אזרחות גרמנית

אוריר

New member
אזרחות גרמנית

ידוע לי כי אזרח גרמני שמשרת שירות צבאי התנדבותי במדינה זרה אזרחותו נשללת. כך מי שלדוגמה יוצא לקצונה בצה"ל - נשללת ממנו אזרחותו הגרמנית. שאלתי היא - מה דינו של מי ששירת בצבא קבע לפני שהתחיל את תהליך בקשת האזרחות - האם זכאי לקבל אזרחות? אודה לעונים!

cornetti

New member
לא צריכה להיות בעיה

הבעיה היא אם אתה הולך לשרת אחרי קבלת האזרחות. אני קיבלתי אזרחות לפני כמה שנים אחרי שירות בצה"ל בלי בעיות.

TrigATUSA

New member
יש כאן בלבול

השירות הצבאי נחשב לניתוק הזיקה עם גרמניה, ועל כן מבטל את הזכאות לאזרחות למי שהיה זכאי לה מלידה אגב, ניתוק זיקה דומה נחשבת התאזרחות במדינה נוספת או עבודה בשירות המדינה של מדינה אחרת על כן, החשוב הוא שירות צבאי *לפני* קבלת האזרחות אחרי שקיבלת את האזרחות, לא כל כך פשוט לשלול אותה יחד עם זאת שמעתי על כמה מקרים כמו זה של קורנטי של אנשים שהצליחו לטעון לזכות לאזרחות גרמנית למרות ששירתו בקצונה בצהל אני לא בטוח מה מקורו של ה LOOP HOLE הזה, אבל לא כדאי להסתמך עליו הוא בפירוש בניגוד למדיניות הרשמית בנוגע לזכאות לאזרחות מלידה אני לא יודע אם האזרחות הוענקה בטעות או כי פקידי ההגירה לא שמו לב לנתון זה

cornetti

New member
אני לא בטוחה שהובנתי נכון

אני קיבלתי את האזרחות הגרמנית אחרי השירות. בשגרירות ידעו לגבי השירות ואמרו לי שאין בעיה. חשבתי שזו הייתה השאלה של השואל. דרך אגב ידעו גם על האזרחות האמריקאית שלי ואמרו שאין להם בעיה איתה, אבל אם אני אוציא עוד אזרחויות יכולים לשלול לי את הגרמנית.

diday

Member
כן, יש כאן בלבול - בלבול שלך.

או במלים אחרות, תשובתך אולי תקפה למדינות מסוימות אבל לא לגרמניה.

אוריר

New member
שירות *לאחר* קבלת האזרחות מהווה בעיה בוודאות

הוא פשוט שולל לך את האזרחות באופן אוטומטי ואני מצטט ממסמך שנמצא באתר שגרירות גרמניה בישראל: 2.2. Loss by voluntary military service Since 01.01.2000 German citizen who voluntarily join the foreign armed forces of a country of which they are a citizen automatically loose their German citizenship. This is not the case for compulsory military service. But any additional service, even if it is only for a short spell (for instance to do further training or to achieve advantages like studies or to become an officer) will lead to loss of German citizenship. If before starting the voluntary service a permission has been applied for and granted (delivered) or if a corresponding intergovernmental treaty exists the loss of German citizenship will not occur (? please note that there is no such treaty between Germany and Israel). We advise you to apply for the above mentioned permission before the voluntary service. Please contact the Embassy for further information. בקיצור, כנראה שזה כן פשוט לשלול לך את האזרחות לאחר קבלתה... השאלה שלי מתייחסת לשירות התנדבותי לפני קבלת האזרחות - דבר שאין אליו התייחסות במסמכים הרשמיים...

לגבי גרמניה אין שום בעיה

אם שירתת בקבע לפני קבלת האזרחות וזאת בוודאות ומנסיון אישי ומשפחתי. הבעיה היא רק לאחר קבלת האזרחות, וגם אז השלילה אינה אוטומטית- אבל צריך להגיש בקשות מיוחדות וכו' וכו'.

מיכאל45

New member
שאלה טובה

איך באמת? מעניין ממי הם מקבלים את הנתון. יכול להיות שהם מצליבים נתונים של ביטוח לאומי ושאר נתונים גלויים שצריך להעביר כדי לקבל המשך זכויות סוציאליות למי שעובר לאירופה? אני לא רציתי לקחת סיכונים והודעתי חד משמעית לבת שלי שהיא לא הולכת לקבע או קצונה. נקודה. לא השקעתי זמן וכסף בשביל שאיכשהו הנבלות יעלו על זה וישללו לה את האזרחות. תודה לאל שהיא לא בדיוק התאהבה בצבא ותסיים את השנתיים שלה וזהו. עקרונית לגבי ישראל אפשר להגיש לגרמנים בקשה לאישור שירות קבע/קצונה בצבא. נאמר לי שבד"כ הם מאשרים ואז אין בעיה עם האזרחות.

למעלה