אזכור אחיד

• פותח הנושא lol65
  • פורסם בתאריך

lol65

New member
אזכור אחיד

כמה שאלות:

1. האם נבו ותקדין נחשבים לתקליטור או מאגר מידע שסודר את פסקי הדין או לחלופין, למאגר מידע שמופיע רק באינטרנט? כלומר, אם מצאתי פס"ד בנבו, עליי לכתוב "טרם פורסם" או "פורסם בנבו"? ואח"כ לכתוב תאריך מלא של מתן פסה"ד? ואיך אני יודעת אם המאגר הקצה מספר לפסה"ד?

2. כשמדובר באזכור אחיד של מאמר משפטי באנגלית, אז יש כל מיני קיצורים לשם כתב העת. מה קורה כשמדובר במאמר לא משפטי באנגלית? גם שם יש קיצורים? איפה אני מוצאת אותם? יש לי מאמר פסיכולוגי מ-Journal of family psychology, לכתוב את זה פשוט ככה או שיש איזשהו קיצור?

תודה

sacrament

New member
1. הכוונה בלא פורסם/טרם פורסם

היא האם זה פורסם בפד"י או פד"מ (מחוזי) או בפרסום רשמי כלשהו. פסקי דין מהשנה האחרונה או שנתיים האחרונות קשה להאמין שפורסמו באופן רשמי. מה שטוב בנבו זה שכל מה שמפורסם בפד"י וכו' עובר ישר לנבו ולכן כתוב מספר הליך רשמי אם זה אכן פורסם. לכן בעיקרון אפשר לכתוב לא פורסם או פשוט לציין שזה לקוח מנבו. כללי האיזכור מעדיפים הפניה למאגר במקרה כזה אבל מאוד נפוץ לראות את ה"לא פורסם".

2. לכתוב את זה כמו שזה. שימי לב לאותיות גדולות בתחילת מילה (למעט מילות קישור קצרות).

MadEquation

New member
לגבי 2

תמיד צריך את הצורה המקוצרת. יש את האתר של הבלו בוק יש בו קיצורים לרוב כתבי העת. מעבר לזה, רישיות מוקטנות כמובן.

למעלה