או קיי... נעשה ככה...

yaronR1

New member
או קיי... נעשה ככה...

בואו נהפוך את התוהו ובוהו שיש כאן למשהו נורמלי... נסו לרגע, ואני מדבר במיוחד אל גבי וקברט, ומתוך רצון אמיתי להבין. איפה השטחיות בעבודה של כפכפי. במה זה מתבטא? מה הבעיה איתו? אני חוזר שוב. אין איזו התרסה או משהו דומה. למה בעינכם כפכפי לא נחשב איש מחזות זמר אמיתי? ו...את הדיון הזה, בואו נקיים בצורה מאופקת...

גבי39

New member
רגע רגע - לא אמרתי דבר כזה

אני מגיב פה למרות שהבטחתי לסתיו להפסיק את הויכוח. לא אמרתי דבר וחצי דבר נגד ירון כפכפי. לא אמרתי שהוא שטחי. מאוד חשוב לי להדגיש את זה. אמרתי שאלו הצגות ילדים ולא מחזות זמר. אני לא מוסיקולוג ולא בטוח שיכול לנסח במילים את ההבדל בין הדברים , כמו שאני לא יכול להסביר למה היצירות של יוהאן שטראוס נקראות "אופרטות" ולא מחזות זמר,בעוד שהסיגנון המוסיקלי קליל יותר למשל מעלובי החיים או פאנטום , ולמה רחוב 42 נכלל באותה קטגוריה של פאנטום האופרה ( שניהם מחזות זמר)למרות שסיגנונם כה שונה. מקווה שעניתי על מה ששאלת. גבי

tommy walker

New member
"דויד"

בנוסף לכך , יש לכפכפי גם את המחזמר "דויד" שלדעתי הוא לא מוגדר כמחזמר לילדים אלא כמחזמר רגיל. למרות שכשהוא הועלה לראשונה , זה היה בביצוע של להקת נוער (השכנים של צ'יץ'). וחוץ מזה , זה גם הועלה לפני כשנה בבית צבי. ואגב , גבי , לגבי הנושא שהעלת ,מה גורם לדברים כמו גריז מצד אחד ופאנטום האופרה מצד שני , להיקרא מחזות זמר.... ולמה יש יצירות קלילות של שטראוס שנקראות אופרטה ולא מחזמר.... אז אני חושב שהכול בעצם תלוי ביוצר עצמו ואיך שהוא מעדיף לקרוא לזה ולשווק את זה.... יכול להיות שיוהאן שטראוס פשוט פעל בחברה מסוימת שתחום מחזות הזמר לא היה קיים בה או היה נדיר בה , ויותר אהבו יצירות קלאסיות או אופרטות , אז יותר היה נח לו לקרוא לזה אופרטה. אולי אם הוא היה חי בארה"ב של היום ולא באוסטריה של אז , אז אולי אותן יצירות שלו שנקראות "אופרטות" היו בכלל נכתבות באנגלית וגם הוא היה קורא להן מחזות זמר. חומר למחשבה....

למעלה