אזרחות גרמנית, עזרה בבקשה

אזרחות גרמנית, עזרה בבקשה

סבי מליטא, סבתי מפולין בגמר המלחמה נפגשו והתחתנו בגרמניה , אבי נולד בגרמניה ב 46 אבי והוריו עלו ארצה ב-48. האם אני עומדת בקריטריונים של אזרחות גרמנית? תודה

בינתיים קראתי קצת...

והבנתי שסבי וסבתי אינם אזרחי גרמניה ואבי למרות שנולד שם ב-46 כנראה לא קיבל אזרחות. האם אני צודקת? שאלה נוספת: במידה ובעלי מקבל אזרחות מרומניה אני מקבלת אזרחות בעקבותיו? האם עליי לוותר על האזרחות הישראלית שלי בשביל זה? תודה

Nobilis

New member
תשובות

א) אביך אינו אזרח גרמני. אולי כדאי לך לברר על אזרחות פולנית או ליטאית, אגב. ב) אם בעלך יקבל אזרחות רומנית, אין לזה השפעה על האזרחות שלך. שימי לב שאם הוא יעבור לגור באירופה, תוכלי לעבור איתו (כבת זוגו של אזרח אירופי).

אם אפשר תיקון למה שכתבתי

קראתי שילידי 46 שנולדו במחנות עקורים בגרמניה לא זכאים לאזרחות ולכן כתבתי את מה שכתבתי. אבל בינתיים עודכנתי שאבי לא נולד במחנות עקורים אלא בעיר גדולה בבית חולים מסודר סבי וסבתי גרו שם בשכירות וסבי עבד שם עד שעלו לארץ ב 48 האם זה משנה את התמונה?

Nobilis

New member
לא

אם הוריו של אביך (או ליתר דיוק, אביו של אביך, כי באותן השנים האזרחות עברה רק מצד האב) לא היו מעולם אזרחים גרמניים, גם אביך אינו אזרח גרמני.

Liatatwork

New member
נכון

אני בדקתי פעם את האפשרות לקבל אזרחות גרמנית בגין סבי, שנולד בברלין ועזב ב-1936. הסתבר שהוא אזרח פולני בגלל שזה מה שהוריו היו.

forglemmigej

New member
לא שזה עניני

אבל לי זה עושה קצת צמרמורת שסביך נולדו במחנות עקורים בגרמניה ואת רוצה דרכון גרמני. הפסקתי להבין את נפש האדם.

Woking

New member
זה באמת לא עניינך

והערות כאלו מקומן לא בפורום.

סבי נולד בליטא

וחי כיום בארץ אבי לא נולד במחנות עקורים אלא בעיר ביירוט בגרמניה. אתה גם סובל מהבנת הנקרא וגם מתערב בעניינים לא שלך ובכל זאת אסביר אני ציונית .נולדתי כאן ,אני כנראה אחייה ואמות כאן, אבל אני רוצה להבטיח את משפחתי למקרה שתקרה כאן קטסטרופה ומי שחי עם ניצולי שואה יודע שהדאגה הזאת לא ממש מופרכת...

Woking

New member
תקנון הפורום

התקנון קובע במפורש כי לא יהיה דיון בהיבטים הנורמטיביים של ההגירה. בעתיד הערות כמו הנ"ל יוביאו לחסימה מיידית. כמו-כן קובע התקנון כי אסור לפרסם בשום אופן, וזה כולל פרסום בחתימה. גולש שמשתמש בשיטה זאת לקידום עניין כזה או אחר מתבקש להשתמש בכינוי אחר בעת כתיבה בפורום, או להמנע מכך לגמרי. שוב אני מזכיר, כי עבירות על התקנון מביאות לחסימה. תודה.

למעלה