אזורי בלו-ריי

realyoni

New member
אזורי בלו-ריי

שלום,
רציתי לדעת כמה "כואב" הנושא של אזורי בלורי-ריי? האם כדאי להשקיע במכשיר שהוא מולטי-זון? או שזאת לא בעיה כלכך נוראית בעולם הבלו-ריי?
אני מתכוון לרכוש PS3 אירופאי אבל סרטים אני מקבל על פי רוב מארה"ב (אני יודע שPS3 מקרין סרטי DVD של אירופה בלבד אבל זאת לא בעיה עבורי).

תודה,
יוני.

liorb22

New member
מכשירי בלורי מולטי זון מאוד יקרים

עקרונית זאת בעיה, כי לא ניתן לפרוץ את איזורי הבלורי בקלות (זה בד"כ נעשה ישירות דרך החומרה ולא בתוכנה).

מצד שני, אם ברשותך כונן בלורי במחשב, כונן שכזה כן ניתן לפריצה ודי בקלות אפילו דרך תוכנת ANYDVD. כמו כן, אפשרות נוספת שעומדת לרשותך היא קניית 2 מכשירים, אחד מארה"ב והשני מאירופה. אני לאחרונה הזמנתי דרך אמזון בריטניה מכשיר בלורי בסיסי שעלה 500 ש"ח כולל הכל (משלוח ועמלות). רכישת 2 מכשירים תעלה כ-1000 ש"ח - הרבה פחות מנגן מולטי זון שיכול לעלות בקלות 2000 ש"ח ויותר.

דבר אחרון ששכחתי לציין הוא שהרבה אולפנים נוהגים היום להפיץ סרטי בלורי הפתוחים לכל האיזורים, אבל כל מקרה לגופו ויש לוודא זאת לפני הזמנת הסרט כמובן.

בPS3, ולמעשה בכל מכשיר בלורי, ניתן לפרוץ את איזורי הDVD (זה לא פתוח ישר על ההתחלה), אבל זנ בפירוש לא הליך פשוט. לעיתים לא מספיק שיש לך את קוד פריצת האיזורים. כבר שמעתי על מקרים שבהם על מנת לפרוץ את איזורי הDVD בבלורי יש להצטייד בשלט מיוחד (אני רציני).

לסיכום - ממליץ לך לבצע מחקר מקיף על הנושא ולא לרוץ ישר ולקנות PS3.

זה הנגן שאני קניתי אגב. פשוט ביותר, אבל עושה את העבודה:
http://www.amazon.co.uk/gp/product/B00AZVJ1HW/

Soak

New member
אם רוב הסרטים שלך הם מארה״ב

אני חושב שזו תהיה טעות לרכוש נגן בלו ריי או PS3 אירופאי/בארץ. מספיק סרט אחד שלא יכול להתנגן כדי לגרום לתסכול. במקומך הייתי קונה נגן אמריקאי.

אם יהיו לך גם סרטים מהארץ או מבריטניה, אין מנוס מקניית שני נגנים, או שימוש בכונן בלו ריי למחשב כפי שליאור כתב.

למעלה