אזכרה 11 חודשים

noneed

New member
אזכרה 11 חודשים

שאלה של מוסר: אנחנו משפחה שעוזבת את הארץ לארה"ב מטעם עבודתו של בעלי. בעלי עוזב בעוד שבועיים. בעוד חודשיים אני מתעתדת ללדת, יש לנו ילד נוסף, בן שלוש. כשבועיים לאחר הלידה אני ושני הילדים (שלוש ובת שבועיים) נצטרף אל בעלי. אני לא יכולה ללדת בחו"ל מטעמי ביטוח. כחודשיים לאחר הלידה חלה אזכרה לציון 11 חודשים ממותו של אבי. אני לא יודעת מה לעשות... לטוס ולחזור עם שני ילדים מאוד מקשה עלינו כלכלית ובעייתי מבחינה אירגונית (לילדים יהיה מאוד קשה לחוות 3 טיסות בנות 15 שעות שלוש פעמים בחודש), אני אהיה כחודש לאחר לידה, אני לא יודעת אם אוכל פיסית לעשות זאת. מצד שני, להשאר כאן עוד חודשיים אומר שבעלי לא יראה אותי ואת הבכור 4 חודשים ולא יראה את ביתו הקטנה חודשיים. מצב בעייתי נפשית. שתי שאלות: 1) האם אזכרה היא עניין הילכתי או מסורתי? 2) האם נכון יהיה לטוס ולחזור עם שני ילדים, לא לטוס כלל או לא להגיע לאזכרה? אודה לכם מאוד על דעותיכם בנושא.

bigi100

New member
יש פורום שאל את הרב

שם עונים על כל השאלות שלך ושיהיה בצלחה עם הלידה!!ב"ה

שים ../images/Emo23.gif למה שהיא שואלת

נראה לי שהיא רוצה לקבל תשובה יותר מהפן המוסרי אישי. רב יגיד לה לקיים את המצווה כהלכתה לא משנה מה היא צריכה להקריב בשבילה, בעוד אחרים יכולים לספר איך היה אצלם במקרים דומים ואיך הרגישו עם זה, וגם מה היו התגובות של המקפידים יותר.

bigi100

New member
תודה על ההערה

את האמת אני אישית חושב שכדאי לך להישאר עוד חודש וזהו

lady h

New member
ואו, דילמה קשה

במקום לטלטל את שני הילדים אולי תוכלי רק להגיע עם התינוקת והלשאיר את הבכור עם אביו? נראה לי שבאמת לא כדאי לטלטל את הבכור בנסיעה כזאת. אני לא יודעת איך זה אצלכם וכמה אתם מקפידים אבל אני יודעת שאזכרות אצלנו זה דבר שלא מפספסים. אבל שוב, זה באמת תלוי איך המשפחה שלך מתייחסת לזה. מזל טוב וכל טוב!

למעלה