אותי זה מעצ'בן!

iditbs

New member
ובמילים איך אדם שבא מבפנים

שוכח או מתעלם מאמונתם העמוקה והבלתי מתפשרת? כל שינוי שינהיגו באורח חייהם כחטא הוא. אסור להם אפילו לחשוב שיתכן אחרת. ודווקא נושא הילודה הטבעית הוא אחד הרגישים. אבל גם אני בדעה שהם צריכים לעזור לעצמם לשאת בעול הכלכלי. מתי יקום אצלם הגבר שיעלה על נס את "אם אין קמח אין תורה"?

MicMik

New member
מה שאני מבין, שבימים קשים, כשבאמת

לא היה אוכל ולא באשמת החילונים, הילודה אצל חרדים היתה דומה לזו של החילונים, כך שהם יודעים להצטמצם כשאין ברירה. כל עוד ההקצבה לחרדים זורמת בלי הגבלה, הם מבחינתם יעשו את מה שהם יודעים. בארה"ב אין את הפויילע שטיקס האלה, והם הולכים לעבוד ולפרנס את עצמם כמו כל אזרח.

roy269

New member
חמורו של משיח

של ספי רכלבסקי ספר חובה לכל מי שרוצה להבין את עומק התהום הפעורה בין חילוניים לדתיים ואת המהפך שעברו הדתיים / חרדים בדור האחרון. ורק לדוגמא - הבאנר של הלובביצ'ר המתנוסס לגאון בראש עמוד הפורום.

סלסרו

New member
ודווקא כאחד שמגיע בפנים אני יודע

שישנו אחוז לא מבוטל שנמאס לו ללמוד בישיבה והוא מת לעבוד. אנשים אלו היה עובדים בשמחה אם הדבר לא היה מכריח אותם לשרת בצבא ואם המנהיגות היתה נותנת לזה גושפנקא. למנהיגות החרדית יש עוצמה טוטאלית, הם יכולים להפוך עולמות בהבל פיהם. כל עוד ויתאפשר להם לנצל את המדינה לצרכיהם הם ימשיכו בזה. כשהברז יסגר, המסר שלהם ישתנה. כורח המציאות יכריח אותם להשתנות. וזה לא נכון שאמונתם בנושא זה היא בלתי מתפשרת. עובדה היא שחרדים בחו"ל עובדים למחייתם, ואכן המשפחות שלהם קצת יותר קטנות משל אחיהם הישראלים. האמת היא שהתלות הזו היא המצאה של החרדי הישראלי שהתחילה בימי החלוקה. מעולם לא היה דבר כזה בהיסטוריה היהודית שתלות כזו תהפך לנורמה, שציבור שלם לא יעבוד. זו ממש סטיה מהיהדות. ואגב, הציבור החרדי אכן עובר שינויים - לאט אבל בטוח. הם לא יכולים לעצור את זה. לא שינויים בהלכות הבסיסיות, אבל שינויים חברתיים, פתיחות למודרניזציה, וכן הלאה.

סלסרו

New member
זו כוונת חוק טל... אבל טומי לפיד

המטומטם דאג שישנו את זה

ננסנס

New member
אזמה, מה קרה היום?!

קמת עצבני עיוני... יש קצת שמש בשמיים, צא לרחוב (עדיף לשדרה החמישית) ותהנה קצת מה VIEW הנפלא שיעבור מולך...

ננסנס

New member
מבטיח לעדכן במהלך הסופ"ש...

ומה, התמונות של הגולן עם הכינרת לא מספיק טובות?! כעונש... קבלו עוד אחת...

az ma

New member
אני לא קמתי עצ'בני -- אני מתעצ'בן

שקמתי... ומה זה "יש קצת שמש בשמיים..."? פה, רק 11:20 בבוקר וכבר 90 מעלות (בצל)... ופה ב"שדרה החמישית" אין שום VIEW ושום בטיח... ואיך ה VIEW בדיוק 'יעבור מולי'? יש אצלכם תהלוכה של חתיכות Playboy?
אוטוטו אני הולך לשחות...נצטנן קצת מהחום...שהאירופאים מביאים לפה...
ור-ו-צ-י-ם ת-מ-ו-נ-ו-ת נ-ו-ף מ-ה-ד-י-ר-ה ש'ך... באיזו קומה ת'גר?

ננסנס

New member
איזו טעות.. שכחתי שאתה מהצד השני...

תראה, אחרי החורף הקשה שעברנו, הניו יורקיות מנצלות כל יום של שמש לטובת הפגנת הרגליים החטובות בחצאית תומכת גיזרה בשילוב נעלי עקב תואמות... ממש חגיגה לעיניים...

az ma

New member
תבוא לל.א. (לבד)...הראש ש'ך פורפרה

ואתה מרייר נונסטופ!

az ma

New member
מה לא היה מספיק ברור עם ה ../images/Emo68.gif?

אז רק "ריחמתי" על השרת של תפוז...
.....
....
או, במילים אחרות "זיהום מבורך"... Did I make myself clear

למעלה