אזכרה 30 לאבא

orlyof

New member
אזכרה 30 לאבא

שלום רב, לפני כ-10 ימים אבי נפטר ואנחנו נערכים לקראת ה-30 וגילוי המצבה. בנוסף למה שכתבתי על אבי ואני רוצה להקריא, אני רוצה להשמיע שיר. אשמח לרעיונות למשהו לא מזרחי. כרגע מה שנראה לי זה אבא של שלומי שבת. אבל אשמח לרעיונות נוספים. תודה אורלי

אורלי יקרה

ראשית, רוצה שתדעי שאני כואבת את כאבך על מות אביך, ושכאן בפורום, מלבד עצות על עניינים מעשיים שכאלה, תוכלי למצוא גם אוזן קשבת ותמיכה רגשית, באם תרצי בכך. לשאלתך על שירים, אין הרבה, כי מה לעשות, רוב השירים על אבא מבוצעים על ידי זמרים מזרחיים. המעט שאני מכירה הם: "אני מתגעגע אבא" של אריק איננשטיין, "מות אבי" של מתי כספי ושלמה גרוניך, ו"אבא" של שרית חדד, שהוא יותר ים-תיכוני ממזרחי והוא באמת נהדר. מלבד זאת, לא בטוח שהכרחי להשמיע דווקא שיר עצוב על אבא. השמעה של שיר כמו שיר הילדים הידוע "אבאל'ה, בוא ללונה-פארק" של ישראל יצחקי, דווקא בגלל שאבא כבר לא יכול לבוא, יכולה לתרום לא פחות להדגשת החסר והגעגוע ולהביא לפרץ דמעות לא קטן בכלל (מניסיון). את יכולה גם לבחור שיר שבכלל לא מדבר על אבא, כי אם דווקא מדבר "את אבא" - שיר שהוא אהב במיוחד, שמזוהה איתו. בהצלחה בבחירה, וכאמור, את מוזמנת לכאן בכל עת. שולחת חיבוק נחמה
, מיכל

../images/Emo16.gifמשתתפת בצערך...

ומי ייתן ולא תדעי עוד צער אמן! כואבת את כאבך לגבי "השיר" יש את הזמר מידד טסה יש לו שיר בשם "דמעות" שיר מדהים על אבא אולי יתאים לך... שולחת חיבוק ענק בידידות שמנת

Ron W

New member
שיר אישי

שלום, מנצל בקשתך להציג שיר בכתב יד של אבי ז"ל שמצאתי במגירה של אמא אחרי לכתה לפני חצי שנה על פיסת נייר ישן ומצהיב. עד לכתה לא דענו שהוא שם. הלחנתי לו מנגינה כמעט לראשונה בחיי ושרתי אותו ביום ה30 ועד היום אוהב אותו, עוזר קצת להרגע. לא ברור לי למי נכתב, יתכן ואלו שורות של סבא לסבתא שנפטרה לפניו. אולי ארשום את התוים מאוחר יותר.

למעלה