אזהרה לכולם...

מריפוסו

New member
אזהרה לכולם...

רק לא אייר-פראנס!!!!!! המנעו ככל האפשר לטוס בחברה האיומה בזאת!!. שאלו את חוויות האחרים, אני אחסוך לכם את שלי!!.

מריפוסו מה? מה ישך נגד אייר פראנס?

מה זה הבהלת אותי כעת מה כעת אני חייבת לשנות את התוכניות? מריפוסו, כעת אביא את הדייג לכאן שישמור על הביטחון והסדר בכניסה שעה שככככלללל השבט ישב בהאזנה לך ספר ספר מחוויותיך או אי חוויותיך כל השבט מברך אותך בנחיתה רכה ובברוך שובך

דייג ../images/Emo19.gif דייג הצילו,../images/Emo22.gif

לפני שובו של מריפוסו לספר על חוויותיו תציל אותי מהבורות והחור בהשכלה שלי אתה מוכן להסביר לי לאיזו פראנס משתייכים המטוסים שייבאתי איתי ללא מכס?

elninyo

New member
../images/Emo19.gifלאחר עיון מדודקדק בתצלום שנחשף

התברר כי אלו הם מטוסיו של פרנס מהטברנה בטיסת מבנה להופעה ביוון. תיכף רואים, פרנס בכבודו ובעצמו נמצא במטוס המאסף, הוא מסביר ללהקת המטוסים ולטסים על הרכב העננים היווניים. ענן טוב, סליחה... לילה טוב. מחר חם ויבש

ובמחשבה שלישית החלטתי

שכשבוא זה ה שלום אז צריך להראות לו איזה מפלים יפים יש כאן איזה נופים יפים ורומנטיים יש כאן ככה שמרום שיהיה עסוק זה השלום הזה ברומנטיות,ישכח ללכת מכאן

ועוד רומנטיות בשביל ה ../images/Emo141.gifשלום

אתה מוכן דייג להסביר לי ולשלום מה זה יש בתמונה? ברוב תודות לך בשמי בשם השלום ובשם כל שבט החוטאים והחוטאות הצפים והצפות

elninyo

New member
../images/Emo19.gifאוקיי...../images/Emo62.gifיהיו שיעורי בית..

מגדלי אור ומשואות Dani Yaari & Arye Hasson "אמצעי העזר לנווט המכונה "משואה" הוא האמצעי העתיק ביותר שהובא לשמוש על ידי האנושות. המילה "משואה" מתארת, באופן כללי, מתקן שמאותת מעצמו סימן, או סימנים, שנתן להתבית אליהם, או להעזר בהם לצורך תנועה באזור. המגדלור של אלכסנדריה במצרים , שנבנה לפני כ- 2250 שנים נחשב לאחד מפלאי העולם העתיק והוא האיר למרחק של כ- 20 מיל, על ידי בערת עץ. הסימנים שמספקת המשואה יכולים להיות שונים כמו עשן, אש, קולות למיניהם, אורות למיניהם ושדורי רדיו באופנים ותדרים שונים. מענין לציין, שרוב בעלי החיים משתמשים באתותים אופיניים להם , הן לצרכי אתור והן כתחליף לשפה מגוונת, לצורך הכרזות והצהרות הקשורות לקיומם, כולל איתותי ריח, שהאדם אינו משתמש בם. ימאים שחוזרים ומגיעים לאותו מעגן מספר פעמים , מזהים את הקרבה לאתר בעזרת ריחות אופיניים, אשר באופן מפתיע, נחרטים היטב בזכרון, יותר טוב מאשר צורת חוף ונופים משתנים. חשיבות המאפינים של מגדלורים וכל יתר סוגי האורות, המשואות והמצוף, היא מהמעלה הראשונה עבור כל כלי שיט בנווט חופי או בהתכנסות אל נמל או מעגן כל שהוא...." "..המאפיינים של האורות, לעינו של הצופה, מאובחנים לפי המרכיבים הבאים:- טווח; כוון או גזרת כסוי; קצב; מחזוריות; צבע והמבנה שלהם במרחב ..." "הגדרות ומונחים Fixed Lights - אורות קבועים, כאלה שמאירים ללא הפסקה או שנויים במאפיינים, שצויינו בקטעים הקודמים. Rythmic Lights- לבד מאורות קבועים, כל האורות מציגים רצף של מרווחים מוארים וחשוכים, כאשר לכל הרצף מחזוריות משלו. אלה הם אורות קצביים. כל מרכיב בתוך הרצף מכונה "מופע" = PHASE ה"מופע" יכול להיות של מרווח חשוך או מרווח מואר. כל הרצף של המופעים מכונה מחזור= PERIOD of the Light. Alternating Lights– אורות קצביים, אשר מציגים צבעים שונים בתוך כל רצף, מכונים אורות מתחלפים, המחזור= PERIOD של אורות מתחלפים הוא הזמן שכולל את כל השנויים עד השלמת הרצף ותחילתו מחדש. Intensity - עוצמת האור ניתנת ביחידות המכונות CANDELAS . היחידה הישנה יותר כונתה CANDLE = נר, והתיחסה לתאורה המתקבלת מהדלקת נר בעל מידות תקניות של אז, הייתה בשמוש גם יחידה המכונה CANDLE FEET , שהתיחסה לתאורה המתקבלתמנר תקני על משטח במרחק 1 FEET ממנו. השם CANDELAS= CANDLE POWERמשמר את הקשר ההיסטורי אך עם התפתחות הטכנולוגיה של מקורות תאורה הוגדרה היחידה כתאורה המתקבלת בהשקעת יחידת אנרגיה כדי להאיר יחידת שטח. הדיון המפורט במושגים של תורת האור רחב ומורכב וחורג מהדרוש להבנה כאן. אזכיר רק שהיחידה היא עצמת התאורה שתתקבל ב"גוף-שחור" (לדוגמה כדור חלול עם חריר לכניסת האור) על שטח של 1/60של סנטימטר- מרובע בטמפרטורת המוצקות של המתכת פלטיניום °C1773. RANGE- טווח Luminus Range- טווח האור, זהו הטווח המירבי בו נתן לראות את האור , תלוי רק בעוצמתו (לפי מספר ה-CANDELAS שהוגדר לעיל) ותנאי הראות (מזג האויר) בעת מסויימת. כלומר ללא קשר לעקמומיות כדור הארץ, גובה האור וגובה הצופה. בפרסומים נתנות דיאגרמות למציאת טווח הגילוי של האור כשנתון הכניסה הוא הטווח הגיאוגרפי (ראה המשך). Nominal Range - זהו טווח האור כאשר מזג האויר מאפשר ראות של 10 מיל ימי . שיטה זו להגדרת הטווח נהוגה על ידי מספר מדינות ורשימה שלהן מופיעה בפרסומים. Geographical Range- זהו הטווח המירבי שיוכל האור להראות לצופה, כשהוא תלוי רק בעקמומיות כדור הארץ, גובה האור, גובה עינו של הצופה והשבירה של קרני האור באטמוספירה. (הפרסומים נותנים טבלאות למציאת הטווח הגיאוגרפי, ראה בפרק המכ"מ נוסחה למציאת טווח המכ"מ). Loom - זהו פזור הזוהר או ההילה הנוצרת כאשר אור נמצא מתחת לאופק או מוסתר על ידי עצם כל שהוא. תופעה זו תלויה בנתונים אטמוספריים המשפיעים על רמת הפזור (Scatter). Main Light- האור הראשי כאשר ישנם יותר מאור אחד על אותו מבנה, או אורות נוספים על מבנים שכנים. Subsidiary (auxiliary) Light- האורות הנוספים שמותקנים ליד אור ראשי כנ"ל, כשלהם שמושים מיוחדים לצרכי השיט. ההגדרות שבהמשך מאפינות אורות של מעברי מים צרים מעגנות וכניסות לנמלים ונהרות וכיו"ב- Sector Lights - זהו אור שמציג צבעים או מאפינים שונים בגזרות שונות של האופק בו הוא נגלה למשיט. Leading Lights- שני אורות או יותר הממוקמים כך שיצרו קו שלאורכו יש להוביל את כלי השיט. אורות המסומנים Lights in Line הנם מקרה מיוחד ובאים לסמן גבול לצרכי הנחות כבלים או עגינה וכיו"ב, ולא נתיב שיש לשוט לאורכו. Direction Lights - אור מכוון ,אור זה נראה מגזרה צרה מאוד ומשמש כ- Leading Lightsעל ידי אור בודד. באגפים של גזרה כזו יכולים להופיע אורות עם מאפיינים או צבעים שונים משלו או בעוצמה קטנה בהרבה משלו. אור כזה מסמן גם גבולות של אזור כמו בקטע הקודם Lights in Line.ישנה גם טכנולוגיה של יצירת אור מכוון על ידי הופעת "חץ שחור" המדריך את המשיט לתקן את הקורס כדי לשמור על הנתיב המומלץ. Vertical Lights- כנוי כללי למספר אורות הממוקמים בצורה גאומטרית כל שהיא (אנכית, אופקית וכיו"ב), זאת במטרה לצור אפיונים נוספים ושונים משל כל אור בנפרד. כאשר כל אור משמש מטרה נפרדת , זה הפחות בחשיבותו מוגדר כ-auxiliary . Private Lights- אורות אשר ממוקמים ומאוחזקים על ידי רשות פרטית. Occassional Lights- אורות המופעלים רק בזמן שהם נדרשים ולארועים מיוחדים:- אורות המציינים התחלת שנויים בגאות ושפל. אורות לשרות ספינות דייג לפי עונות או זמנים נבחרים. אורות לשרות רשויות פרטיות (משטים ספורטיביים או תירותיים או של ציי צבא וכיו"ב ). אבחנה מיוחדת נעשית בין אור שממוקם לצרכי חרום בעל איפיונים משלו ובין אור גבוי חלופי לאור שיצא מפעולה. האור החלופי יהייה בעל אותם המאפיינים של האור המקורי, אלא שעשוי להיות בעל טווח קטן יותר ותלוי בצוות הפעלה." על קצה המזלג... שייט נעים, (לא לשרוק על הסיפון)

or1

New member
מישהו קרא לי ../images/Emo35.gif ../images/Emo12.gif

מוכן לוותר על שיעורי הבית ??
ערב טוב Or1

elninyo

New member
../images/Emo19.gifוואן טאוור../images/Emo24.gif../images/Emo23.gif

הינך פטורה מש.ב.
אך יהיה בוחן... ליל מנוחה
וואיי...
ניזכרתי בשיר...יש לי יום יום ים הללויה...(בוטל הבוחן)

or1

New member
../images/Emo62.gif../images/Emo24.gif../images/Emo19.gif שבת שלום ../images/Emo48.gif

שבת שלום אור../images/Emo141.gif

שבת שלום כל שבט החוטאים והחוטאות הצפים והצפות. אני כבר ערוכה ומוכנה לקבל את פני המלכה אתם מתבקשים לחלוץ נעליים ולא לדרוך על השטיח האדום אותו פרשתי לכבוד המלכה. גם הנרות מאירים כל השבט מוכן שלום לך אורחת שלום לך שבת חיכינו חיכינו סוף סוף הנה באת

../images/Emo142.gif../images/Emo39.gif../images/Emo141.gif

שבת שלום ביצוע: עממי מילים: מינה חפץ לחן: יצחק אדל את האבק מכל פינה נסיר לכבוד שבת. על הקיר תמונה יפה ניתלה לכבוד שבת. לבובה שימלה נקיה נלביש לכבוד שבת שבת שלום שבת שלום מנוחה ושמחה היום. מיטה לבנה לבובה נציע לכבוד שבת נר קטן במנורה נכין לכבוד שבת, שיר מנוחה ושמחה נשיר לכבוד שבת. שבת שלום שבת שלום מנוחה ושמחה היום.

elninyo

New member
../images/Emo19.gifמגדל הבתולה../images/Emo62.gif

המגדל העתיק עומד על סלע בכניסה לבוספורוס ליד חוף מחוז אוסקודר. כיום הוא משמש כמגדלור. המגדל המקורי נבנה במאה ה-12 ע"י קיסר הביזנטי מנואל רומננוס (1143-1180( אשר השתמש כיסוד לסגירת מעבר ימי על הבוספורוס. ישנם אין ספור אגדות אודות המגדל, הידועה מכולן היא על בתו של קונסטנטין, מגד עתידות חזה שביתו של הקיסר תוכש ע"י נחש ותמות. הקיסר בנה מגדל בים וסגר שם את בתו כדי להצילה. יום אחד נחש אשר התחבא בתוך סל פרות אשר נשלח לבתו הכיש אותה והרגה. הנבואה התגשמה, אגדה זו גם נתנה את השם למגדל קיז קולסי – מגדל הבתולה.

דייג חייבת להגיד לך שלא אכזבתני

בטרם יבוא מריפוסו עם החוויות שלו אתה השכלת אותי. ולגבי שיעורי הבית,אתה מוכן לוותר לי על האנגלית? או שלבחון אותי באנגלית אחרי שאשוב מאנגליה?

elninyo

New member
../images/Emo19.gifחוטאת במילים../images/Emo140.gif

את יכולה להעביר בבקשה את האנגלית אלי
ואין צורך בשיעורי בית, אשב איתה על שיעורי נגינה. תמסרי ד"ש ל
מלכה מהדייג, ושתקפוץ לבקר בפורום.

למעלה