אזרחות גרמנית

aleksey71

New member
אזרחות גרמנית

הי! מישהו יכול בבקשה לעזור לי? אמא שלי אמורה תוך כמה חודשים לקבל אזרחות גרמניה. היא היגרה לגרמניה בתור פליטה מאוקראינה, בתור יחודיה. אני עליתי לארץ ב 1995, נולדתי ב 1971. אמה שלי היתגרשה מאבא שלי שהייתי בן 2 והיתחתנה שנית. האם אני זכאי לאזרחות גרמנית? בתודה רבה מראש, אלכסיי

Nobilis

New member
תשובה

אם אני מבין נכון - אתה בגיר, ואמא שלך מתאזרחת בגרמניה כעת. אם זה המצב, התשובה לשאלה שלך היא לא.

aleksey71

New member
תשובה של שגרירות

תודה רבה על התשובה, אבל אני היתקשרתי לשגרירות גרמניה ואמרתי את תאריך לידה שלי, הם ענו לי שאני צריך לשלוח תעודת לידה, תעודת נשוים של אמא ודרכון של אמא, והם יבדקו את המקרה שלי... אז מה זה, תשובה סטנדרטית? כי היבנתי, שמקרה שלי לא פסול לגמרה...

Nobilis

New member
התשובה הנכונה היא תמיד של השגרירות, אבל...

אני חושב שהשגרירות הבינה אותך לא נכון. אחרי הכל, לפי מה שאתה אומר, לא יכול להיות שלאמא שלך יש דרכון (גרמני, מן הסתם), שכן היא טרם התאזרחה. אז איך יתכן וביקשו ממך דרכון שלה? אני מניח שהם חשבו שאמא שלך עומדת לקבל אזרחות לאחר שאזרחותם של הוריה נשללה על ידי הממשל הנאצי (המודל אליו הם רגילים בשגרירות בישראל), ובמקרה כזה אכן יתכן ואתה תקבל אזרחות. אבל זה לא המקרה שלך. אם אני מבין אותך נכון - המשפחה של אמך לא קשורה לגרמניה. אמא שלך עברה לגרמניה, והיא מתאזרחת כעת, כאשר אתה בנה הבגיר (שגר בכלל במדינה אחרת). במקרה שכזה, לפי הידוע לי, אין לך כל זכאות לאזרחות.

Nobilis

New member
ונדגיש...

שים לב למילים "לפי הידוע לי". אם בסופו של דבר תגלה שהמצב אחר, חזור וספר לנו. נשמח לדעת!

למעלה