אזרחות הונגרית

shay224

New member
אזרחות הונגרית

שלום, אני נכד של יוצאי הונגריה ז"ל. לאבי אין אזרחות. האם יש סיכוי שנוכל לקבל אזרחות? ואם כן- במה זה תלוי?

Buttercup p

New member
כל אחד רשאי להגיש בקשה לאזרחות

הונגרית ומי שלהוריו או לסבא/סבתא יש אזרחות או שנולדו שם יש סיכוי טוב לקבל. אביך יכול להוציא אזרחות ואז זה עוד יותר משפר את הסיכויים שלך. בכלליות אין סיבה שלא תקבל את האזרחות מלבד חוקים ישנים של ממשלת הונגריה, שלפעמים נתקלים בהם, לגבי קבלת אזרחות הונגרית (שלא קשורים ליהודים בפרט).

Buttercup p

New member
טעיתי-לא כל אחד רשאי להגיש בקשה

אבל בגלל שסבא שלך נולד בהנוגריה אז אתה יכול.

saimo

New member
כאשר אנחנו הוצאנו את האזרחות

לפני שנתיים , התהליך התבצע כך: ( כל התהליך כולו) כל שהיה לנו הוא תעודת נישואין של סבי וסבתי . יצאנו קשר עם עורכת דין בהונגריה, היא השיגה לנו את תעודות הלידה מהעיר בה חיו. לאחר מכן אימי, הוציאה את האזרחות ההונגרית, הסבירו לנו בשגרירות שאנו (הילדים) נוכל להוציא אזרחות רק לאחר שאימי תקבל את האזרחות שלה.(מי שתירגם עבורה את המסמך היה חבר משפחה) לקח לאימי שנה וחצי לקבל את האזרחות שלה ואז אנו(4 ילדים במספר) התחלנו את התהליך. יצרתי קשר עם מתרגמת, לתרגם את כל מה שנדרש עבורי.(חבר המשפחה כבר לא היה בסביבה) לאחר שהיה לי מסמך אחד שלם , התקנתי גירסת וורד בהונגרית ושכפלתי את המסמך עבור כולם עם הפרטים הרלוונטים עבור כל אחד מאיתנו. מקץ 8 חודשים לכולנו היו דרכונים . קצת על המחירים: לעורכת הדין בהונגריה שילמנו 100 אירו. תרגום המסמכים עלה לי 150 ש"ח לאדם (מכיוון שתרגמתי בעצמי חסכנו 450 ש"ח) כל השאר , ז"א מה ששילמנו בשגרירות עבור כולם עלה בסביבות 2600 ש"ח. בהצלחה.

shay224

New member
תוספת לשאלה

קודם כל תודה רבה לאלו שענו עד כה. רציתי לדעת דבר נוסף ששכחתי לציין קודם. סבי וסבתי ילידי טרנסילבניה שכיום חלק מרומניה, אך הם יצאו משם לפי שעברה לרומניה (כשעדיין היתה חלק מהונגריה). אבי ובעקבותיו אני נצטרך לפנות לשגרירות הונגריה או לשגרירות רומניה?

למעלה