אזרחות פולנית והגירה לבריטניה

cookie9

New member
אזרחות פולנית והגירה לבריטניה

שלום, אנו עומדים להתחיל בתהליך להוצאת אזרחות פולנית עבור בעלי (לי אין אפשרות להוציא אזרחות אירופאית כלשהיא) כדי שנוכל בסופו של דבר להגר לבריטניה. כבר ראיתי שרשור קודם בעניין הסטטוס של בני זוג של מחזיק באזרחות פולנית, אבל עדיין יש מספר דברים שאינם ברורוים לי, גם לאחר שיחה עם השגרירות בארץ, ועם ה- Home Office בבריטניה. שאלתי היא כדלקמן: בעלי ואני מתכוונים לעבור לבריטניה ביחד.הבנתי ש ה- EEA Family Permit אותו אקבל בארץ יאפשר לי לעבוד בבריטניה (כלומר הוא שקול לאישור עבודה) למרות שבפועל הוא תקף לחצי שנה בלבד, ויש להתחיל בהליכים להחליפו ב-FMRS מייד עם הגיענו לבריטניה. אבל... קראתי איפושהוא כי עלי לחכות עד שבעלי יתחיל לעבוד וירשם עצמו ב- WRS לפני שאוכל לבקש אני את ה-FMRS. אבל איך זה מסתדר אם שנינו מגיעים ביחד ורק אז בעלי מתחיל לחפש עבודה (בכל זאת, לוקח קצת זמן למצוא עבודה). נניח שבעלי מצא עבודה לאחר 3 חודשים ורק אז אני יכולה להגיש בקשה ל- FMRS, ועד כמה שהבנתי זה יכול להגרר חצי שנה... אז ייתכן שה- EEA Family Permit שלי יפוג לפני שאקבל את ה- FMRS... הכוונה שלי היא להתחיל לחפש עבודה על ההתחלה אבל אני מוטרדת מהעובדה שהסטטוס שלי יהיה זמני ולא כל כך יציב כפי שתיארתי לעיל, וזה ירתיע מעסיקים פוטנציאלים... האם אין לי ברירה אלא לחכות עד שבעלי יעבוד 12 חודשים ואז נקבל אישור תושבות לפני שאתחיל לחפש לעצמי עבודה? אשמח אם מישהו יוכל לעשות לי קצת סדר בבלאגן...

Nobilis

New member
תראי...

אם זה המידע שקיבלת מהשגרירות ומה-IND (וזה נשמע הגיוני), אף אחד כאן לא יכול לשנות את החוקים רק כי זה לא מסתדר לך, או לא נוח לך עם המעסיקים. את יכולה לעבוד מהיום הראשון. נכון, יכול להיות שחלק מן המעסיקים יעקמו את האף מול ויזה זמנית כ-EEA Family Permit, אבל זה מה שיש (בהתחלה), ותוכלי להסביר להם שטבע השהייה שלך אינו זמני. במידת הצורך, ה-IND מפעיל קו סיוע למעסיקים, בו מעסיק יכול לקבל תשובות בנוגע למצבך (לא שלך אישית, אלא תשובה והסבר כללי לגבי מי שנמצא בסטטוס החוקי שלך). כשזה יהיה רלוונטי לך, אחפור במסמכים ואשלח לך את המספר הזה (תוכלי גם לבקש אותו מהם ישירות). אם, מסיבה כלשהי, בעלך לא ימצא עבודה בתוך ששת החודשים הללו, תוכלי תמיד להוציא עוד EEA Family Permit (עלול להצריך נסיעה לישראל). אוכל להוסיף עוד, שלמיטב ידיעתי מרגע שאת מגישה את הבקשה ל-FMRS את בתהליך, וזה לא משנה אם ה-EEA Family Permit שלך פג במהלכו. אז בגדול - לא נוח, אבל רחוק מלהיות נורא. בהצלחה :)

cookie9

New member
תודה על תשובתך

אבל אני עדיין לא מבינה משהו בסיסי: אמרו לי שעם הגעתי לבריטניה עלי להתחיל מייד בהליכים לחידוש הויזה שלי. במה בדיוק מדובר: חידוש של ה-EEA Family Permit או בהגשת בקשה ל-FMRS? (האם אני יכולה בכלל לבקש את ה-FMRS לפני שבעלי התחיל לעבוד ונרשם ב-WRS?) אני פשוט לא מצליחה לקבל תשובה חד משמעית בעניין... דרך אגב, האם יש לך נסיון אישי בנושא הנ"ל? תודה

Nobilis

New member
תשובה (למיטב ידיעתי, כרגיל)

אין כזה דבר "הארכה" של ה-EEA Family Permit. מה שיש זה או הוצאה של אחד חדש (כשזה עומד לפוג), או (וזה בעיקרון מה שמכוונים אותך אליו, לדעתי) שימוש ב-FMRS (אם את בת זוג של אזרח מהמצטרפות החדשות שטרם השלים שנת עבודה רציפה בבריטניה) או EEA2 (אם את בת זוג של אזרח שהשלים עבודה כאמור, או של אזרח מהמדינות הישנות) בשביל להסדיר את מעמדך. לי יש ניסיון אישי עם ה-EEA2. בעיקרון, הטופסיאדה הבריטית באמת לא מסובכת (רק ארוכה, לעיתים).

cookie9

New member
קראתי עכשיו בעיון את טופס EEA2

ולא מוזכר בו בשום שלב את נושא השלמת 12 חודשי העבודה של בן הזוג. הטופס דורש לצרף הוכחה כלשהיא שבן הזוג (האזרח) מועסק בבריטניה (חוזה עבודה, תלוש שכר אחרון וכד'). לא נאמר דבר לגבי ותק התעסוקה. כשדיברתי עם ה- Home Office הם אמרו שכאשר אגיע לבריטניה אצטרך למלא טופס זה בהקדם האפשרי. לא נאמר דבר לגבי משך תעסוקתו של בעלי בשלב הגשת הטופס. (אני בכלל הנחתי כי טופס זה שקול לבקשה לקבלת- FMRS...) האם אני טועה? אמרת כי יש לך נסיון עם טופס EEA2. האם הגשת אותו לאחר שבן/בת זוגך השלימו 12 חודשי עבודה? האם לאחר שהטופס מתקבל והבקשה מאושרת אכן מקבלים מעמד של תושב התקף ל- 5 שנים? שוב תודה

Nobilis

New member
תשובות

א) EEA2 לא נועד לבני זוג של אזרחים מן המדינות החדשות שטרם השלימו 12 חודשי עבודה. בשביל אלו בדיוק קיים ה-FMRS. קראי את סעיף 9 בהנחיות של טופס ה-EEA2 (עמוד 3 למטה): http://www.ind.homeoffice.gov.uk/6353/11406/formeea2_0806.pdf ב) אמרתי שיש לי ניסיון אישי עם טופס EEA2. לא אמרתי שהגשתי אותו עבור עצמי. במקרה שאני מכיר הנושא של 12 חודשי עבודה לא היה רלוונטי, כי בן הזוג היה מן האיחוד הישן (גרמניה). ג) לאחר שטופס EEA2 מתקבל ומאושר (לא רלוונטי בשבילך בשנה הראשונה, כאמור) מקבלים מעמד של תושב ל-5 שנים, בדרך כלל. אם ה-Home Office לא השתכנע שאתם כאן כדי להישאר, או שתוכלו לפרנס את עצמכם לאורך זמן, יתכן ותקבלו מעמד למשך זמן קצר יותר, ותצטרכו לעבור את התהליך שוב בהמשך.

Nobilis

New member
הציטוט אליו כיוונתי בסעיף א' הוא...

Family members from the Accession States ---------------------------------------- If your family member (spouse) is a national of one of the 8 relevant Accession States i.e the Czech Republic, Estonia, Hungary, Latvia, Lithuania, Poland, Solvakia or Slovenia (Cyprus and Malta are exempt), and you are not yourself an EEA national, you will not be eligible for a residence card unless your family member has completed 12 months, continuous lawful employment in the United Kingdom and is eligible for a registration certificate. However, if they are registered under the Worker Registration Scheme you can apply for a family member residence stamp. Applications for this stamp should be made on Form FRMS, available on our website, and sent to the address detailed on that form.

Woking

New member
מהמעט שקראתי וראיתי

הבלגאן חוגג. אני מתרשם שהמדיניות לא ממש ברורה לפקידים עצמם. אני חושב שעד שלא תתחילי את התהליך ותגישי בקשות לא ממש תדעי, כי לפחות אני לא ראיתי בשום מקום תשובה ברורה. אולי את יכולה בכלל לנסות כיוון אחר: המטרה שלך בסופו של דבר זה לקבל National Insurance Number. זה מה שהמעביד יבקש, וזה מה שאת צריכה בשביל לקבל משכורת ולשלם מיסים. תנסי לחפש כאן, ואולי תראי מה הדרישות: http://www.dwp.gov.uk/lifeevent/benefits/ni_number.asp

Nobilis

New member
באמת שאין בלגן...

הדרישות ממש ברורות, וחזרתי עליהן מספר פעמים בעץ הזה. הן גם מפורטות, באורח ברור ומדוייק, בטפסים עצמם (כאמור, הפנתי למעלה לפיסקה בדיוק בנושא הזה בטופס ה-EEA2). לגבי מספר ביטוח לאומי - ברגע שיהיה לך חוזה עבודה ביד, תוכלי לבקש מספר כזה. ירצו לראות שאת זכאית לעבוד בבריטניה (EEA Family Permit מספיק לחלוטין לעניין הזה). התהליך פשוט למדי: מתקשרים, קובעים תור לראיון, מגיעים ומראים מסמכים, מחכים בבית ומקבלים מעטפה עם מספר הביטוח הלאומי.

Nobilis

New member
אני מתמצת שוב, לשימוש בעתיד...

בירוקרטיה למעוניין להגיע לבריטניה עם בן זוג מהאיחוד, אשר אינו מחזיק בעצמו אזרחות רלוונטית: א) בארץ - בקשת ויזה מסוג EEA Family Permit. הויזה תקפה לחצי שנה, וניתן לעבוד החל מן היום הראשון. ב) לאחר ההגעה לבריטניה: 1) במידה ובן הזוג מן המדינות "הישנות" - שימוש בטופס EEA2 לקבלת תעודת תושב. על פי רוב, התעודה ניתנת ל-5 שנים. 2) במידה ובן הזוג מן המדינות "החדשות" - שימוש בטופס FMRS לקבלת מדבקת תושב (אישור זמני עד שניתן להשתמש בטופס EEA2) לאחר שבן הזוג מצא עבודה. לאחר 12 חודשי עבודה של בן הזוג ניתן לעשות שימוש ב-EEA2 לקבלת תעודת תושב רגילה. ג) לאחר שמצאת עבודה בעצמך: הגשת בקשה למספר ביטוח לאומי. הגעה לראיון + הצגת מסמכים (מסמך שמוכיח שאתה מורשה לעבוד בבריטניה, לדוגמא EEA Family Permit או תעודת תושב, חוזה עבודה, וכו'), המספר ישלח אליך הביתה. לשאלות נוספות, אנחנו כאן.

Woking

New member
זה ברור וידוע

השאלה היא האם אותו הנוהל תקף לבן-זוג של המצטרפות החדשות בשנה הראשונה? זה מה שלא ממש הצלחתי להסביר לעצמי. האם רק הטפסים שונים (FMRS במקום EEA2) או שאי אפשר לעבוד בשנה הראשונה?

Nobilis

New member
אה, אז התשובה...

אפשר לעבוד מהיום הראשון, בשני המקרים. די בויזת ה-EEA Family Permit בשביל כך. הדיון הוא בנוגע לאיך מסדירים את השהייה מעבר לחצי השנה הראשונה. ה-FMRS מסדיר את השהות באופן זמני, ואז (לאחר שנה של עבודה של בן הזוג) ה-EEA2 מסדיר ל-5 השנים הראשונות. לאחר מכן - ה-EEA4 בשביל אישור שהיית קבע (אבל את זה נשאיר לשירשור אחר...
).

cookie9

New member
מצאתי עכשיו גם את הטופס ל-FMRS

ולאחר עיון זריז, נראה שהוא מיועד למי שבן זוגו (האזרח) כבר נרשם ב-WRS (צריך ממש לשלוח את תעודת ה-WRS של בן הזוג עם הגשת הטופס). גם כאן לא נאמר דבר על ותק תעסוקתי של בן הזוג. בטופס ה-EEA2 לא מצויין דבר לגבי ה-WRS של בן הזוג אבל... בסעיף המדבר לע תעסוקת בן הזוג, נדרש שיהיה לו Full National Insurance Number ולא מספר זמני. אני ממש לא בטוחה עדיין מה זה אומר, אבל בטופס של ה-FMRS זה לא מופיע כדרישה. בשורה התחתונה, אני לא מבינה מה מבין שני טפסים אלו יהיה רלוונטי לגבי אם אני מגיעה עם בן זוגי (האזרח) ולפני שהוא מוצא עבודה. כל עזרה תתקבל בברכה

cookie9

New member
אממ... ענית לי בדיוק עכשיו../images/Emo9.gif

המון תודה על המידע המפורט!!

Nobilis

New member
המשך...

כתבתי הכל בעץ הזה, והתשובה לשאלה הזאת נמצאת כבר בהודעה הראשונה שלי. תקראי בבקשה את כל ההודעות שלי (שוב, אם צריך). אני מתחיל לקבל את הרושם שאת לא רוצה להבין את מה שנתפס בעיניך כלא נוח :) טופס EEA2 אומר במפורש שהוא לא נועד לך (עדיין). טופס FMRS נועד במפורש למי שבן זוגו מצא עבודה, אך לא צבר מספיק ותק בשביל שיוכלו להשתמש ב-EEA2 (שוב, ראי ההערה בטופס EEA2, היא מאד ברורה, ואם צריך אסביר אותה). אם, מאיזושהי סיבה, בעלך לא ימצא עבודה בתוך שישה חודשים, תצטרכי להוציא עוד EEA Family Permit. לא נותר לי אלא להגיד - בהצלחה. והערה אחת - אני מבין שאתם רק בתחילת הדרך של הוצאת האזרחות הפולנית לבעלך. תהליך כזה כזה לוקח זמן. גם לאחר שהתהליך יושלם, יקח עוד זמן עד שתעברו לבריטניה. יתכן ומדובר כאן על שנים. עכשיו, לכי תדעי מה יהיו הכללים בבריטניה בעוד כמה שנים. בשנת 2011 (לדוגמא) הכללים עבור אזרחי המצטרפות החדשות ואזרחי המצטרפות הישנות ישתוו. יתכן וזה יקרה עוד לפני כן. לפיכך, ההמלצה שלי: צאי מכאן עם הסיכום הבא - באופן כללי, אתם יכולים לעבור לבריטניה אם לבעלך תהיה אזרחות פולנית. הבירוקרטיה פחות חשובה כרגע. סיימו את התהליך, תגיעו למצב שזה יהיה רלוונטי, ואז תבדקי שוב :)

cookie9

New member
את ההודעה הלפני אחרונה שלי כתבתי

לפני שפירסמת את תשובתך המסוכמת. כשראיתי זאת מיהרתי להודות לך (ראה הודעתי הקודמת). לאחר שקראתי את הסיכום שלך הדברים ברורים לי. אין צורך לחזור עליהם. שוב תודה על הסיכום וההסברים. אכן התהליך שעומד בפנינו ארוך (הערכת סדר גודל של כשנתיים) אבל הוא נעשה למען מטרה אחת ויחידה - הגירה לבריטניה. התהליך ארוך ויקר מאד ואם תנאי ההגירה לא יתאימו לצרכינו (קרי, ייאלצו אחד מאיתנו לשבת שנה בבית בלי יכולת לעבוד) אין טעם להתחיל אותו. לכן אנו מנסים לברר כמה שאפשר לפני שנתמסר לתהליך הזה. זה חוסר אחריות לטעמי להשקיע כל כך הרבה משאבים ובסוף לגלות שהכל היה לחינם, רק בגלל שהתעצלת לברר את הפרטים הקטנים כשעוד היתה לך אפשרות.

Nobilis

New member
אז הסירי דאגה מליבך...

לעבוד (לפחות מבחינה חוקית) תוכלי מן היום הראשון. עכשיו רק צריך לדאוג לכל השאר...

למעלה