אזרחות גרמנית

lili106

New member
אזרחות גרמנית

סבתי מצד אבי , היגרה לגרמניה לפני כ- 17 שנה מבריה"מ. אבי בחר לעלות ארצה. האם אבי זכאי לאזרחות גרמנית כיוון שאימו ואחיו הינם אזרחי גרמניה?

Nobilis

New member
חזר כאן מידע...

אם אביך נולד בגרמניה, לאם גרמניה, מדוע הוא לא היה אזרח גרמני לפני שעלה לארץ? מתי הוא עלה לארץ? מתי נולדת אתה?

lili106

New member
הסבר נוסף

ככל הידוע לי סבתי ואבי נולדו בבריה"מ. אולם, לפני כ- 17 שנה היגרו סבתי ,סבי ובנם ( אח של אבי ) לגרמניה. אבא שלי בחר לעלות לישראל( לפני כ- 17 שנה ) ולא להצטרף אליהם לגרמניה. כיום , סבתי ודודי ( אח של אבי ) הינם אזרחי גרמניה ומתגוררים שם. אבא שלי טס כל שנה לביקור אצלם. מאחר והינם אזרחים גרמניים כיום - נראה לי הגיוני שגם אבי יכול לבקש אזרחות (אולי על בסיס איחוד משפחות ?) ובגדול - רציתי לדעת האם אני כצאצאית של אזרחית גרמניה - זכאית לאזרחות ו\או אישור עבודה או איזשהי הקלה בתחום ? אודה על תשובה מפורטת ככל האפשר.

Nobilis

New member
תשובה

סבתך קיבלה את אזרחותה הגרמנית לאחר שאביך נולד, וללא קשר אליו. לפיכך, לאביך אין אזרחות גרמנית, ומכאן - שגם לך לא. גם אם יש אפשרות לאיחוד משפחות, זה ידרוש מאביך לעבור לגרמניה (אזרחות, בכל מקרה, הוא יקבל רק לאחר שנות מגורים בגרמניה). לגבי האפשרות של איחוד משפחות בין סבתא לנכדה (כלומר, שלא דרך אביך), תצטרכו לברר בשגרירות ו/או במשרד הפנים הגרמני.

למעלה