אזרחות פולין

shmuel16

New member
אזרחות פולין

אזרחות פולין - שלב ה ==================== בשעה טובה השגנו את כל המסמכים, תעודות ואישורים ובעזרת הנוטריון כל התיק מועבר לשגרירות הפולנית להמשך טיפול. אגב, אגרת בקשה לשגרירות עולה 1300 ש"ח ואולי יהייה מזה קצת עודף. שימו לב, כל הטפסים מתורגמים לפולנית מאוד מאוד מדוייקת באקצנט רישום נכון. מספיק שבמסמך אחד השם יהייה ברונקה ובמסמך אחר השם יהייה ברוניה וזו עילה טובה לפקיד המחוז בפולין לדחות את הבקשה או לעכבה. חייב להיות רצף או הגיון בין התאריכים השונים המצויינים במסמכים השונים. חייב להיות תרגום של רישום מדוייק של המקומות השונים המצויינים בתעודות, וזו לעיתים בעיה כי מחוזות שונים היו בשליטה רוסית או גרמנית ועברו משלטון אחד למשנהו וקיבלו שמות שונים לאותו ישוה או מחוז. חתמנו על 20 מסמכים שונים. ולסיום מסקנה שלי : אני מציע למי שלא כל כך בקי ברזי הבירוקרטיה הפולנית להיעזר בבעל מקצוע שהוכיח את עצמו במיקרים דומים בעבר על מנת לחסוך בהוצאות מיותרות ועגמת נפש.

לצערי איני יכול לבשר בשורות טובות

מסתבר כי מי שקיבל את אזרחותו חזרה מהנשיא (כיוון שהוא או הוריו ברחו מפולין)לא יכול להוריש את האזרחות לילדיו. אצלי המצב הוא כזה ששני בנותי הגדולות לא יכולות לקבל אזרחות אך בני הצעיר (על פי השגרירות הפולנית בתל אביב) נולד כפולני ומייד קיבל אזרחות ללא שאלות וללא בעיות. על בנותי אני אלחם

shmuel16

New member
אזרחות פולין - צאצאים

בהמשך לבשורתו של הפולני הראשון ============================== אני מבקש לחזור לציין כי אין זה נבון להגיש בקשה בשם הצאצאים לפני שהמבוגר במשפחה הוכרה זכאותו לאזרחות. הסדר הנכון צריך להיות לדעתי כדילקמן: הגשת בקשת אזרחות למבוגר במשפח ולצרף לבקשתו,בקשה לילדיו. בקשה זו תמתין בשגרירות עד האישור למבוגר ותוך כחודשיים אם לא תהיינה בעיות או עיכובים יקבלו אזרחות גם הילדים. רק לאחר אישור האזרחות לילדים, ניתן להגיש בקשה בשם הנכדים. רק אחרי קבלת האזרחות, ניתן להוציא דרכון פולני. בנות זוג שנישאו ל"פולני" אינן זכאיות לאזרחות אלא אם עברו לגור במשך שלוש שנים בפולין והוכח שמרכז חייהם מתנהל בפולניה. הסתייגות אחת, כל המידע שנמסר כאן מתבסס על המיקרה שלי, ואולי הדברים שונים במיקרים אחרים.

שרה16

New member
התחלתי גם את התהליך

בינתיים קיבלתי ממשרד הפנים את האישור על שם הולדתי. ועכשיו אני צריכה נוטריון שיתרגם לי את זה,אם הבנתי נכון

shmuel16

New member
משרד הפנים

שרה שלומות, ממשרד הפנים עליך להשיג שתי תעודות : - תמצית רישום מרשם אוכלוסין - תעודה המעידה על אזרחות ישראלית שתי התעודות מתורגמות לפולנית ע"י מתורגמן ומאושרות על ידי נוטריון, תהוונה חלק ממכלול המסמכים שיש להמציא בצמוד לבקשה. ב ה צ ל ח ה ,

shmuel16

New member
בשורות טובות

התייעצתי הבוקר עם מומחה בדיני חוק האזרחות הפולני והסתבר כי יש פתרון יחסית פשוט לסוגיה שהועלתה ע"י הפולני הראשון

למעלה