אזרחות משולשת

catweazle

New member
אזרחות משולשת

שלום רב, אני לא יודע אם זה הפורום המתאים, כי אני לא מתכנן מעבר לאירופה, מצד שני לאור הדיונים בנושאי אזרחות נראה לי שכן. השאלה שלי היא לגבי שילוב של אזרחויות. לפני כשמונה שנים כשהחלטנו אחיי ואני על הוצאת אזרחות שניה, היו לנו שלוש אפשרויות תאורטיות: הונגרית, גרמנית ורומנית. ההונגרית בתנאים של אז היתה כמעט בלתי אפשרית. לגבי הגרמנית, לא הצלחנו להשיג בזמנו מסמכים מספיקים להוכחה, וזאת לאחר שניסינו את הכל. בסופו של דבר לפני מספר שנים קיבלנו את הדרכון הרומני. לאחרונה גילינו באם כל הבויידעמים Personalausweiβ עתיק של אותו סב ממוצא גרמני. השאלה היא אם נרצה שוב להכנס לסחרור של הליכי אזרחות, האם נוכל לשמור גם על האזרחות הרומנית, בהתחשב בכך שהיא אזרחות מקור (אבל לא מלידה). אנו מודעים לכך שגרמניה לא מאפשרת באופן כללי שתי אזרחויות, אבל במקרה של צאצאים ליהודים שבמקור היו גרמנים - כן. השאלה אם זה תופס גם לגבי האזרחות הרומנית של אותם יהודים. בשגרירות גרמניה לא ממש ידעו לענות לנו. תודה מראש לכל העוזרים.

בקר12

New member
שאלה מעניינת אבל למה היא רלוונטית?

אם תהיה זכאי לאזרחות גרמנית ותראצ אותה תוכל בכל מקרה לותר על הרומנית - לא?
מצד שני; אם יש לך אזרחות רומנית למה לך גרמנית? ממילא ב 2014 הן יהיו שוות ערך באירופה

xflil

New member
מכיוון שאם יום אחד ירצה להגר לגרמניה

התנאים שם הם מהטובים באירופה, אז למה לא.
אני הייתי מוותר על הרומנית ופותח בהליכים לקבלת אזרחות גרמנית.

בנוגע לכניסה ל-"סחרור" של הליכי אזרחות - עם הגרמנים לא תסתחרר ולא נעליים.

לך לשגרירות מוקדם בבוקר, היכנס בלובי לרשימת הממתינים (כשאני אומר מוקדם - אני מתכוון מוקדם... מומלץ להגיע שעה לפני פתיחת שערים כדי להירשם בתור).
הפקידה החביבה בשגרירות תתן לך רשימה מפורטת של כל הדברים שתצטרך להמציא.

אם תגיע עם כל אלה, אף אחד לא יחזיר אותך חזרה.
255 ש"ח והדרכון בדרך אליך בדואר רשום.

באופן עקרוני - אזרחות גרמנית עוברת מהורה לצאצאיו.
בנוגע לשואה, החוק הגרמני אומר כי אם תוכל להוכיח, שאלמלא שלטון הרייך ה-3, היית נתין גרמניה כרגע (קרי, אם סבא שלך ברח מגרמניה זו סיבה מספקת) אזי שאתה אזרח גרמני מלידה ורק עכשיו באת לממש את אזרחותך ואתה לא "מתאזרח".

שים לב : אם שירתת שירות קבע מכל סוג שהוא - אתה אינך זכאי עוד לאזרחות גרמנית.

ברק301

New member
זה בדיוק, הפוך

הוא יכול להיות גם בקבע, גם רומני, גם בלי בעיות מוסריות של אזרחות גרמנית
וגם לגור בגרמניה בתור רומני...

xflil

New member
כל אחד וטעמו

לי קשה יותר מוסרית להיות ישראלי כרגע כשאני יודע שיש כאן ניצולי שואה שאין להם מה לאכול.

אם לא היית בקבע, עדיף להיות בעל דרכון גרמני מאשר רומני אם אתה רוצה לעבור לאירופה.

ברק301

New member
למה ?

אם הייתם מוצאים סבא אוסטרלי או אמריקאי היה יתרון לעוד דרכון נוסף
מה הטעם לדרכון אחד או עשרה דרכונים אירופאים ?
אין שום יתרון, רק עלויות, ריצות, ואפשרות לבעיות עם כמה דרכונים.
אבל לשאלתך, מכיוון שאתם הייתם זכאים לדרכונים האלו מלידה (גם אם לא ביקשתם אז) אז אין בעיה

בקר12

New member
אתה לא יודע את זה. ייתכן שמדובר פה

בהשבה של אזרחות. צריך להיזהר אם אינך מכיר את החוק הגרמני בנושא ואת המקרה הספציפי אבל בשורה התחתונה אנחנו מסכימים.

ברק301

New member
אנחנו כל הזמן מסכימים, ואתה כל הזמן מתקן אותי

אבל זה בסדר

ברק301

New member
יש לי דד ליין ?

לאן אתה עובר ?
אני מניח שבדרך אני אגור בכל מני מקומות

בקר12

New member
כן. אצלי צריכים לעמוד במילה.

אני כבר עשיתי את השירות שלי בבריטניה (ולא בתור סטודנט).

ברק301

New member
מממ...

עדיין לא ענית איפה היעד הבא שלך...
ואני בניגוד לאחרים, כאן או שם, לא מחפש מקום להשאר בו עד המוות
אין לי בעיה לגור כל 5 שנים במקום אחר
בינתיים צובר חותמות בדרכון, ונהנה מחודש בכל מדינה, אשמח אם יהיה לי 194 מדינות בסוף...

בקר12

New member
היעד הבא הוא העפר של ארץ הקודש (כנראה).

אני כבר נשאר פה (בארץ). שבעתי ממעברים ושיגועים לילדים.

ברק301

New member
אם ככה...

אז למה אתה נכנסת לפורום עוברים לאירופה
ולא לפורום "הורים לילדים" או לפורום "מחאה חברתית" או לפורום "אקטואליה וטילים מאירן" ?

forglemmigej

New member
בשביל מה שלוש אזרחויות‬

למעשה יש לך כעת שתי אזרחויות ישראלית ורומנית ,באם אינך מתכון להגר לאירופה אני לא מבינה What gives?
אזרחות של אחת ממדינות האיחוד מאפשרת שהיה חסרת הגבלה ויכולת לעבוד בכל מקום אלו שני הדברים היחידים כל היתר צריך להתמודד כמו כל מהגר אחר, באם אין לך הרבה מאד כסף עליך להתחלה חבל על הזמן

Nobilis

New member
תשובה

החוק הגרמני אומנם אוסר על כפל אזרחות, אבל מתיר זאת במקרים מסויימים. אחד המקרים הללו הוא של אזרחות במדינה אחרת באיחוד האירופי.

במילים אחרות - אין בעיה.

catweazle

New member
שלום ותודה לכל העונים

אז ככה, בדיוק ע"מ לא להכביד עליכם בדיון הנ"ל, פתחתי בכך שאיני מתכוון לעבור לאירופה, כך שאיני יודע אם זהו הפורום הנכון לשאלתי. פשוט אין פורום המתרכז אך ורק בנושא אזרחות. צריך להבין שלא כל מי שמעונין באזרחות נוספת עושה זאת לצרכי הגירה, ואם זו היתה הסיבה היחידה אז מובן לי שאין הבדל בין אזרחות אירופאית כזו או אחרת במקרה של הגירה לאירופה. למה אזרחות זרה מלכתחילה? כל אחד וסיבותיו הוא, יש מי שאולי מעונין במה ששלו מזכות, יש כאלה שמתעניינים בנושא מסיבות גנאולוגיות, יש ויש ויש. הייתי מעונין שלבתי תהיה אזרחות גרמנית? כן. למה? סיבותיי עמי. איני מעונין לוותר על הרומנית? כן. למה? כי אני מרגיש קשור אליה יותר מלגרמנית (בבית דיברו רומנית, לא גרמנית).
לכן, השאלה היא תאורטית, האם אפשרי או לא. הסיבה היא כבר משהו אחר.
תודה רבה בשנית לכל המגיבים!!

למעלה