אזכרה לסבתא

אזכרה לסבתא

לאמא שלי יש אזכרה החודש, אני עוד לא יודעת באיזה יום בדיוק. ברור של"ברכות" בבית הכנסת אני אקח את עמית. אבל - לבית העלמין? עד עכשו לא לקחנו בכלל, והוא אפילו לא שאל. לקחת? מוקדם מידי? לשאוול אותו אם הוא רוצה? זו כבר השנה התשיעית שהיא איננה. עמית לא הכיר אותה מעולם. לעמית אין בכלל סבתות, הוא יודע שהיו לו ואת שמותיהן. לא מזכיר אותן יותר מידי, רק מידי פעם אומר שהן נפטרו...

אלינקה

New member
אצלנו יש סבתא אחת אמי

ןסבא אחד חמי בני קרוי על שם אבי הוא יודע אבל אני לא לוקחת לבית קברות

אני חושבת שתלוי איך האזכרה מתנהלת.

אנחנו כל שנה הולכים עם סבתא שלי לאזכרה של סבא שלי. זה חשוב לה שכולם יבואו, אז אנחנו מגיעים. עם הילדים, כבר מגיל אפס. היום זה כבר בערך 14 שנה, האזכרה היא מפגש של כל המשפחה, מדליקים נר זכרון, אבל אין בכי רב מדי, או עצב כל כך גדול שילד לא יכול לשאת. הילדים יודעים שזה סבא של אמא והוא נפטר לפני שהם נולדו, וזהו. אז מאוד תלוי באזכרה עצמה, בך, בילד, האם לך זה חשוב...

גם אצלינו נוהגים כך.

ישנו מפגש פיסגה משפחתי של הנכדים והנינים אצל סבתא שלי שתבדל לחיים ארוכים. הילדים רואים תמונות של זקני המשפחה כמה דורות אחורה (חלקן תלויות על הקירות), מדליקים נר זיכרון אוכלים יחד ואח"כ משחקים. אין עצב כלל, נהפוך הוא. אנחנו לא מחמיצים את המפגש הזה משום שזו הזדמנות לפגוש את כל המשפחה מהצד של אמא שלי ואני חושבת שאין מתנה יפה מזו לזכרו של סבא שלי. בד"כ זה יוצא בנר אחרון של חנוכה כך שלכולם יש חופש.

אני לקחתי ללויה של סבא שלי לפני שנה

אין לנו מנהגי בית כנסת ככה שאני לא יודעת מה המשמעות של זה. אם ירצו לבוא לאזכרה - יכולים לבוא, אם לא - יכולים לא לבוא. (ללויה הבכורה ביקשה לבוא, אז הזאטוט לקחתי כי לא מצאתי סידור)

liatporaz

New member
אישית לא הייתי לוקחת לבית העלמין

נראה לי מיותר בגיל הזה, עלול ליצור פחדים, המצב לא ממש ברור להם.

recordion

New member
תלוי מה עושים באזכרה ועד כמה הילדים סקרנים

לאזכרות של הסבים שלי אני לא לוקחת את הילדים, והם גם לא מגלים עניין. אבא שלי נפטר לפני כמה חודשים והם היו קשורים אליו. הם רוצים ואף מבקשים "לבקר את סבא", אז אנחנו הולכים. הם היו בלוויה (מאוד ביקשו להיות) ובגילוי המצבה, וגם בפעמים נוספות.

אני חושבת שלאזכרה את כן צריכה לקחת

כי בכול זאות היא סבתא שלו. ולבית העלמין בדרך כלל לא לוקחים ילדים ביפרט שהם קטנים.

למעלה