אזרחות ספרדית

h y d r a

New member
אזרחות ספרדית

שלום, נתבקשתי ע"י חבר לשאול שאלה בנושא אזרחות ספרדית: סבא שלי היה אזרח ספרדי אך נולד בתורכיה ולפני כ 10 שנים הוא נפטר ורק לאחר מכן גילינו שהוא היה אזרח ספרדי, ואני רוצה לדעת אם אבא שלי או אני יכולים להוציא אזחות ספרדית. תודה לעונים..

גוזליה

New member
אם זה סבא של החבר, סביר להניח שאת לא תוכלי

וגם אבא שלך לא יוכל להוציא אזרחות ספרדית בכלל, אלא אם את והחבר קרובי משפחה. לעניינינו: זה שלסבא הייתה אזרחות ספרדית בעבר לא אומר שהיא נשארה על כנה/שהוא לא איבד אותה- אחד מחוקי האזרחות הספרדיים אומר שאם בעל האזרחות הוא מעל גיל 18 ואינו מתגורר בספרד, ורכש בתקופה זו מרצונו אזרחות אחרת, הוא יאבד את אזרחותו תוך שלוש שנים מקבלת האזרחות האחרת. השבת אזרחות מתאפשרת אך ורק אם האדם בחיים (כי עליו להתייצב ולהצהיר כי הוא מעוניין באזרחות זו, או לחילופין עליו להתגורר בספרד). באם הסבא של אותו חבר (או שלך, לצורך העניין) לא איבד את אזרחותו, הוא יכול להוריש את האזרחות אוטומטית רק לבנו (שכאמור, לא מימש וגו' ולכן לא יכול להוריש הלאה). HAVING SAID THAT צאצאים (ילדים ונכדים) של אזרחים ספרדיים (הכוונה כאן למי שהיה אזרח ספרדי בלידתו- קרי- נולד להורים ספרדיים) יכולים מתוקף חוק השיבה הספרדי לרכוש אזרחות בקלות יחסית (תוך שנה של מגורים בספרד) בכל מקרה ממליצה לך (או לחבר) להתייעץ עם עו"ד המומחה לנושא זה.

Nobilis

New member
ועוד המלצה

אפילו לפני העו"ד - כדאי פשוט לשאול בשגרירות.

pichinan

New member
איזה מסמך מעיד על האזרחות הספרדית?

ישם מסמכים שחושבים שמעידים על אזרחות, אך אינם. במידה ואכן היה, האם הוא היה אזרח ספרדי מלידה? האם עבר אי פעם לחיות בספרד? באיזה גיל ומדוע יצא אותה בשנית (ובאיזה שנים?). לכל השאלות האלו יש משמעות.

למעלה