אותי זה מרגיז!!!

אותי זה מרגיז!!!

היי לכולם! כבר שבועות שלא כתבתי בפורום, אבל חזרתי, כי רציתי לשתף אתכם במשהו שמאוד מרתיח אותי, כפי שמן הסתם הבנתם מהכותרת. קודם כל, חדשות טובות: ביום א' התחלתי לעבוד בחברת סיעוד, כעו"ס (המקצוע שלי)!!! ועכשיו תכל'ס: כפי שאולי ספרתי פה בפורום בחודש שעבר, התחלתי לעבוד באיזו חברת השמה במרכז. אחרי שבועיים עבודה, החליט המנהל שאני לא מתאימה לו, ושלח אותי הביתה. שנינו ידענו שהחודש הוא ישלם לי את מה שמגיע לי. השבוע הוא התקשר ובקש שאבוא לשם כדי לקחת את הצ'ק. מילא, אם לא הייתי עובדת, אבל אני עובדת משרה מלאה, ולא הייתי נוסעת עד ת"א רק בשביל זה- כסף או לא כסף! נכון, הוא רצה להחתים אותי על הצהרה שלא יהיו בינינו תביעות הדדיות אח"כ, אבל זה משהו שניתן לסגור בפקס, במייל, או לא יודעת מה, במיוחד כשהוא יודע שאני גרה רחוק. ההתעקשות הזאת שלו ממש לא נראתה לי...

אורום

New member
צודקת

לחתום עם טופס ויתור וקבלה שאומר שאין לך תביעות זה מקובל אבל הוא בהחלט יכול לפקסס לך את הטופס לחתימה ואת הצ'ק לשלוח בדואר. הוא מתעקש מפני שהוא רוצה לדעת שהגעת אליו חתמת קבלת את הכסף והכל סגור ביניכם הוא לא רוצה לרדוף אחריך- הגיע הצק בדואר- לא הגיע- קיבלתי- לא שלחת וכו'. הוא מתנהג ככה כי כנראה הוא נכווה במקרים דומים.

פיאנו

New member
למה לחתום?

לא היית חייבת לבזבז זמן כדי להגיע אליו. נוא חייב לדאוג לשלם לך את השכר בזמן וחייב לוודא שהכסף הגיע אליך.אחרת, הוא צפוי לתביעה על הלנת שכר,תביעה שאת זוכה בה בטוח ועולה לו הרבה כסף. לא חותמים על שום ויתור זכויות כי זה לא חוקי.את יכולה לברר בפורום דיני עבודה.המעביד לא יכול להתנות תשלום משכורת בחתימה על טופס ויתור.

אורום

New member
זה שהמעביד חייב לשלם לה

זה ברור אבל במקביל לתשלום בגמר יחסי עובד-מעביד לרוב העובד מתבקש לחתום על כתב ויתור וסילוק משמעות מסמך זה שהחברה שילמה לו את כל הכספים המגיעים לו ויותר אין חובות והופסקו יחסי עובד מעביד בין העובד לחברה. כתב כזה מאוד מקובל והגיוני. סך הכל הוא אומר שהעובד קיבל את הכסף שמגיע לו מהמעביד ואין לו יותר תביעות ממנו.

לא נכון

עובד לא חייב לחתום על כתב ויתור על תביעות. מה יקרה עם עובד יחתום על ויתור ולאחר מכן יוודא לו שהוא חטף מחלת מקצוע, שעליה הוא זכאי לפיצויים? מה קורה במקרה שעובד חתם ויתור על תביעות מבלי לדעת שהמעביד לא שילם לו את הסכום המדויק לימי חופשה או ימי מחלה? האם אז העובד לא יוכל לתבוע בדיעבד את המעביד?

פיאנו

New member
העובד לא חייב לחתום על שום מסמך

ואם תשאלי עו"ד הוא ימליץ לך לא לחתום.תמיד יכולות להתעורר שאלות בנושא שכר תשלומים שגויים,הפרשות לקרנות שלא בוצעו וכו. מקובל להוציא מכתב פיטורין או התפטרות וזה המסמך היחידי שקובע שהופסקו יחסי עובד מעביד, אך לא הופסקו זכויות העובד לתשלומים המגיעים לו לפי החוק.

אורום

New member
הבהרה

לא נאמר שהיא חייבת לחתום אלא שהיא התבקשה לחתום על מסמך שהוא מאוד הגיוני. המכתב נתחם לאחר שהיא קיבלה את כל הפיצויים המגיעים לה וימי החופש. ברור שהיא לא חייבת אבל במקביל גם ברור שהמעביד לא חייב לשחרר לה לדוג' את כל הכספים בקרן ההשתלמות. גם בסיום העבודה לכל צד יש את הצרכים שלו וצריך לגמור את זה יפה והמכתב הזה מאוד לגיטימי.

פיאנו

New member
תלמדי קצת דיני עבודה

לפני שאת עונה. המסמך אולי הגיוני בעיניך אבל לא חוקי כך קבע בית משפט. וקביעה זו באה להגן על העובד ולא על המעביד. לגבי קרן השתלמות, המעביד לא צריך לשחרר כלום,משום שכל ההפרשות לקרן הן של העובד והן של המעביד נצברות במשך שש שנים ומשתחררות לטובת העובד ללא "עזרת" המעביד. אולי התכוונת לכספי תגמולים, אבל בהם לא כדאי לגעת אלא לצבור.

פיאנו

New member
והנה תשובה מוסמכת(מצורף קישור)

כנסו לכאן http://www.gala.co.il/showPanel.php?id=9

אורום

New member
למען הסדר הטוב

קראתי את הקישור שצירפת וכתוב שם בדיוק מה שכתבתי פה היא לא חייבת לחתום המעביד מבקש את זה ממנה רק כדי לישר קו ולסיים את היחסים בצורה מסודרת ולדעת שהכל סגור ביניהם. לגבי קרן השתלמות יש צורך בטופס שחרור מהמעביד וזה גם כתוב באתר שהפנת אליו בסעיף הראשון. ההפרשות לקרן השתלמות מורכבות מסכום שהעובד מפריש וסכום שהמעביד מפריש ואת הסכום שהמעביד הפריש הוא לא חייב לשחרר.

nari1

New member
לי שלחו את הטפסים בדואר@@@@

היי. זה לא חייב להיות ככה. אני גם הייתץי צריך לחתום, ושלחו לי בדואר את הטפסים ואז חתמתי ושלחתי בחזרה. ואניעבדתי בבנק. שזה מקום די רציני! למה לעשות סיפור מכלום...?

למעלה