אזור התעשיה

אזור התעשיה

בעלי שיחיה שמר ביום שישי, וכך שמענו על הפריצה למוסך שהיתה בערב פורים. זה בנוסף לפריצה המאוד מקצועית ומתוחכמת שעשו לחנות חומרי הבניין לפני פחות מחודש, אם אני זוכרת נכון. רק אני רואה קשר בין זה לבין ההחלטה לאשר העסקת פלסתינאים באזה"ת לפני כמה חודשים?

נתן ר

New member
העסקת ערבים באיזור התעשיה של הכפר

כן רבותי. העסק של הומטקס (מאלון ) עבר מהמישור לכפר אדומים ,מעסיק עשרות ערבים מסביב לשעון וזה למרות התנגדות נחרצת של כל בעלי העסקים במקום, והתוצאה הכמעט מיידית-גל פריצות מתוחכמות לשלשה עסקים אחד אחרי השני בנזק של מאות אלפי שקלים לכל עסק ,הרס וחורבן. מי הבא בתור? בכל הפריצות ניכרת עבודת הכנה מוקדמת,ידע על שיטת השמירה ואמצעי המיגון.הועד שנתן את האישור השערוריתי להומטקס להעסיק וגם להלין פה בלילה ערבים-שותק. דמנו הותר.

לתשומת ליבכם

גם בנופי פרת יש בחודש וחצי האחרון גל פריצות כאשר כולן התבצעו בערב שבת בלילה ובמהלכן נגנב סייח, נפרץ מחסן כלים ועוד. אני מבין שגם באזור התעשיה כל הפריצות התרחשו בערב שבת\חג ויש לקחת זאת לתשומת ליבנו. בגניבת הסייח ללא ספק גם כן נאסף חומר מודיעיני קודם שכן האורווה איננה נצפית מחזית הבתים והיה דרוש ידע קודם כדי לדעת שהאורווה נמצאת שם. כדרך אגב בנופי פרת משמר הגבול סירב לשלוח גשש למרות שההתפרצויות נעשות בתוך שכונת המגורים הגובלת בואדי וניתקלות עם תושב מזדמן יכולה להסתיים כתקרית ביטחונית.

גניבות

צר לי מאוד על בעלי העסקים אשר נפגעים כל פעם מחדש אולם לא הייתי מאשים ישר אותם על כך שהם מעסיקים ערבים. מאחר שבתקופה שהיה לי מוסך בכפר ולא היו מועסקים ערבים המוסך נפרץ פעמיים אסור לנו לשכוח כי מוסכניק זה מקצוע שלא הרבה יהודים רוצים לעבוד בו וכמו כן הריחוק של המוסך מהעיר מחייב אותו להיות תחרותי במחירים וע"מ להרוויח יש צורך להוזיל עלויות ואחת הדרכים היא משכורות לסיכום אני לא הייתי ממהר לאסור את העסקת ערבים באזור התעשיה אלה מתמקד יותר בשמירה ואבטחת המתקנים

רותי777ח

New member
הנושא במודעות ובטיפו הוועד

וועדת בטחון דנה בנושא במוצאי שבת עוד קודם הנושא נידון בישיבת וועד וידון שוב, אני מקווה הערב בישיבת הוועד של השבוע. נבחנות כמה דרכי פעולה. לכשיתקבלו החלטות הללו תפורסמנה.

מה לא עושים בשביל כסף.

לפי תקנון האגודה אין להעסיק ערבים באזור התעשיה . אחד מעקרונות האגודה הוא עבודה עיברית. אבל מה לא עושים בשביל כסף .

רותי777ח

New member
עדכון

עם כניסתנו לתפקיד למדנו כי נחתם חוזה המאשר העסקת פלסטינים לפרק זמן מוגבל באזור התעשיה. מאחר וישנו חוזה חתום לא נתונה בידינו אפשרות חוקית להפר את החוזה. באשר לצירוף המקרים בין העסקת אותם פלסטינים לבין הפריצות. צר לי, אבל אין בידינו שום הוכחות (חוץ מנסיבותיות כמובן) הקושרות בין השניים. לכן, אין בידינו להגיש תלונה בעניין או להפר את החוזה לאלתר. מה שכן - המצב הזה לא יימשך ובעוד כחודשיים תופסק העסקת הפלסטינים במקום - על פי האמור בחוזה. אנו נפעל לאכיפת החוזה במלוא הכח והכלים המשפטיים העומדים לרשותנו. במקביל התקבלו החלטות בנוגע לחיזוק הבטחון באזור התעשייה ועד כמה שאני יודעת נעשו כבר כמה צעדים בשטח על ידי בעלי העסקים - צעדים שיקשו על פריצה למקום. אני יכולה לומר דבר אחד בנוגע להחלטת הוועד הקודם בעניין העסקת הפלסטינים - היא נעשתה מתוך רצון לסייע לתושב הגוש שנקלע למצוקת אמת עקב שריפת מפעלו במישור אדומים. בשום מקרה אני לא מאמינה שמי מחברי הוועד פיללו שהחלטתם תוביל למצב של היום מה גם, שכאמור, אין בידינו הוכחות חותכות אלא רק נסיבות - מה שמקשה מאד על דרכי הפעולה. רותי

למעלה