אזהרה וירוס

באז

New member
אזהרה וירוס

אשר נשלח ע´י שבא ים ( שלא בהסכמתם ) ככל הנראה מתוך רשימת התפוצה של חברי הפורום. שם הקובץ : aeris1.doc.bat . בשיחה שקיימתי עימם הם מנסים לעצור את שירשור המיילים עד כה ללא הצלחה.

אבי ע

New member
אכן הוירוס הגיע גם אלי אבל ../images/Emo39.gif

לא בסיומת BAT (עם סיומת כזו לא הייתי פותח) ולא הצליח לגרום נזק. תודה על האזהרה!

סיומת

שים לב שהקובץ האמור מתחזה לקובץ וורד. החלק ".doc" שייך ל*שם* הקובץ ולא ל*סיומת* כמו בקובץ וורד אמיתי. לעיתים קרובות מוסיפים לשם הקובץ (אחרי ה.doc) הרבה מאוד רווחים, כך שהסיומת נמצאת בסוף השורה, או לא נראית כלל, וכך אתה לא רואה שמדובר בקובץ bat או מסוג בעייתי אחר.

אבי ע

New member
תודה, יוב, זה במקרה המקצוע שלי...

הסיומת היתה אחרת, PIF נדמה לי, לא BAT ולא VBS ... מכל מקום לא גרם נזק, וגם לא עורר את הנורטון המעודכן לאתמול. ייתכן שבטעות נשלח משהו אחר, קיצור דרך לאותו קובץ (כך נראה לי). לאן הגענו, גם כותבי הוירוסים כבר לא מה שהיו... צריך להקים רשות לוירוסים עם נהלים ברורים, אחרת החרפה הזאת תימשך...

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
קיבלתי ת´מתנה לפני שתי דקות

במקרה שלי רבי נורטון דוקא כן התעורר והתריע. אגב קבצי PIF בחלונות זהים לקבצי BAT בדוס והינם ברי הפעלה. ובא לציון גואל ולציונה גאולה ואמרו אמן.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
הוירוס ממשיך להפיץ את עצמו

לפני כמה דקות קיבלתי הודעת דואר מחברה נכבדה בפורום אליה היה מצורף הוירוס דלעייל(הודעתי לה על כך במייל חוזר). סביר שהוא נשלח בדרך זו או אחרת כמעט לכל חברי הפורום הקבועים המקושרים מיילית בינם לבין עצמם. כל מי שלא ממוגן לא רק שנדבק בוירוס אלא ממשיך להפיץ אותו ללא ידיעתו כמובן. אנא בדקו ועדכנו מיידית את גרסאות האנטי וירוס שברשותכם. ו ב ב ח י " נ

למעלה