אזרחות גרמנית

אזרחות גרמנית

שלום לכולם לאחרונה הוצאתי אזרחות גרמנית לי ולילדי, הייתי רוצה לדעת באילו ארצות באירפה אנו מקבלים הטבות כאזרחים מו המניין. לגבי עבודה, אני טכנאית מכשור רפואי ועובדת כרגע כאן בארץ האם התעודה שלי מקובלת גם שם, או שצריך לעבור איזו פרוצדורה כדי להתאים אותה? ומה בכלל ההטבות שמגיעות לאזרח אירופאי? אני יודעת שאלו שאלות די בסיסיות אבל אנחנו פשוט די חדשים בעסק... תודה רבה מראש מעין

Nobilis

New member
בגדול מאד (מאד)

בלי להיכנס ליותר מדי פרטים, אתם יכולים לגור ולעבוד בכל מקום באיחוד האירופי, המונה 27 מדינות כיום, כמו גם בנורווגיה, איסלנד, שוויץ וליכטנשטיין. כל זמן שאתם גרים בישראל, האזרחות הזרה לא מעלה או מורידה בהרבה, כמובן. לגבי התעודה - התעודה מגיעה ממדינה שמחוץ לאיחוד האירופי, ולכן אין בה הכרה אוטומטית. תצטרכו לברר מול הרשויות במדינה הרלוונטית אם וכאשר.

תודה רבה, בואו נתמקד - עזרה בשכר דירה

11. יש לנו חברים שגרים באנגליה ומקבלים מהמדינה עזרה בשכר דירה (שזה מן "אבטחת הכנסה" שכזה) בזכות אזרחותם האנגלית האם גם מי שאזרח גרמניה מקבל מאנגליה את התמיכה הנ"ל? 2. מהו הגורם המקצועי באנגליה שאחראי על תעודת טכנאי מכשור רפואי? (המקביל אולי למה"ט הישראלי) תודה רבה!

Nobilis

New member
תשובות

1) בגדול - לא בחמש השנים הראשונות. 2) הייתי מנסה לשאול בשגרירות, או לחפש באינטרנט.

למעלה