אזהרת וירוס

Black Tip

New member
אזהרת וירוס ../images/Emo32.gif

לפני מספר ימים הסתובב בפורומים דוא"ל נושא וירוס, שתוכנו היה "I need your advice on this file...." הדוא"ל חזר, כשהשולח, במקרה שלי: Rivka Feuchrwanger (לא מוכרת לי). שימו
נקאים אמונים, האם האדם מוכר ? ושלא נדע צרות. נ.ב. האם וירוסים יכולים לדלג ל-SUNNTO VYPER ? שנה טובה, Black Tip.

mares

New member
תמיד רצוי שיהיה אנטי וירוס

יש לך? בכל מקרה אסור לפתוח דוא"ל משולח לא מוכר. לגבי הוויפר אני לא יודע בהחלטיות. נראה לי שלא: הוא לא יכול בכל מקרה להעלות דאטה והגו´ק שלו הוא בעצם תוכנה צרובה. בעצם כשחושבים על זה, נחמד אם היה מחשב צלילה שאפשר לעדכן אותו ונגיד אם לוויפר היתה יוצאת גירסה 1.1 משופרת היה אפשר להוריד אותה מן האתר שלהם. יש פה מצב לסטארט אפ?

פליפר.

New member
שימו לב - וירוס זה מתיישב על רשימת

הכתובות של המחשב הנגוע ומפיץ עצמו אליה ללא ידיעת בעל המחשב. המאפיין זה ההודעה "i need your advice on this file" מנסיון - נורטון אנטי וירוס (ובטח עוד כמה) "מטפל" בו יפה

אבי ע

New member
הוירוס... ../images/Emo39.gif

וירוס זה נפוץ מאד בכל רחבי הרשת וסביר מאד שהתנגעת שלא בקשר לפורום (השם לא מוכר). למי שלא יודע: הוא מתיישב גם על רשימת הכתובות באאוטלוק וגם על כל רשימת כתובות אחרת שבהישג ידו, למשל רשימה באתר שאתה מחובר אליו (כגון הפורום). תודה על הערנות, בכל מקרה. קודם כל נדע להיזהר מדואר שאתה שולח... מזכיר לי סיפור על דיק פיינמן, אבל בפעם אחרת... אבי ע.

קותי

New member
קיבלת וגם שלחת, אבנר

אבנר, אתה נגוע. היום בערב קיבלתי ממך "חבילה". האנטי וירוס שלי כמובן חיסל את הבעיה אבל לך יש בעיה.

אבי ע

New member
עקב התקפת וירוסים... ../images/Emo39.gif

נא להיזהר. מי שמכיר את נוני שחף שיודיע לו בבקשה שגם הוא מפיץ וירוס כרגע. תודה.

אבי ע

New member
הוירוסים ממשיכים להתקיף ../images/Emo39.gif

הפעם ממך, שלומי מועלם - אנא טפל בכך! דרך מעניינת לגלות עוד ועוד משתתפים פסיביים בפורום
ואכן, רבקה הנ"ל שלחה גם לי כך שכנראה גם היא כאן...

philips

New member
טיפ קטן...

אינני יודע מה יודעים חברי הפורום אודות וירוסי אינטרנט למיניהם או לא אבל אציין מספר נקודות קטנות.. 1. וירוסי האינטרנט מזיקים ככל שיהיה אינם לרוב גורמי נזק קטלני 2. אנטי וירוס פותר את רובם אך לא את כולם מכיון שקל מאוד ליצור וירוס חדש כזה / לשנות קיים ולשולחו וקשה לחברות האנטי וירוסים להספיק...גם קצב ההתפשטות הוא מהיר מאוד... 3. לרוב "שולח ההודעה" אינו מודע לכך שהוירוס קיים אצלו וזה עוד בעייה מכל האמור לעיל משתמע שהפיתרון הטוב ביותר מחולק לשניים: 1. דע את האוייב 2. הזהר ממנו הרחבה: 1. באתרים WWW.SARC.COM ו WWW.CERT.ORG מצויינים באותיות קידוש לבנה רוב ה"תולעים" המסכנים אותנו ברשת...כל מה שצריך לעשות זה להעיף מבט באתרים אלו ולראות את הסכנות... לא מורכב 2. לא להפעיל שום קובץ שהסיומת האחרונה של שמו (מיד אתן דוגמה) היא ברת הרצה: EXE,COM,PIF,BAT,VBS,WSH ועוד... (דוגמה: הקובץ CIRC.JPG.PIFG עלול להיות מלכודת מכיון שהסיומת שלו היא PIF ולא JPG (טריק פשוט יחסית...הסיומת הכי ימנית קובעת) אם קיבלת קובץ כזה מחבר..ודאו איתו טלפונית במה מדובר ואז בהצלחה חשוב להזכיר כי גם בתוך קבצי WORD ו EXCEL יכולים להיות "וירוסים" למיניהם אגב... הוירוס שהוזכר למעלה בשרשור הוא כנראה ה SIRCAM WORM (שלחו לי לפחות 10 עותקים ממנו..) וניתן למצוא פיתרון פשוט קל ומהיר להסרתו באתרים המצויינים למעלה..

למעלה