אזרחות גרמנית

אזרחות גרמנית

שלום לכם! אני בן 19 ועוד שנה מסיים את שירותי. מיד לאחר מכן אפנה כנראה ללימוד תואר ראשון לעו"ס. מס' שנים אני חולם על גרמניה. החלום שלי הוא לסיים את התואר הראשון ולעבור לשם ללמוד לתואר (אני מניח שאתם לא יודעים, אך יעזור לי מאוד אם מישהו יגיד האם ניתן ללמוד לעו"ס לתואר שני שם עם תואר ראשון מהארץ, או לפחות מידע האם המקצוע נדרש ורווחי שם), ובכן, הייתי מאוד מעוניין להישאר שם. אזרחות גרמנית אין לי. סבא שלי חי שם תקופה ואפילו נפטר וקברו שם, אך הוא גורש לשם על ידי הק.ג.ב וגרמניה קיבלה אותו (כנראה מכיוון שהוא היה סופר מפורסם יחסית). הוא לא היה אזרח למיטב ידיעתי. האם יש לי "קייס" לבקשת אזרחות בזכותו? או שזה שהוא לא אזרח הורס הכל. (יש לציין שאשתו עדיין גרה בגרמניה, אך היא אשתו השניה ולא סבתי) אני מבין שישנה אפשרות לקבל אזרחות גרמנית במידה שמתחתנים עם גרמניה. אך בהנחה שלא, האם יש עוד דרך להשתקע בגרמניה?! אם לדוגמא אלמד שם לתואר (בשפה שלהם), האם זה ריאלי לקבל שם עבודה? אם אוכל להגיש בקשה מסויימת לשגרירות? האם יש סיכוי שיקבלו אותי ויתנו לי אזרחות גרמנית?! ישנם לא מעט עורכי דין שמבטיחים "לסדר" אזרחות גרמנית. האם זה חוקי בכלל? האם יש "עליה" לגלית לגרמניה. לתשובתכם אודה, אנא תנו לי תקווה.

berlinale

New member
קצת תשובות

א. יש דבר כזה עו"ס לתואר שני בגרמניה, אבל השאלה היא למה לא ללמוד בגרמניה כבר לתואר ראשון. עו"ס היא תמיד מקצוע נדרש (אבל בד"כ מעדיפים עו"ס עם הכשרה מקומית, מה שמחזיר אותי למשפט הראשון), ובגרמניה מרוויחים - לפחות נומינלית - יותר מבארץ (כמובן תלוי איזה תפקיד, כי עו"ס זה תחום ענק). מצד שני, כמו בכל תחום, יש אבטלה ובוא נגיד שכמו בארץ, יש שחיקה עצומה כי זה תפקיד קשה והשכר, מה לעשות, לא ממש בליגה של ביל גייטס. לסטודנט ישראלי בגרמניה מותר לעבוד אאל"ט עד 40 שעות חודשיות. ב. אזרחות גרמנית: אני לא עו"ד מומחית להגירה, אבל הייתי שוקלת היטב אם בכלל כדאי לך לפנות לאחד כזה. לישרלאים קל יחסית לאנשים שאינם בעלי אזרחות של האיחוד לקבל אישור עבודה/שהייה בגרמניה; ויהודים יכולים בד"כ לקבל אישור שהייה + עבודה בגרמניה מעצם היותם רשומים כחברים בקהילה, או לפחות זה היה ככה פעם. בשביל מה אתה צריך אזרחות ממש? כדי לבחור ולהיבחר? להחליף את מרקל? עם זאת, אם אתה באיזשהו קשר עם אשתו השנייה, זה רעיון לא רע לפנות אליה. בתור תושבת גרמניה היא אולי יכולה לעזור בכל מיני דברים קטנים, שלא לדבר על הטופסולוגיה הגרמנית. גם שווה לה לשאול, אם יש מצב שאתה תוכל לקבל, דרכה, אישור שהייה ועבודה. ג. לגבי אישור שהייה/עבודה לאחר לימודים - זה סיכון (כי זה לא משהו שמקבלים אוטומטית), אבל בוא נגיד שאם תיצור במהלך שנות הלימודים קשרים בקהילה היהודית, הסיכויים שלך לא קטנים. ד. גרמניה היא בד"כ לא מדינת הגירה. קיימים מנגנונים להתאזרחות - אבל הם מיועדים לא למישהו שלחלוטין בא מבחוץ, אלא למישהו שכבר היגר לגרמניה (קיבל אישור עבודה ושהייה) וחי בה מספר שנים. בנוסף, רוב עורכי הדין הישראליים שמבטיחים עזרה עם אזרחות גרמנית בעצם מתכוונים שהם יטפלו בטופסולוגיה מול אזרחות גרמניה בכל הנוגע לאנשים שמגיע להם אזרחות (ושלמעשה היו יכולים לעשות את זה לבד אם הם היו יודעים גרמנית ואת חוק האזרחות הגרמני).להערכתי רובם לא ידעו/יכולים לסדר אזרחות לאדם שאינו זכאי מתוקף חוק האזרחות. בכל מקהר, לתשומת לבך שמי שמתאזרח בגרמניה (כלומר, התחתן עם גרמניה או התאזרח ולא קיבל את האזרחות בירושה), חייב לוותר על אזרחותו הקודמת (כלומר, הישראלית).

berlinale

New member
רק תוספת לנושא העו"ס

מכיוון שעו"ס "רגיל" (כלומר, בלשכת הסעד) עובד מתוקף חוק הסעד ואמור להכיר אותו היטב, זאת עלולה להיות בעייה לחזור לארץ עם תואר כזה ולנסות לעבוד כעו"ס "רגיל". זאת נקודה שכדאי שתשקול ותברר עם גופים מקצועיים של עו"סים.

תשובה גוררת שאלה

קודם כל תודה לך על העזרה, אני מאוד מעריך את תשובתך המפורטת! שנית, מס' הסברים: - אין באפשרותי לעבור לגרמניה כעת וזאת משיקול כלכלי. אני מתכנן ללמוד לעו"ס ולעבוד תוך כדי. לאחר סיום לימודיי לפנות לעבודה בשירות מבחן-הגשת תסקירים על נאשמים לבית המשפט. תחום שנראה לי מרתק. אחסוך אגורה לאגורה (מתכנן לעבוד כך שנתיים עד לנסיעה לגרמניה) ואעבור לגרמניה (למיטב ידיעתי זה יכלול שנה של לימוד גרמנית ולימוד לתואר לאחר מכן). בקשר לדבריך באשר להעדפה להכשרה מקומית. האם תואר שני גרמני יקנה לי את אותה הכשרה מקומית? בהנחה שאני אדע גרמנית באותו השלב. אגב, האם בכלל ניתן להתקבל לתואר שני בעו"ס בגרמניה לאחר תואר ראשון בעו"ס בארץ? -אם את יודעת, האם תוכלי להבהיר איזה תחום בעו"ס בגרמניה הוא הרווחי ביותר? האם יש תחום של "שירות מבחן" בגרמניה? האם הוא רווחי? -כתבת על ה"קהילה". לאיזו קהילה בדיוק התכוונת? האם לקהילה היהודית? איך אני מתחבר בדיוק לקהילה? מי היא אותה קהילה? האם זוהי השגרירות, או הרבנות? האם להתתנדב באיזה שהוא מקום שקשור לקהילה זה מה שייתן לי את הקשרים? (אני מוכן להתנדב ללא שום קשר), האם בברלין ישנה אותה קהילה עליה כתבת? איך בדיוק היא תוכל לעזור לי בקבלת אשרת עבודה ושהיה? בעניין האזרחות, לפי תפיסת עולמי (את מוזמנת לתקן אותי), אזרחות נותנת ביטחון ושורשים במדינה בה חיים. הרי עד כמה קבלת אשרת עבודה ושהיה תיתן לי "ביטחון"? האם אשרה זו היא מוגבלת בזמן? שהרי איך אוכל כך להתקבל לעבודה רצינית, שהרי יפלו אותי לרעה עקב היותי תושב "זמני"? איך אוכל לקבל קביעות ללא אזרחות? מה עם קניית בית? ומשכנתה? יש לי חלום להביא את אמי לגרמניה לחיות איתי לאחר זמן מסויים, הרי כך לא אוכל להגשימו! לא יגרשו אותי פתאום כי האשרה נגמרה? נגיד וקיבלתי אשרה שכזאת, האם כך אצטרך לחיות בגרמניה? או שלאחר מס' שנים אוכל להגיש בקשה לקבל אזרחות? יש לציין שאני מוכן לוותר על אזרחותי הישראלית. שהרי את יהדותי לא יקחו ממני, ותמיד אוכל לעשות "עליה" מחדש... איני בקשר עם אשתו השניה. היא לא טיפוס שירצה לעזור לי לצערי, אצטרך להתסדר לבד. ממך הבנתי גם לצערי שלא אוכל להשתמש בסיפורו של סבי. באמת חבל. בכל אופן תודה רבה לך, אני יותר מאשמח אם תמצאי זמן לענות על שאלותיי.

נצר1

New member
עו"ס

לפני הכל אני אקדים ואומר שאנחנו גרים באנגליה. לבעלי יש דרכון גרמני אבל באנו לפה בעקבות השפה המקומית המוכרת והעבודה של הבעל. עשיתי את התואר הראשון בעו"ס בארץ, כשאני התמחתי בעבודה קהילתית. קודם כל הרשה לי לומר לך שאתה מתכנן הרבה יותר מדי קדימה
אתה כבר תכננת את העשור הקרוב לחייך בפרטי פרטים וזה יכול לגרום לכך שתפספס דברים אחרים (לא מתוכננים) שיקרו בדרכך. אתה מדבר על התמחות מאד ספציפית בעו"ס (כתיבת תסקירים לבתי משפט), שדורשת שנתיים של עבודה בארץ כעו"ס ואז לימודים של שנתיים כפקיד סעד שהוא המורשה לכתיבת תסקירים. אם אתה מצמצם את עצמך אפילו עוד, לכתוב תסקירים אך ורק כקצין מבחן, קח בחשבון שמשרות כאלה הן מועטות ונדירות. בנוסף, גם בחו"ל זהו תפקיד שדורש הכשרה ספציפית, וידיעת מערכת החוק של אותה מדינה כי מולה אתה תעבוד. כך שפה באנגליה למשל, אני צריכה לעשות לימודי השלמה כדי שמשרות אלו יפתחו בפני ואני מניחה שבגרמניה זה לא שונה. לגבי תקפות התואר הראשון ושוויו פה - התואר שלי מוכר, והייתי צריכה לעבור תהליך רישום בשביל זה שהסתמך על נסיון תעסוקתי כעו"ס, ככה שאם הייתי באה ישר מלימודים אני לא חושבת שהיו מאשרים אותי (לפני שבאנו לפה עבדתי כשנה בארץ בתחום שיקום של נפגעי נפש). בנוסף, כאן לימודי עו"ס הם רק תואר שני, כפי שכתבו שהם גם בגרמניה. מכיוון שגם ככה רציתי להמשיך ללימודי תואר שני ביררתי פה את האפשרויות. ולאחר שדיברתי עם כמה אוניברסיטאות שונות, נאמר לי בכולן, שהן לא מקבלות ישראלים לתואר שני בעו"ס כי הן מכירות את תוכנית הלימודים הישראלית לתואר הראשון והיא זהה לחלוטין למה שהם מעבירים, רק שהם נותנים בסוף ה-3 שנים תואר שני ולא ראשון. לפיכך, האפשרות היחידה שלי ללימודי תואר שני פה היא בתחומים מקבילים של התמחויות ספציפיות כמו טיפול משפחתי, או מחקר בשיקום (שזה מה שאני מנסה להתקבל עכשיו). יש אפשרות במסלולים מסויימים ללמוד ישר ל PHD .

berlinale

New member
תשובות

קודם כל, אני חושבת שתשובתה של נצר חשובה מאוד כאן, בעיקר בקטע של "תכנון 10 שנים קדימה". תדמיין עכשיו קול של סבתא: כשהייתי בגילך דמיינתי את עצמי גרה בלונדון ואם אפשר, עובדת במשהו שקשור למוזיקה אלטרנטיבית (כל אחד והשריטה שלו...). 10 שנים אח"כ מצאתי את עצמי בגרמניה - מדינה שלמרות שאני באה ממשפחה גרמנית בחיים לא תיארתי לעצמי שאחיה בה; עובדת במקומות ועבודות שבחיים לא חשבתי שאעסוק בהם (ספציפית, גיליתי באופן מקרי למדי שאני אוהבת ללמד, זאת אומרת שבנוסף לקול של סבתא אתה צריך עכשיו גם לדמיין קול של מורה, ועכשיו בכלל לא בא לך לקרוא הלאה, נכון?) ונהנית (כמעט) מכל דקה. עברתי המון, כולל כמה החלטות גרועות, וכולל כמה דברים בלתי צפויים (התאהבות בבחור מסוים שהביא אותי לפה; מחלה שבגללה שיניתי כיוון וכו'). - לגבי התכנון לימודים-עבודה-נסיעה, הוא ריאלי, אבל בכל זאת ממליצה לך לברר עם נציג ה-DAAD בארץ אם יש סיכוי למלגת קיום שאולי תאפשר לך לחיות בגרמניה לתואר ראשון. - בכל מקרה, עו"ס בגרמניה לומדים בבתי ספר מיוחדים לזה (Fachhochschule für Sozialarbeit), (ולא באוניברסיטאות). בסוף מקבלים תואר ראשון וניתן להמשיך לתואר שני בעו"ס, אבל זה כמובן להתמחות במשהו. ר' למשל המקומות הבאים": http://www.khsb-berlin.de/ http://www.asfh-berlin.de/ http://www.evfh-berlin.de/evfh-berlin/html/allg/allg/index.asp - נראה לי שלדבר על "עבודה סוציאלית" ועל רווחיות זה contradiction in terms. אבל בוא נגיד שראיתי יותר אנשים איכותיים הולכים לזה מבארץ. - התכוונתי לקהילה היהודית, לא לקהילה ההומו-לסבית... ניתן למצוא אותם באינטרנט ---> זאת קהילה של יהודים גרמנים (או יהודים שהיגרו לגרמניה) ואין לה קשר (לפחות לא ישיר) למשרד החוץ או לרבנות בישראל, למרות שבטח שני הגופים יידעו לקשר אותך עם הקהילה היהודית בגרמניה. בוודאי שהתנדבות בקהילה תעזור, אבל פרה-פרה : קודם תגיע לשם, אח"כ תברר שאין עבודה בשכר ורק אז תסכים להתנדב. - פרה-פרה היא גם גישתי (וכנראה גם גישתו של הממשל בגרמניה) לגבי נושא אזרחות מול אישור עבודה.

כמה הבהרות ושאלות המשך

קודם כל תודה רבה לכן על ההתייחסות והתשובות. באשר לחשיבה 10 שנים קדימה. ובכן אני מן טיפוס כזה. ספונטניות ממני והאלה, ומכיוון שיש גם כמה וכמה פקטורים בכל הסיפור, כולל לחץ של זמן (אמי כבר אישה מבוגרת ואני רוצה להעביר אותה לגרמניה שתחיה איתי שם), חוסר מימון, וכמובן רצון לעשות הגירה בגיל צעיר (מה שיקל המון). נצר, חידשת לי על הנסיון התעסוקתי הנחוץ כדי להתקבל באירופה. זהו פרט מאוד חשוב ומכריע בתכנון עתידי. טיפול משפחתי הוא אגב תחום שאני מאוד מתעניין בו, בעיקר בשל היכולת לפתוח עסק פרטי ועצמאי במקביל לעבודה כעובד ציבור. ברלינל/ה (מצטער, לא כל כך הבנתי איך מבטאים את הכינוי), חידשת לי שיש דבר כזה "מלגת קיום לתואר ראשון"! זהו דבר אדיר אם ניתן לקבלו בכלל, ויעשה את המעבר להרבה יותר ריאלי. עבודה סוציאלית הופכת ליותר רווחית כאשר מתקדמים עם הזמן. כאן גם החשש שלי מ"רק אשרת עבודה" במקום אזרחות. האם זה יכול לעכב אותי? ובכלל אני אשמח אם תחדדי לי את עניין המשכנתה, קניית הבית, קבלת קביעות (סימן סטטוס למיטב הבנתי בחברה הגרמנית), תוקף אשרת שהיה ועבודה, יכולת להביא את קרוביי (אמי) אליי וכו'. עניין זה הוא עקרוני בשבילי וחשוב לתכנון דרכי העתידית. תודה רבה על הקישורים. למעט עבודה סוציאלית אני מתעניין מאוד בפסיכולוגיה. ישנו גם מסלול (הנה, יש לי יותר ממסלול אחד, ספונטני הא?!), של לעשות תואר עו"ס כאן, ומייד לעבור וללמוד בגרמניה פסיכולוגיה ארגונית. (מהבסיס, כלומר תואר ראשון פסיכולוגיה וכו'). האם ישנו ביקוש לפסיכולוגיה ארגונית בגרמניה? מה מבחינת השכר? איך הוא מול עו"ס? יש לציין שאני אלמד בגרמניה, כלומר לחלוטין אחשב מקומי, וגם ישנו יתרון ה4 שפות, אם זהו בכלל יתרון...הבנתי שגרמניה משופעת בחברות ומפעלים, האם יש שם פסיכולוגים ארגוניים? איך הקבלה למקצוע? האם צריך בשביל זה לעשות תואר שני או תואר ראשון יספיק (בישראל לדוגמא אין מה לדבר בלי תואר שני בארגונית). בקיצור, אשמח לכל מידע שיש לכם. תודה רבה על זמנכם.

עוד משהו

האם עבודה סוצאילית ופסיכולוגיה ארגונית (ובכלל פסיכולוגיה) נחשבות לעבודות נדרשות וקל יחסית לקבל בעזרתן אישור עבודה ושהיה? המון תודה.

berlinale

New member
חלק מהשאלות שלך בלתי ניתנות לתשובה

קצת קשה לענות על רמת הביקוש של מקצוע מסוים במדינה מסוימת בלי להיות מומחה לעניין, וכמובן שרמת הביקוש כיום לא מעידה על רמת הביקוש בעוד 10 שנים. ב-1989, מכונות כתיבה אלקטרוניות היו חשובות, 10 שנים אח"כ הן סוג של אקזוטיקה. * לא יודעת אם קל לקבל מלגת קיום לתואר ראשון, אבל גם לא בלתי אפשרי: מאוד מומלץ ללכת לנציג ה - DAAD ולהגיש מועמדות לכל מלגה אפשרית. * לא יודעת ספציפית עד כמה זה קל להביא אמא, אבל יותר מדי קשה זה לא יכול להיות, כי המון טורקים הביאו את אמותיהם הזקנות לחיות עמם. * תכין את עצמך - אם החלטת לנסות להתחיל את הליכי הנסיעה לקראת לימודים (ואח"כ אי"ה עבודה וכו') בגרמניה - לדרך חתחתים. גרמניה מאוד שונה בכל מה שקשור לנושאי נהלים מישראל.

אוקיי

ומה עם משנכתה? קניית בית? קבלת קביעות? כאשר יש לך "רק" אשרת שהיה ועבודה? תודה רבה

אלוניס

New member
למה אתה צריך צרות?

אתה מביא איתך לחו"ל חשיבה ישראלית שגם בארץ כבר לא נכונה בהכרח מבחינה כלכלית. מה רע בלשכור דירה? אתה הרי בקושי יודע איך הסביבה. אנחנו למשל מצאנו דירה נחמדה אבל לקנות את הבית לא הייתי ממהרת גם אם היה לי כסף. יפה פה וירוק אבל למרות הריחוק בלילה במיוחד שומעים את הרכבות ויש לי מגדל כנסיה רועש ליד האוזן. נכסים הם תוספת דאגות. והם כובלים אותך יותר מאשר הם עוזרים. אם יש לך 70-80 אחוז מהכסף - אפשר ורצוי לקחת משכנתא. אם אין לך - הריבית לבדה הופכת את זה לפחות משתלם משכירות. בגרמניה כמו בארץ יש לא מעט עבודות שבהן התנאים הסוציאליים מינימליים ביותר. קשה למצוא משרה שיש בה אופציה לקביעות.

berlinale

New member
אז שוב אני אגיד

שיש המוני טורקים עם קביעות; ושיש גם טורקים שקנו בית, למרות שכל העניין הזה הרבה פחות מקובל מבארץ.

tokit

New member
מנסיוני

רישום בקהילה לא עוזר בגרוש לקבלת ויזה, ממש לא.. רק אם מוצאים שם עבודה זה עוזר, אבל אף אחד בקהילה לא מחכה לאף ישראלי..

bulllli

New member
../images/Emo178.gifואני כבר דמיינתי את עצמי

עושה קבלת שבת עם החב"דניקים הגרמנים רק בשביל שביב תקווה שחיבור לקהילה יעזור לי למצוא עבודה. מזל שאמרת... האמת, נראה לי שעם ידיעת השפה, כמה חברים גרמנים והרבה רצון, כל אחד יכול להשיג עבודה. לא יקרה לנו כלום אם "נסתפק" במלצרות לכמה חודשים.

tokit

New member
אוקיי

חב"ד זה לא הקהילה והקהילה זה לא חב"ד.. כולם יהודים, אבל אלו שני "מוסדות" שונים.. גם אני חושבת, שעם ידיעת השפה והרבה רצון אפשר למצוא עבודה. לגבי מלצרות - לדעתי האישית, הסיכויים די קלושים לקבל אישור עבודה לעבודה במלצרות. אפשר לנסות, אבל לי כבר סירבו כמה פעמים לאישורי עבודה לתפקידי מכירות, כך שלא נראה לי שיש סיבה שיאשרו למלצרים. מצד שני, נוכחתי לדעת שבמדינה בה אני גרה (NRW) הם פחות גמישים מאשר במדינות אחרות.

bulllli

New member
מעניין מה שאת אומרת,

לא היה לי מושג שאם מהגר רוצה להיות מלצר אז לא יתנו לו. באופו אישי, לא ממש ביררתי את זה כי אני "מסודר" כאן ומבחינתי מציאת עבודה היא "רק" בעיה של השפה שנראה לי יובלות עד שאתגבר עליה. ולגבי חב"ד, כמובן שלא התייחסתי לזה כאל כלל הקהילה היהודית, אלא כדוגמא מוכרת ובינלאומית לשייכות יהודית במקומות מסויימים. אני באופן אישי מסתפק בקשרים שלאו דווקא מושתתים על קהילה כזאת או אחרת. ולגבי הבחור הצעיר- אני מקווה שילך לך חלק ולפי התוכניות שלך, אבל מנסיון אישי וטרי בן שנה, אספר לך שלא חלמתי שאעבור כ"כ הרבה דברים במהלך שנה אחת ועוד באתי מוכן נפשית ועניינית להרבה תלאות. אל תנסה לחשוב יותר מידי כי הטלטלות שתחווה יהיו לעיתים קשות יותר מטלטלה של ספינה בים גועש וסוער. בכל מקרה, זו חוויה מרתקת ומיוחדת שאני שמח שעברתי. העיקר שכולנו נהיה בריאים ושתהיה לנו עבודה נחמדה.

למעלה