או או..

AKben

New member
דרישות גבוהות מדי? פעילות מאומצת?

חיילי קומנדו מוטסים לפעולה בעומק לבנון, מונחתים על גג של אחת ממפקדות החיזבאללה, ומתכוננים לכניסה. לפתע אחד הלוחמים מודיע: "אנחנו לא נכנסים. כואב לי בזרת" נו באמת. אי אפשר להקל במבדקים לסיירות מיוחדות, או לגיבושים האיכותיים. פשוט אי אפשר. מה אנחנו רוצים ליצור כאן? צבא חלש? צה"ל עובד באותם סטנדרטים בכל גיבוש שעובר, והרי מתקיימים גיבושים כאלה כל שנה. מי שלא רגיל שילך. 2 אנשים נפטרו החודש במהלך שני גיבושים שונים הכרוכים במאמץ פיזי עצום, הדבר מצער מאוד ותנחומי למשפחות. אף על פי כן, צריך להמשיך באותה דרך

gidionline80

New member
איזו דרך

ליבש אנשים? להביא למותם? מדובר ברשלנות וחוסר אחריות מקוה שמי שאחראי יקח על עצמו כמו שמבס נבטים.

YanivM17

New member
ברצינות - מי שלא מבין

שלא ידבר וזה לא להמשיך לייבש אנשים - כשאומרים "כולם לשתות הרבה..." ואחד לא שותה אי אפשר להפיל את זה על המפקד (מקרה הפוך שהוא בא ומכריח את כולם לשתות מיימיה ואחד מקיא או לא יודע מה קורה לו והאחר לא מסוגל, אז אחריות עצמית ולשתות הרבה..) וזה הגיבוש אין טעם לשנות אותו רק לחדד את הקטעים הבטיחותיים.

gilad138

New member
הגיע הזמן יתאמנו ברצינות לגיבוש

הגיבוש קשה ובא להביא אותך למיצוי היכולת ולמצבים קשים ומתסכלים , זאת על מנת לאפשר מיון ליחידות הכי טובות בצבא כוח רצון הינו חשוב מאד אך התמודדות מוקדמת עם מצבים קשיים שמשלבים לחץ פיסי ונפשי יכולה להכין לגיבוש הגיע הזמן שיפסיקו להגיע לשם אנשים שבטעות עברו מבדקים וכלל לא התכוננו! גלעד - יוצא יחידה מובחרת

LrZt1986

New member
צירוף מקרים

הגיבושים אשר צה"ל מציע הם בלי שום ספק תוצאה של עיבודים חוזרים ונשנים של תהליכי מיון שנלמדים כבר במשך עשרות שנים. לפחות בגיבוש לקורס טיס, המפקדים הם חניכים בשלבים מתקדמים או אנשי צוות אוויר שהם ללא ספק אנשים איכותיים אשר לא צריכים לקבל חיזוקים לאגו מטרטור של מלש"בים סתם כך, וכן אפשר להגיד על אנשי השייטת\סיירת מטכ"ל שמעבירים את הגיבושים שלהם בהתאמה. בנוסף, סרגלי המאמצים וכן הדברים שמותר ואסור לעשות בכל גיבוש הם דברים שעוברים התאמות ושינויים רבים במהלך השנים שרק מקלים אותם. בסוף כל גיבוש אחרי השבירת דיסטנס שומעים את המפקדים אומרים: "הרבה דברים שעשו לנו כשאנו היינו חניכים בגיבוש לא נעשו לכם", וזה נכון. כל פעילות גופנית, כל שכיבת שמיכה, ק"מ של ריצה ואפילו עונשים זה משהו מדוד ומתוכנן וכמעט לא נתון לשיקול דעת. צה"ל שם בעבר, והיום אף הרבה יותר, דגש על התנהגות הולמת כלפי המלש"ב אף יותר מאשר התנהגות הולמת כלפי החייל. בגיבוש טיס יש "מפקדים" שהתפקיד שלהם זה לדאוג לענייני מנהלה וחלק גדול מזה הוא דאגה לחניכים שחולים או שמדווחים על חולשה, ואני משוכנע שיש אנשים שדואגים לכך בכל גיבוש אחר. מאות חניכים עוברים גיבושים שונים כל שנה. במשך עשרות שנים לא קרה אסון כדוגמת האסונות שהתרחשו בחודש האחרון. האם זה שהם הגיעו אחד אחרי השני צריך להעיד על משהו? אולי על חריגה סטטיסטית מאוד לא סבירה, אבל אפשרית. בכל מקרה, צריך ללמוד את המקרים ולחקור אותם כך ששוב חיים לא יקטעו בצורה שכזו, אך אני באופן אישי איני מאמין כי ימצא גורם אנושי אשר אשם בכך, בכל אחד מהמקרים. איתי שרון ז"ל ואהרון צרפתי ז"ל, יהי זכרם ברוך.

SensaiToro

New member
../images/Emo45.gif וכך או כך

אין לנו את הזכות להאשים לא את אותו בחור ולא את האחראים עליו. אנחנו לא יודעים מה בדיוק היה שם. פשוט צריך לקוות שמקרים כאלה לא יחזרו עלעצמם.

neuron

New member
אני חושב שצריך לשנות את הגיבושים

ואת האופן בו הם נערכים. לאזור הגיבוש של קורס טיס למשל, אין אפילו גישה נוחה לנכים, ובאופן כללי הצבא מגלה יחס מפלה במיונים ליחידות המיוחדות ולא נותן לאנשים עם קב"א נמוך הזדמנות שווה כמו לאחרים.

HotGod

New member
כצנחן, אנ יחייב להתנגד למה שעתה אומ

ר. אותי גייסו בלי כל קושי למרוט שהקבא שלי היה 47 ומעלה. לפי דעתי אסור להוריד את הסטנדרדטים ולהכניס כל אחד ליחידות המובחרות. לרעיה.

neuron

New member
הצנחנים זו דוגמא קלאסית ליחידה מפלה

חבר טוב שלי נדחה מהצנחנים רק בגלל שהוא סובל משיתוק מוחין. הקצין מיון טען שזה יהיה מסוכן לתת לאדם עם שיתוק מוחין לצנוח. כאילו אפשר כבר לחשוב כמה מסובך זה כבר לצנוח. כולה דוחפים אותך מהמטוס וכל השאר כבר מתנהל מעצמו. ואותו חבר ממש בחור איכותי- הוא קיבל 625 בפסיכומטרי ולאחרונה הוא גם למד להשתין לבד כמעט בלי ללכלך מסביב.

Ha Sea

New member
אני עדיין מתלבט אם לקחת את ההודעה

שלך בריצינות..... להההההההההההההההההההההה

היי אתה צודק

איך לא חשבו על זה קודם,יישר אימונים בכמה ימים ממש לא יאומן... והכאב של המשפחה משתתפת בצערם...

למעלה