אזרחות גרמנית

אזרחות גרמנית

חברה.. שאלה.. אני בתהליך של קבלת אזרחות גרמנית, כל הטפסים והכל אצלם, ויש את האישור של הממשלה שם, אני זכאי לאזרחות. נקבע לי ראיון לשבוע הבא, ואני לא יודע מה הולכים לשאול אותי שם ומה הכוונה של הראיון הזה... מישהו עבר את זה או יש לו איזה טיפ ? האם הם שואלים בכוונה של האם מתכוון לגור בגרמניה או משהו ? תודה לכם על העזרה..

Nobilis

New member
תשובה

למיטב זכרוני (מתשובות עבר שניתנו בנושא), מדובר בפגישה קצרה וסמלית, בסיומה תקבל תעודת אזרחות. הזכות שלך לאזרחות לא קשורה לתוכניות שלך לגור בגרמניה, או לא. פשוט תגיע, תחייך, תגיד את האמת, וזהו.

bulllli

New member
כמו שנוביליס אמר,

זה לא ממש ראיון, אלא קבלת האזרחות. תבוא כבר מוכן עם כסף ותמונות כדי להגיש בקשה לדרכון. תיכנס לאתר של שגרירות גרמניה בת"א, רשום בדיוק מה להביא. בהצלחה!

cornetti

New member
היי bulllli

אני זוכרת שהרגעת אותי לפני ה"ראיון" הזה גם... אחחח... אלו היו הימים...
רציתי לשאול אותך ברשותך משהו, אני בעלת אזרחות גרמנית (כן.. הראיון עבר בהצלחה) ואני גרה באיטליה. אני מנסה להסדיר את הביטוח הרפואי פה וכל מה שקשור בזה, והתבקשתי להציג כרטיס מגנטי כחול, אתה יודע לגביו משהו? באיטלקית הם קראו לזה tessera senitaria, כרטיס בריאות... זה כנראה משהו שיש לכל אזרח אירופאי אבל אני מוקפת בסטודנטים שנמצאים על סטאטוס שונה ואין לי ממש את מי לשאול. יש לי מה לעשות? , זכויות שאני יכולה לממש, או שאם לא חייתי אף פעם בגרמניה אני לא נחשבת...
אני ממש אודה לך אם תוכל לתת לי קצת מידע בנושא אם אתה מכיר אותו. תודה רבה.

berlinale

New member
תגידי שאין לך

נשמע כאילו מבקשים ממך את ביטוח הבריאות שלך מגרמניה (נרשמת כ"גרמניה"?) אז תגידי שאין לך.

cornetti

New member
היי berlinale

אמרתי שאין והפקידה הסתכלה עלי כאילו נפלתי מהירח ואמרה משהו בסגנון "אם את אזרחית גרמניה אז צריך להיות לך". חשבתי שאולי אני חייבת להוציא את הכרטיס או שאולי זה מתבקש כאזרחית שחיה במדינה אחרת באיחוד. תודה על התשובה.

CillDara

New member
פעם היה טופס E111

כיום יש את ה-EHIC הנה קצת אינפורמציה מאתר הפרלמנט האירופי. לא בטוחה ב100% שלכך התכוון המשורר אבל שווה בדיקה. בהצלחה

אוקייי.. תודה..

הרגעת אותי טיפה.. כי הייתי טיפה לחוץ.. אני אכנס לאתר ואני אחפש... אתמול חיפשתי באופן חפיף.. לא היה לי יותר מדי זמן ולא מצאתי.. היום אני אשקיע את זמני :) ואמצא את זה.. ואז האזרחות בדרך...

למעלה