אזרחות אוסטרית

אזרחות אוסטרית

שלום לכולם, בשעה טובה ומוצלחת אני מקבלת בקרוב (עניינים טכנייים) את האזרחות האוסטרית שלי. אני בת 23 עם חבר קבוע כבר שנים ומעוניינים לעשות מעבר לחו"ל יש לי מספר שאלות שאשמח אם תענו לי עליהן : 1) אם אני וחברי מתחתנים הוא זכאי אוטומטית לאזרחות אוסטרית? 2) אם לא מה התנאים לקבלת אזרחות בשבילו? 3) קראתי פה שרוב המדינות באירופה נותנות אזרחות לבני זוג רק אחרי 5 שנים מגורים באותה מדינה , אם אנחנו מחליטים לעשות צעד כזה (ע"מ שבעתיד יהיה לו אזרחות) האם הם עוזרים לנו? מבחינת השפה? מגורים? עבודה? האם הוא מקבל ויזת עבודה או שהייה זמנית אך חוקית? 4) איזה עוד דרכים למעט אל על ומוסדות חינוך (שדורשים ניסיון) אפשר להיעזר בהן ע"מ לקבל עבודה חוקית ומסודרת בחו"ל? האם אני יכולה לעבוד בכל מקום עם האזרחות האוסטרית או שזה רק באוסטריה? האם באופן כללי אפשר לקבל ויזת עבודה באירופה ? מה צריך בשביל זה? וכמה זמן זה לוקח? אם יש עסק בחו"ל (אירופה ) הוא יכול לבקש עבורנו ויזת עבודה?. תודה מראש

berlinale

New member
תשובות רק לשאלות האחרונות

בתור אזרחית אוסטריה את זכאית לעבוד ללא הגבלה בכל מדינה באיחוד האירופי ה"ישן" (מערב אירופה). יש בירוקרטיות אבל הן מהסוג של להוציא מספר מס או ביטוח לאומי באותה מדינה. את יכולה להיות מועסקת ואת יכולה להיות עצמאית, ולא אכפת להם גם אם את מליונרית, שלא תעבדי ורק תחיי שם. את כמובן *לא* זכאית ללכת שם וסתם לחשוב שאת יכולה לחיות על חשבון סעד של מדינה שאת לא אזרחית שלה - למעט אוסטריה, שהיא המדינה שלך. לכן, את לא צריכה (אלא אם את רוצה) דווקא לעבוד בשביל חברות ישראליות. כל חברה אירופית - כל עבודה למען האמת שאת מוצאת (או אם את מקימה עסק), טובה מספיק. לגבי החבר, בן-זוג חוקי של אזרח האיחוד יכול לקבל אישור עבודה ושהייה בלי בעיות מיוחדות, ושוב - הוא לא מוגבל רק לעבודות במקצועות מועדפים, או שחברה בחו"ל תסדר לו אישור עבודה, או לעבוד רק בשביל חברות וארגונים ישראליים.

TrigATUSA

New member
תשובות נוספות

1. כן 2. הוכחת ידע בגרמנית (מספר מסויים של שעות לימוד) 3. אני חושב שבתור 'זר' הוא יהיה זכאי לשיעורי שפה בחינם, לא בטוח 4. תאורטית, כדי לגור בכל מקום באירופה את חייבת או לעבוד או ללמוד (זה הנוסח של אמנת שנגן, להבנתי). אבל לא ברור כמה הם אוכפים את זה - כלומר את יכולה לא לעבוד ועדיין לא יהיו לך בעיות

Nobilis

New member
תיקון

לגבי 4 - אמנות האיחוד מאפשרות לה (ולבן זוגה) אשרת שהייה ועבודה משלל סיבות (עבודה, לימודים, הקמת עסק כעצמאית, יציאה לפנסיה, וכו'). אחת הסיבות היא קיום על חשבונה, כלומר - אם יש לה די חסכונות או הכנסות כדי לקיים את עצמה (ואותו), היא והוא רשאים לאשרת שהייה (ועבודה).

למעלה