אזכרה

elham

New member
אזכרה

היי, יש לי שאלה. יש לי ידיד ממש טוב שאבד את אבא שלו לפני שלוש שנים,האזכרה תהיה בעוד שבועיים. העניין הוא שהוא לא מוכן לדבר על אבא שלו, הוא קובר את זה עמוק בפנים והייתי רוצה לעזור לו אבל אני לא יודעת איך. לקחתי חופש מהעבודה כדי להיות איתו ביום של האזכרה אבל אני לא ממש יודעת אם הוא ירצה בזה או לא, ואני לא רוצה לכפות את עצמי. לא הכרתי אותו כשהוא אבד את אבא שלו לכן לא הייתי בהלוויה וגם לא באזכרות שלאחר מכן. אני אשמח לעצה או הכוונה בנושא. תודה

שלום וברכה

לא ללחוץ עליו לדבר על האבידה זה יבוא ממנו אבל אפשר להמליץ לפניו שיתעץ עם אנשי מקצוע ותאמרי לו שיכול להגיע לפורום היקר הזה

yogev hilel

New member
לדעתי.

ללחוץ עליו לספר אין טעם ממש, עצם זה שהוא קובר את זה כל כך עמוק אולי זה מה שמציל אותו, יכול להיות שהוא רוצה לדבר על זה ולשתף מה שעובר עליו ולפרוק את זה עם מישהו, אם את רוצה שזה יהיה איתך,תצטרכי לרכוש את אמונו, להתעניין בו באמת,זו עבודה והשקעה, וכשהוא ירגיש שהוא רוצה והשטח והתנאים מתאימים הוא יספר, את צריכה שהוא ירגיש שאת מזדהה איתו ולא באה לשמוע אותו בשביל לעזור לו(כביכול מרחמים), שלא ירגיש שעושים לו טובה,ככה אני חושב. אם הוא לא רוצה לספר בכל זאת ,עצם זה שתראי לו שאת מזדהה איתו ותומכת בו זה יספיק,אי אפשר לדעת איך הוא לוקח את האובדן.

Ron W

New member
אין אדם שלא מוכן לדבר

השאלה איך ניגשים ואיך שואלים אותו לדעתי הכי פוגע אם מפנים אדם שנראה מסוגר לאיזה טיפול נפשי לפני שמנסים בכלל לדבר איתו. אפשר להתחיל בשאלות הכי בנאליות של קורות חיים, לבקש לראות תמונה ורק בעקיפין לבדוק את היחסים והרגשות. בעקיפין זה מעלה אצלי את העמימות ביחס של אבי ז"ל להוריו שלא היכרתי. מעולם לא דיבר עליהם איתי, היה ממעט בדיבור בכלל. בשנותיו האחרונות הייתי מסיע ומלווה אותו לימי האזכרה שלהם לבקשתו אפילו אז עמדנו שם שותקים. מאוד חורה לי עד היום שלא שאלתי את השאלות המתבקשות כביכול שיספר לי משהו עליהם.

למעלה