי קום המדינה - עד סוף שנת 1950, אזי, אל אף שקיבל אזרחות ישראלית ב- 15.05.1948 או מיום עלייתו - במידה והיה בגיל המתאים, ולא שירת בשירות סדיר/חובה בצה"ל, לא איבד (גם אם שירת במילואים) את אזרחותו הפולנית!!! הוא ממשיך להיות בעל אזרחות פולנית!!! רבים מאוד מהעולים והמעפילים לארץ באותה התקופה - הם בקטגוריה זו!!! הם בעלי אזרחות פולנית, או שהיו בעלי אזרחות פולנית עד יום מותם!!! לכן יש חשיבות רבה לאישור הרשמי מצה"ל בנוגע לשירותו הצבאי של האב או הסב!!! יש להדגיש, כי עבור שלטונות פולין, שירות צבאי בזמן מלחמת-העולם השנייה בצבא האדום, בצבא הבריטי או בבריגאדה היהודית – אינו נחשב לשירות בצבא זר, כי אם שירות בצבא הנלחם באויב משוטף – הוא האויב הנאצי. לעומת זאת, השירות הפעיל/הסדיר בצה"ל בתקופת מלחמת העצמאות ולאחריה – כן נחשב לשירות בצבא זר – כי עבור פולין, זו תקופה של שלום!!! מה גם, ששירות בצה"ל כרוך בשבועת אמונים למדינת ישראל, כלומר למדינה אחרת! עם זאת – מי ששירת במילואים בלבד, ולא בשירות סדיר – אין השירות גורם לאיבוד אזרחותו הפולנית!!! לצערי הרב, יש בידי לא מעט 'סיפורים' על מידע לא מהימן אשר ניתן לפונים, שלא לדבר על כתבות בעיתון זה או אחר, המשמשות לרוב, במה לפרסום עצמי. אשמח לתת הסבר במסר או דוא"ל. בברכה, Maxiu

maxiusis

New member
תיקון טעון - הנלחם באויב משותף ../images/Emo8.gif

יש להדגיש, כי עבור שלטונות פולין, שירות צבאי בזמן מלחמת-העולם השנייה בצבא האדום, בצבא הבריטי או בבריגאדה היהודית – אינו נחשב לשירות בצבא זר, כי אם שירות בצבא הנלחם באויב משותף – הוא האויב הנאצי.

מיקה57

New member
שאלה

אם אזרח פולני הגיע לארץ לפני 1951, רכש אזרחות ישראלית, אך לא שירת בצה"ל בשירות סדיר. האם אזרחותו הפולנית נשללת, מפני שרכש אזרחות ישראלית? תודה מראש

maxiusis

New member
נדמה היה לי שהסברתי זאת די ברור לעיל ../images/Emo8.gif

"באותו סעיף מס' 11 של חוק האזרחות הפולנית נאמר, כי: אנשים המחויבים לשירות צבאי פעיל [(גברים בלבד) בצבא הפולני] – [מדובר מגיל 17 עד גיל 50], יכולים לרכוש אזרחות זרה - אך ורק אחרי ששוחררו רשמית מחובת השירות הצבאי על פי התקנות המתאימות, אחרת כלפי מדינת פולין הם אינם מפסיקים להיחשב לאזרחי פולין!!!" 1. באם האיש הגיע לארץ לפני שנת 1951, ומבחינת גילו הוא עדיין היה מחוייב לשירות צבאי בצבא הפולני, הוא עדיין נחשב לאזרח פולני, אלא, באם שוחרר רשמית מחובת השירות הפעיל בצבא הפולני!!! [מדובר מגיל 17 עד גיל 50] 2. אדם אשר שוחרר רשמית מחובת השירות הצבאי בצבא הפולני, יחד עם רכישת אזרחות ישראלית, איבד את אזרחותו הפולנית. 3. אדם אשר בעת הגעתו לארץ עבר את גיל ה- 50 , ולפיכך לא היה מחוייב יותר לשירות צבאי - איבד את אזרחותו הפולנית. 4. אולם מי, שעל פי האישור הרשמי מצה"ל (אישור רשמי זה נדרש ע"י הפולנים) לא שירת שירות סדיר או שירות פעיל רצוף לפני ינואר 1951, גם באם שירת במילואים, ומבחינת גילו הוא עדיין היה מחוייב לשירות צבאי בצבא הפולני, לא איבד את אזרחותו הפולנית, והוא נחשב לאזרח פולני. 5. את הטיעונים האלה צריך לטעון בהסתמך על החוק הפולני. בברכה, Maxiu

naamakop

New member
אזרחות פןלנית - לזכאים

שלום MAXIUSIS שאלה לי אליך - בהנחה שאני זכאית לאזרחות, האם כדאי לבצע את התהליך לבד מול השגרירות? עו"ד שמתמחים בנושא, לפחות האחד שהגעתי אליו, טוענים כי טיפול עו"ד הוא חשוב לשם ציטוט החוק המתאים, וכן על מנת לקצר את התהליך. מה דעתך? אני התייעצתי עם עורכת דין ממשרדו של צ'רסקי, אבל המחיר שבקשו מאוד גבוה לדעתי, ואשמח לקבל המלצות נוספות. האם אפשר ליצור איתך קשר מחוץ לאתר? לדעתי המקרה של המשפחה שלי הוא פשוט, כי סבא שלי לפני שעלה לארץ ה- 1950, בן 37, הוציא בעיר ורשה אישור על היותו אזרח פולני. תודה רבה על העזרה, נעמה

מנור9

New member
אני יליד פולין בעל תעודת לידה מקורית

שעלה בגיל 3 במהלך 1950 האם אני נחשב לאזרח פולין ?

maxiusis

New member
שלום מנור9 - צור קשר במסר ואשמח להסביר ../images/Emo13.gif

אתה יכל גם לשלוח דוא"ל - ראה לוחות. בברכה, Maxiu

מיקה57

New member
נקודה מעניינת

האם תוכל לומר מי אמר לך שלא תוכלו לקבל את האזרחות הפולנית מאחר ואביך עזב את פולין לפני 1951. אנחנו נמצאים בתוך תהליך הוצאת האזרחות, ונאמר לנו שהחוק הנ"ל תקף רק לגבי נשים, ואז באמת האזרחות לא יכולה לעבור לצאצאים שלהן. האם מי שאמר לך את זה הוא בעל סמכות והבנה בעניין? מאוד מדאיג אם זה נכון... תודה מראש!

מיקה57

New member
בעניין הכתבה

הנה הציטוט מויינט: "לפי חוק האזרחות הפולני, כל מי שנולד לפני 1951 זכאי לאזרחות רק אם אביו נולד בפולין ומי שנולד אחרי כן זכאי לקבל אזרחות גם אם אמו נולדה בפולין. לא זכאים לאזרחות מי ששירתו בשירות חובה בצבאות זרים לפני 1951. כך, מי שעלה לישראל ושירות בצבא במלחמת השחרור לא יקבל אזרחות. צ'רסקי אומר כי מתנהלים הליכים משפטיים בפולין שמטרתם לצמצם את מגבלת האזרחות למשרתי הצבאות הזרים ששירתו בקבע בלבד ולא בחובה אך הדרך להכרה משפטית בכך עוד ארוכה." לא כתוב כאן בשום מקום, שאזרח שעלה לארץ לפני 1951 לא יכול להעביר את אזרחותו לצאצאיו! חוץ מזה, שכתבות בעיתונים הן לא מקור מוסמך. ה דאגה היתה לחינם, מקווה שתוכל להמשיך עכשיו בתהליך בהצלחה.

m e m o

New member
הבעיה איננה בתאריך הלידה אלא...

במשפט : "לא זכאים לארחות מי ששירתו בשירות חובה בצבאות זרים..." וכו' כלומר, מי שהגיע לארץ ב1947 והשתתף במלחמת העצמאות (רוב רובם של המגיעים באותה תקופה ) . שימי לב להמשך הכתבה בענין המאבק להסרת המגבלה הזאת. עד שלא תוסר המגבלה, אין אפשרות לקבל אזרחות למי שהשתתף במלחמת העצמאות (המקרה שלנו נכלל בהגדרה הזאת) ולצערי הרב, מה שכתוב בווינט נכון ומדויק, וזה מבירור אצל עורכי דין שמטפלים בנושאים הנ"ל. בכל מקרה, שיהיה לכם בהצלחה בתהליך

אבי היה קטין שעלה לארץ ב 1948

אבא שלי עזב את פולין ב 1946 ועלה לארץ ב 1948 ביחד עם אחיו ואימו והורי אימו. אביו(סבי) נפטר בשואה. אבי נולד ב 1933 ולכן היה קטין בעת העליה. הוא התגייס לצהל ב 1952.אמרו לי שבגלל שהיה קטין לא איבד את אזרחותו ולכן אני יכול להוציא אזרחות על שם סבי. סבי נולד בפולין ב 1906 או 1905 ומישהוא אמר לי שמיכיוון שהוא נולד לפני 1901 אי אפשר להוציא לסבי אזרחות. האם זה נכון? [email protected] ברוך

מיקה57

New member
לגבי החוק

החוק הזה נכון בהחלט, אבל אני התייחסתי למה שכתבת בהודעה הראשונה שלך - שמי שהגיע לארץ לפני שנת 1951 לא זכאי להעביר את אזרחותו הלאה - שזה בשום אופן לא נכון! זה נכון שיש בעיה להוציא אזרחות למי ששירת לא רק במלחמת השחרור אלא בכלל בצה"ל בשירות סדיר. לכן העו"ד שלנו למשל, ביקש שנוציא אישור על אי שירות בצה"ל. זה לא אומר אגב שלא ניתן להוציא אזרחות, זה פשוט מצריך הגשת ערעורים, מה שמעכב את התהליך. שיהיה בהצלחה

naamakop

New member
עו"ד נוסף

שלום יוסף, אני קיבלתי המלצה על עו"ד צ'רסקי ברמת גן, והתייעתי עם נציגה ממשרדו. לדעתי המחיר שהם גובים הוא שערוריתי, אני מאוד אמשח לשמוע ממך פרטים על העו"ד שאתה פנית אליהם. נעמה

למעלה