אזור שפילד

romiliem

New member
אזור שפילד

שלום לכולם. אני קורא בפורום שלכם כבר כמה זמן ונהנה מהטיפים שיש לכם לתת ועכשיו שאלה. יש לי הצעת עבודה ליד שפילד. האם מישהו מכיר את האזור? והאם כדי לגור באזור הזה? אמרו שיחסית זול לשכור בית שם. תודה

Woking

New member
מה זה אומר איזור שפילד?

שפילד זה לא בדיוק המקום להיות בו בבריטניה. זה קצת כמו ירוחם. אם ראית את The Full Monty, אז הסרט מצולם שם. אבל כמו בכל מדינה יש שונויות גדולות ומקום שנמצא "ליד שפילד" יכול להיות מקום מצויין. אכן זול שם באופן משמעותי ביחס ללונדון וסביבותיה, אבל עדיין יקר כמו כל דבר בבריטניה. המחיר ממוצע של בית בשפילד הוא £150K, ואילו בווקינג לשם השוואה זה £300K. אם תעבור לשם יהיה לך מבטא מגניב של יורקשייר, אבל כמובן שיקח קצת זמן עד שתתחיל להבין מה אומרים לך. קצת מספרים פשיעה בשפילד:|הלינקhttp://www.upmystreet.com/local/police-crime/figures/l/sheffield-4610.html||סלינק| לעומת פשיעה בווקינג: |הלינקhttp://www.upmystreet.com/local/police-crime/figures/l/woking.html||סלינק| וזה לא בגלל שאנחנו יותר נחמדים פה בדרום, אלא שפשוט הפושעים לא מסוגלים לקנות כאן בית... בקיצור, שפילד זה לא ה-מקום, אבל צריך לזכור שאתה מגיע מישראל. בשפילד בטח יש פחות פשיעה מאשר בכפר שמריהו, וגם אין ממש סיכוי שיפול עליך איזה קסאם או שיחטפו אותך במהלך שירות המילואים (מה זה מילואים בכלל?). במילים אחרות, צריך לקחת הכל בפרופורציות. השאלות הרלוונטיות הן מה אתה מקווה להשיג מהמעבר/הגירה, לכמה זמן, מה האפשרויות לעתיד וכו'.
There is a time and place for everything under the sun ... yes even for Sheffield.​

stevie1

New member
לא הגזמת (מוטיב שחוזר על עצמו לאחרונה..)

בוא תשווה גובה פשיעה בין שפילד למרכז-מזרח לונדון למשל שזה יותר השוואה של אחד על אחד, וגם זה בערך. הרי הפוסטקוד של "שפילד" מכסה את כל אזורי ה-inner city, אז בוא נשווה נכון אם כבר. לבחור למעלה - מה זה איזור שפילד? בכל מקרה, לא חייבים לגור בשפילד. אפשר לגור בלידס שהיא אחת "ה"ערים הנחשבות ומתפתחות בבריטניה. אפשר גם לגור בפרבר יוקרתי, כפר קטן מחוץ לעיר (שהיא לא כזו גדולה) וכהנה. הבנת את הרעיון. לשאלתך - יחסית יותר זול לשכור שם בית - נכון. השאלה ביחס למה. ביחס ללונדון, בטוח. ביחס לניוקאסל, לא. ביחס למנצ'סטר, בוודאות לא. גובה שכירות זה לא שיקול יחיד ומרכזי בהחלטה על הגירה.

romiliem

New member
תודה

תודה על התשובות המהירות. העבודה היא בעיר שנקראת צ'סטרפילד חצי שעה דרומית לשפילד. אבל לא רוצים לגור באיזה עיר קטנה. אנחנו מחפשים עיר די מרכזית.

stevie1

New member
לא מכירה את צ'סטרפילד

מעבר לכך שהיא גובלת בפיק דיסטריקט שהוא אולי הפארק הלאומי היפה בבריטניה אחרי אזור האגמים. העיירה bakewell לא רחוקה משם (ככה נראה במפה) ואותה אני מכירה והיא ממש ממש חמודה - ממש chocolate box village כזה שרואים בתכניות טלויזיה בריטיות. גם buxton נחמדה. אבל אלה ערים קטנות שאין הרבה מה לעשות בהן... קח בחשבון. http://www.multimap.com/maps/#t=l&map=53.23498,-1.65349|11|4&loc=GB:53.23539:-1.42415:14|chesterfield|Chesterfield,%20S41%207

Woking

New member
ברור שהגזמתי

ב-Surrey (למרות שאני גר שם) יש את אחוזי הפשיעה הנמוכים ביותר, וזהו המחוז היקר ביותר מחוץ ללונדון. לא באתי לעשות עבודה סמינריונית על בריטניה, אלא רק להדגים ששפילד היא מתחת לממוצע האנגלי. גם בווקינג יש סוחרי סמים, וגם בשפילד יש בתי אחוזה. אי אפשר לעשות ניתוח של כל postcodes בנפרד. בחרתי דוגמאות בשביל להדגים את הטיעון.

stevie1

New member
דווקא הבנתי אותך קודם

אבל זה כי זו אני ולא השואל התמים שאין לו כל כך מושג שפילד, ווקינג... ובכלל הוא ביקר בלונדון פעם אחת לפני הצבא.

romiliem

New member
הבערה

לשם הבערה יש לי דרכון בריטי. ועוד שאלה קטנה אם מישהו מכיר את פיטרבורו והאם יש גנים יהודים? כנ"ל לגבי אזור צ'סטרפילד?

למדתי בשפילד לפני 15 שנה

יש מקומות טובים ויש פחות טובים. עיר תעשייתית לל דבר ועניין. יש מרכז קניות אחד ענקי ושווה. אל תפסול ערים קטנות הן בד"כ בגודל של עיר במדינת ישראל והן לא רחוקות מעיר גדולה ממש.

romiliem

New member
פיטרבורו

האם הישהו מכיר את את פיטרבורו או האזור ויכול להמליץ הם כדי למשפחה עם שני ילדים לעבור לגור. גני ילדים ? . תודה

למעלה