אזרחות ספרדית

avielss

New member
אזרחות ספרדית

שלומות אני מתעניין לגבי דרכון ספרדי /אזרחות ספרדית . אני דובר לאדינו וסביר להניח כי אוכל להוכיח את ספרדיותי כלומר צאצא למגורשי ספרד שאתי היא כיצד אני עושה זאת? כיצד אני מקבל דרכון ספרדי ? והאם אפשר להחזיק בכפילות דרכון ישראלי ואירופאי.. תודה אביאל

Sparker

New member
צאצא למגורשי ספרד אינו זכאי לאזרחות

ההטבה מסתכמת בקיצור זמן ההמתנה במעבר בין ססטוס תושב לבין סטטוס אזרח.

Nobilis

New member
וגם בכך ש...

ניתן להחזיק באזרחות הישראלית לאחר קבלת האזרחות הספרדית.

avielss

New member
ומהם יתרונותיו של סטטוס תושב?

האם אני צריך להיות נוכח פיסית בספרד על מנת לקבל אזרחות ? האם אזרחות קשורה לדרכון כלומר האם תושב מקבל דרכון ספרדי ? העניין הוא שאני רוצה לעבוד באירופה ומבקש הקלה ...

noa scotland

New member
תושב + מי ש*מתיישב*, כלומר, מתגורר

במדינה מסויימת. כן, זאת נוכחות פיזית, והיא חייבת להיות חוקית (בעזרת ויזת עבודה, למשל). אזרח = נתין של המדינה. אם לא קיבלת אזרחות מתוקף היוולדות במדינה/ להורים בעלי אזרחות, אתה יכול לקבל אותה לאחר פרק זמן של כמה שנים שבהן אתה תושב (כן, פיזית!) באותה מדינה. וכאמור, השהייה שלך - התושבות - חייבת להיות חוקית. דרכון = תעודה שמדינה מנפיקה לאזרחיה. תושב לא מקבל דרכון, אזרח - כן.

avielss

New member
בררר ...דיברתי עם הקונסוליה הספרדית

אני אראה רזידנסיה ספרדית כמו שאני אראה את בוא המשיח . לך תוכיח שאתה ממגורשי ספרד ... שיהיו בריאים-אני נשאר בארץ ...

יותר מ 500 שנה....

מאז גירוש ספרד ואתה רוצה שיזכרו לך את זה? לא זוכרים דור שלישי בעניני אזרחות

Sparker

New member
שוב,

אין קשר בין השניים. הקשיים בהשגת רזידניסה אינם קשורים להוכחת היותך צאצא למגורשים, הוכחה שדווקא די קלה להשגה.

een ogenblik

New member
במקרה הזה אין הקלה בהגעה לסטטוס תושב

כלומר, קודם אתה צריך למצוא את הדרך להפוך לתושב חוקי בספרד. כתושב, כפי שכבר כתבו לך, לא תקבל דרכון, עד שלא תהפוך לאזרח. כצאצא למגורשי ספרד, פרק הזמן שידרש לך לעבור ממצב של תושב חוקי למצב של לאזרח בעל דרכון יהיה קצר מאשר של תושב חוקי אחר, הרוצה להפוך לאזרח. אבל אין היותך צאצא למגורשי ספרד מאפשר לך הקלה בדרך להפוך לתושב חוקי. אם הרעיון הוא לעבוד באירופה, כדאי לחפש דרך לקבל אישור עבודה דרך מעביד, שירצה להעסיק אותך במדינה אירופאית. ברוב המדינות המערב-אירופאיות (אם לא בכולן) אפשר לקבל אזרחות לאחר זמן מה (שנים, כלומר) של תושבות חוקית בהן. פרקי הזמן משתנים בין מדינה למדינה, ובין סוג אישור וסוג אישור, כך שלא בטוח שמוצא ממגורשי ספרד יהיה זה שיקצר את התהליך בצורה משמעותית, אם כל מה שרוצים הוא דרכון "אירופאי", ואין זה חשוב של איזו מדינה במיוחד. הסברים על ויזות עבודה, או ויזות בכלל, צריכים להיות במאמרים.

Sparker

New member
יש לך סימוכין לכך?

למיטב ידיעתי צריך לוותר על האזרחות הישראלית.

Woking

New member
תגידי את לא קוראת?!

ל א, ה ו א ל א י ק ב ל א ז ר ח ו ת, ה ו א י ק ב ל ק י צ ו ר ב ת ק ו פ ת ה ה מ ת נ ה ל א ז ר ח ו ת.

Woking

New member
בשביל זה אנחנו פה

מצטער על ההתקפה, אבל לפעמים באמת יש גולשים שלא קוראים.

Nobilis

New member
דזה-וו

היה לנו כבר את הדיון הזה בעבר. אני זוכר שעו"ד שעוסק בתחום הסביר לי שמי שמקבל אזרחות לאחר קיצור התקופה בשל שורשים ספרדיים (יהודים ממוצא ספרדי, מהגרים מדרום אמריקה, וכו') לא צריך לוותר על אזרחותו הקודמת. אין לי זמן/יכולת למצוא סימוכין. בוא נקרא לזה שמועה לא מבוססת

Sparker

New member
בהחלט דז'ה-וו

אבל הפעם חזרתי מצויד בקודיגו סיביל הספרדי! אלא אם מישהו מתעקש, אני לא אעתיק את הטקסט, אלא רק את המדינות שאזרחיהן כן זכאים להחזיק באזרחות כפולה: אנדורה, פיליפינים, גיניאה השיויונית-מישוואית או משהו כזה, פורטוגל, ומדינות איברו-אמריקה. לכן, אזרח ישראלי (בגיר) שהשיג אזרחות ספרדית בכל צורה שהיא, כולל ע"י קיצור ההמתנה ע"י הוכחה שהוא צאצא למגורשי ספרד, חייב לוותר על אזרחותו הישראלית בשביל לקבל את הספרדית. וזהו.

Nobilis

New member
זהו, שלמיטב הבנתי...

אזרחים ישראליים אכן אינם זכאים להחזיק באזרחות כפולה. אבל קיים סייג ספציפי לגבי אלו שהוכיחו שורשים ספרדיים. אין לי איך לבסס את זה, כמובן. אולי תרים טלפון למשרד המשפטים ותשאל?

Sparker

New member
אבל נוביליס...

את ההודעה הקודמת כתבתי עם הסיביל קוד פתוח מולי - האסמכתא העליונה! בנוסף, אני מכיר מאוד מקרוב מקרים של ישראלים העונים בדיוק למקרה המדובר. מה עוד אתה רוצה?

למעלה