אזרחות הולנדית

tooly111

New member
אזרחות הולנדית

מישהו יודע מה הדרישות לקבלת אזרחות הולנדית במידה ואני נשוי לבעלת אזרחות הולנדית? אשמח אם מישהו יוכל להגיד לי.

tooly111

New member
ואם היא לא ממש רוצה לגור בהולנד 3 שנים?

ההולנדים בודקים את העניין הזה? או שמספיק לגור בדירה שרשומה על שמה בזמן שהיא בארץ? הם יקבלו את זה?

Nobilis

New member
רגע, שאני אבין...

אתה חושב על לגור בנפרד מאשתך למשך שלוש שנים, רק כדי לקבל אזרחות? נשמע לי הזוי. בכל מקרה - כן, בודקים. היא תצטרך להיות בהולנד בשביל לבקש עבורך אישור שהיה. עד לקבלת האישור, לך אסור להיות בהולנד (כך שמדובר על פרידה של מספר חודשים). שלוש שנים לאחר מכן, היא תצטרך להיות שם כשאתה תבקש אזרחות (בין השאר, אגב, תצטרך להוכיח שאתה יודע הולנדית באותו הזמן, ושאתם עדיין נשואים). עם קשר נישואים כמו שלכם (כזה שבו אתה מוכן לחיות בנפרד ממנה למשך שלוש שנים), מה גורם לך לחשוב שהיא באמת תהיה שם בעוד שלוש שנים, או שתהיה מוכנה לעבור בשבילך אפילו את השלבים הראשוניים (בכל זאת, היא צריכה לעבור להולנד, ואז לשקר בשבילך)?

jefrat

New member
היא לא רוצה לגור בהולנד...

אם הבנתי נכון את דבר הכותב - הוא רוצה שתהיה שם דירה על שמה במשך שלוש שנים כשהם ימשיכו לגור בארץ לטובת האזרחות. המח הישראלי. אז ככה... ההולנדים בודקים את זה. בשביל אזרחות אתה צריך להיות דובר השפה, שתעבור בהצלחה קורס אינטגרציה וכן.. גם לגור שלוש שנים רצופות לפחות באותה כתובת. גם אם תעברו דירה ותרשמו את זה בעירייה בהפרש של שבוע הרצף נשבר... אין הנחות. בשביל לעבור, היא צריכה לבקש בקשה בהולנד, היא צריכה לחכות לך שם ואתה בארץ, אתה צריך להוכיח ידע מסויים של שפה לפני שבכלל תקבל MVV שזה אישור שהייה זמני וכרטיס כניסה להולנד עד לקבלת אישור שהייה ועבודה - וזה לוקח עוד חצי שנה. רק אחר אחרי 3 שנים מהכניסה שלך להולנד תהיה זכאי לאזרחות (כאמור עם עמדת בכל דרישות הקורסים האחרים). בקיצור... תחמונים לא יעזרו כאן.

merguy

New member
שאלה קשורה

ואם הבן אדם סטודנט בהולנד, נמצא שם עם ויזת סטודנט, ואשתו רוצה להגיש בקשה ל-MVV. האם עדיין הוא יצטרך לעזוב את הולנד למשך כמה חודשים?

jefrat

New member
באופן עקרוני כן - הוא יצטרך לעזוב

הדרישה הבסיסית היא שבזמן הדיון בבקשה ל-MVV מכל סיבה שהיא (זוגיות, עבודה, איחוד משפחות) האדם הנדון בבקשה לא ישהה בהולנד ובשאר מדינות שנגן (שזה בעיקר מדינות האיחוד (ככה שאי אפשר לנצל את הגבולות הפתוחים באירופה)). מקרים מיוחדים יש תמיד - אבל הם צריכים להיות מאוד מיוחדים. למשפחה עם ילדים סביר שיתנו יחס אחר. אבל נישואים כנישואים לא מאפשרים שהייה בהולנד - שהייה בהולנד אפשר רק כשיש אישור שהייה (על בסיס נשואים או אחר), אבל יש לזה את ההליך שלו והבירוקרטיה הנלוות...

הכי עדיף לפנות למשרד עו"ד

אוכל לתת לך טלפון כדי לברר דברים. באופן כללי - תיחמונים לא עובדים.

למעלה