אותי זה מעצבן

A לוןA

New member
אותי זה מעצבן

הנה אפילו "עתון לאנשים חושבים" לא מהסס ליפול לתוך קלישאות הסאדו-מאזו הנבובות והחלולות ביותר.
הנה בקישור, כתבה החוקרת את הקשר בין לחץ במקום העבודה להתנהגות בינאישית וזוגית.
http://www.haaretz.co.il/gallery/lifestyle/date/.premium-1.3030565
ומה תפס לי את העין?
הנה הציטוט
"כל אחד יאמר לכם שיום מעצבן בעבודה לא עושה חסד עם היחסים הרומנטיים (אלא אם אתם מטפחים קשר סאדו־מזוכיסטי פעיל) ..."

פשוט איחס.

turangaleela1

New member
נוראי. לא קראתי עדיין אבל רק המשפט שציטטת מחריד

זה מה שאנשים חושבים על יחסי שליטה? שזו דרך להוציא עצבים על בןאדם אחר?

Mind Power

New member
זה בדיוק כך לצערי

לדעתי ומשיחות, רוב הונילים שמעולם לא חקרו זאת, בטוחים שמדובר לפחות ביחסי ניצול אם לא לגמרי התעללות.
גם אחרי הסבר, אם יצפו בסשן עדיין יהיה להם מאוד קשה להפנים שזה בהסכמה וששני הצדדים מוצאים בכך סיפוק והנאה.

נראה לי שהשאר חושבים שזה משחקים קינקיים במיטה בלי להבין מהות של שליטה (האמת שגם חלק מהקהילה נראה שנוהג כאילו הוא כזה).

השאלה היא איך מעלים את המודעות כדי לשנות את התפיסה.

A לוןA

New member
הבעיה היא

שהארון הבדסמי נורא נוח
מודה, הוא נוח גם עבורי.
לקהילה הלהטבית, למשל, הארון נורא לחץ. למה? כי נשללו מהם זכויות בסיסיות והארון שלהם היה נורא קטן ולחוץ וכלל המון הגבלות ואיסורים מצד אחד, והמון בורות והומופוביה מצד שני
אז היו אמיצים שיצאו מהארון ונשכבו על הגדר, והיום לצאת מהארון זה כבר הרבה פחות ביג-דיל.
אבל אצלנו הארון מרווח ונוח. קל מאוד להסתיר את עובדת היותך בדסמי, ומאחר וקל להסתיר- אז למה לי להתמודד עם דיעות קדומות ובדסמופוביה?
מתי הארון מפריע? כשאתה מאולץ לצאת ממנו, בעקבות מפגש עם הרשויות, נניח- ואז אתה חשוף בצריח, וגם אז האינטרס של רובינו הוא לזנק ישר חזרה לארון הבטוח והנוח ושכולם ישכחו שמשהו בכלל קרה.
מודעות מעלים ע"י הסברה, והסברה נמרכת כשיש עניין לשנות
לרובינו המצב הנוכחי לא מפריע (בטח לא ברמה של להיחשף ולעשות משהו בנדון) ולכן הבמה נשארת לדיעות הקדומות ולחמישים גוונים.

Mind Power

New member
ספרים

אבל איכותיים, לא כמו חמישים גוונים, שיעבירו המסר בצורה הנכונה ברגישות וחשיפת מה שנפלא בעולם הזה ישרתו את המטרה בתור התחלה.

שמעתי על אחד כזה בדרך החוצה שמקווה שיהפך לרב מכר וישנה תפיסות. בטוחה שיש ויהיו עוד.

אתה רציני עם הארון הזה?

אני מגיל עשר בדיוק יודעת איזה סוג יחסים אני מעדיפה
אף פעם לא התקשתי למצוא אדם שבטעם שלי וגם מי שלא בטעם שלי
שמח לנסות
ואף פעם בחיים לא הבנתי איזה בדיוק ארון מצריך יציאה ממנו

אני סיריוסלי לא מבינה על מה אתה מדבר
זה הדבר הכי קל לשיחה להכרות
ובכלל זה כל כך סופר מקובל בחברה

ומי שמתעניין בדברים שעלולים לסכן קורא או ...
מקים קהילה או מה שלא עושים עם זה
אני ממש לא מבינה על איזו תחושה נרדפת
או מאבק זכויות או על מה אתם מדברים

אבל הבנתי שאתה לא צוחק ועכשיו זה באמת מבלבל ,
אתה מרגיש ברצינות שיש נגדך דעות קדומות כי יש לך
סטיה מינית מסוימת?

ואגב פעם באמת יצא לי להתקל עם הרשויות ,
שהשכנים הזמינו- אחד המצחיקים

A לוןA

New member
אני שמח שלא נתקלת בזה

כי כשאת נתקלת בזה- זה חזיתית.
כבר סיפרתי על זה לא פעם בעבר.
ואני לא רוצה לשעמם את הכותבים פה בפורום.
אבל כשמישהו מביא את הנטיה המינית שלך כנגדך בטענה שזה הופך אותך לאם לא כשירה בפני בימ"ש
כשמישהו מביא את הנטיה המינית שלך כנגדך כשאת באה להתלונן על אונס (ולכי תסבירי לו עכשיו על קוים אדומים וגבולות שנחצו ומילת ביטחון שלא כובדה)
כשבן הזוג שלך "מבלה" לילה במעצר ועובר חקירה משפילה בו מטיחים הו שהוא מתעלל ואנס, כי אכלת דג מקולקל והגעת למיון והאחות ראתה את סימני החבלים מהסשן של אתמול
אז כן. יש אפליה, ויש דעות קדומות
ואת יודעת מה- עזבי אונס.
אני לא מכיר הרבה בדסמיים שהסביבה שלהם יודעת על הנטיה שלהם, לעומת די הרבה הומוסקסואלים, נניח, שהסביבה שלהם יודעת עליהם באחוזים הרבה יותר גבוהים.
&nbsp
אז כן. יש דעות קדומות ויש אפליה, וכולנו לא מספרים על זה שאנחנו בדסמיים כי אף אחד מאיתנו לא רוצה ולא מעוניין לשלם את המחיר.
פשוט אצלנו זה כל כך קל להסתיר, שאת אומרת לעצמך- "אה, דווקא סבבה לי עם ההסתרה הזו. למה בכלל צריך לחשוף?" בלי לשקול בכלל את האלטרנטיבה.

זה לא מקרי קיצון מה שתיארת?

במקום בו גדלתי ואפילו חלק מהזמן בסביבה דתית
די כולם יודעים במה מדובר,
לא אחד לאחד אבל אף אחד לא ראה בזה משהו זר
ובלתי נתפס

חוץ מחברים קרובים למה צריכים לדעת על זה?
נניח לרגע בצד בית חולים ותלונות שווא על אונס
איפה זה פוגש אותך בעולם האמיתי ?

הומוסקסואלים למשל רוצים להפגין חיבה בפומבי ,
או למשל באסיפת הורים
איפה זה פוגש אותך בעולם האמיתי ולא במשטרה ?
(וכמו שאמרתי מהניסיון שלי דווקא חושפים- אם כי מן הסתם לא במקום העבודה ואפילו שם הייתה אחת שפעם קלטה את הסימנים והתחילה להריץ איתי דאחקות)

A לוןA

New member
אני אתן לך את הדוגמא הכי פשוטה

נניח שהכי טיבעי ונכון לך לקרוא לשולט שלך "אדוני"
ככה את מתייחסת אליו, ככה את מרגישה כלפיו, זה מה שהוא בשבילך.
תשבי עם וניליים ותגידי להם- "אתמול אני ואדוני הלכנו לקניות"? או שתחביאי את הזהות הבדסמית שלך ותקראי לו בעלי, החבר/בן-זוג שלי?
&nbsp
אם בחרת באופציה השניה- הנה, גם את במסתירים.

אין לי הסכמה איתך לגבי הרבה דברים

אני לא חשה סיבה לכנות מישהו "אדוני" בפומבי,
ראשית כל אוכל לענות בלי כחל וסרק שאם היתי חשה שאני רוצה זו לא הייתה בעיה עבורי-
יצאתי מזוגיות ארוכת שנים בא החבר שלי שהיה אחד האנשים שלימד אותי לשים ז' על העולם כשרציתי להביע את עצמי ועשינו דברים מצחיקים ורחוקים מזה ביחד
ובתור אדם ביישן אני באמת לא חושבת שהיה לי קשה לבצע את זה.

שנית מעבר לזה שתמיד הייתה לי פתיחות ויכולת לשוחח על הדברים עם כל אדם עדין, אני חושבת שמקום הסטיות המיניות שלי בהקשר לציבור הרחב הוא במיטה שלי. בדיוק מאותה סיבה לא הייתי רוצה לשמוע ששכנתי מתגרה מדוממים ואם הייתה יוצאת בהכרזות אהבה לעץ שבחצרה הייתי מבקשת ממנה אם אפשר למזער ולהפוך את הנושא ליותר פרטי.

שלישית מפריעה לי מאוד החלוקה הזו לונילה שוקולדה- יותר מזה כבר אמרתי בעבר שמעבר לזה שזה טיפשי להגדיר את עצמך דרך המיטה זה גם לא נכון שזה דיכוטומי אנחנו והם .

הכרתי אנשים שלא היה להם שמץ עניין ואפילו התנגדות לנושאים המדוברים כאן ואחרי שהפשירו מעט בקשר לא רק שגילו והתלהבו מדברים חדשים אלא מאוד נפתחו - נשים וגברים. לא מאמינה בחלוקה הזו ולא חשה שמתקשה להכיר אנשים , שזה לא מספיק ידוע לציבור הרחב או שיש באמת משהו חד לכאן ולכאן.

הדבר האחרון שמפריע לי הוא שלא הבאת לי דוגמא מחיי היום יום שלך שבהם אתה מרגיש שאתה מפספס משהו ושמשהו נגזל מחייך בגלל הסטייה המינית שלך.

*סתם מחשבה בעלי ואדוני זה די כמעט אותו עניין.

A לוןA

New member
אני מאוד מפקפק בנחרצות הזו

ואני רוצה להיות זבוב על הקיר כשבשיחת קפה בעבודה תגידי "אדוני ואני ראינו סרט נהדר אתמול"
וכאמור- זו סתם דוגמא.
אם נניח מישהי מרגישה שהכי כיף לה בעולם ללכת עם קולר שייכות על הצוואר, כי זה משמעותי עבורה כמו טבעת נישואין- אבל היא לא עושה את זה- היא בהסתרה. נכון, היא לא משוללת זכויות , נניח, כמו ההומואים שלא נותנים להם להביא ילדים בארץ, אבל זה בדיוק מה שאני טוען- זה שהארון יותר מרווח ונוח- לא עושה אותו לפחות ארון.
&nbsp
שנית, את משתמשת בטכניקה מפוקפקת- לוקחת שני דברים שונים (נניח, הבעות חיבה והבעות מיניות), כורכת אותם בכריכה אחת ואז אומרת- אם השני לא בסדר אז גם הראשון לא.
אף אחד לא ביקש דרש או אפילו רצה פירוט על ה"סטיות המיניות" שלך. בוודאי שלא אני. גם לא ממש מעניין אותי, כשאני רואה זוג הומואים מי מהם האקטיבי ומי הפאסיבי, או כשאני רואה זוג לסביות אם הן כן-או-לא משתמשות בתחליפי זין.
אבל אני יודע שהם הומואים, ואני יודע שהן לסביות- כי הן מחוץ לארון והן מפגינות חיבה בפומבי (שימי לב בבקשה להבדל- חיבה ולא מיניות)- והן לא בארון.
ואם אשתי, לצורך העניין, תרצה להפגים חיבה בפומבי ותקרא לי אדוני (וצפונה)- יהיו לזה משמעויות וסנקציות חברתיות משמעותיות הרבה יותר.
&nbsp
שלישית- מטופש בעינייך? אז מטופש.
אם תעקבי בצורה פחות מתלהמת תגלי שאני דווקא גורס שהמיניות שלנו, בהרבה תחומים, מאוד נזילה, ומי שמוכן להתנסות ולחוות- המיניות שלו נזילה עוד יותר. יש מיעוט של אנשים שנמצאים באופן קבוע בשני צידי ה"סקאלה" ואצל היתר - כל העסק יכול לנוע ימה וקדמה צפונה ונגבה.
ובכלל לא משנה אם ה"סקאלה" היא הטרו-הומוסקסאוליות או ונילה-בדסמ או כל פרמטר אחר. אבל יש מקומות על הסקאלה שהם בוודאות לא וניליים או בהחלט לא בדסמיים, המרכז שלה- יותר אפרפר.
&nbsp
ולסיום כמו בכל דיון בנושא- את מגבילה בדסמ למיטה וטוענת שזה טיפשי להגדיר את עצמך דרכה- יש אנשים שבדמ עבורם זה הרבה יותר מזה- אז חלאס עם האמירה הזו, היא סתם מעצבנת.

שמחה לשמוע לגבי הנושא המיני

שהשיח הזה הוא רק מכאני ואתה לא מאמין באמת בונילה ושוקולדה כמשהו נוקשה.

מה שרשמת לא שכנע אותי, אבל לא נורא

מעניין אם האמירה מעצבנת אותך כי אתה חש שהיא מזלזלת בך בצורה כלשהי או בחוויה עמוקה שלך או שהיא מעצבנת כי אתה טורח להפיג אותה ומרגיש שלא הצלחת וזה סתם סזיפי ומייגע או מטופשת כי היא ללא מחשבה ושיקול דעת לדעתך.

אמרתי שהמיטה לא מגדירה את מה שאני - התכוונתי לזה בהכי מילולי,
זאת אומרת להפך יכול להיות שסטיה מינית היא ממקום מאוד עמוק והיא נותנת לי תובנות מאוד משמעותיות על התקשורת שלי עם העולם אבל בדיוק בגלל זה היא הרבה יותר רחוקה מאשר מינית והיא לא ממקור אחד היא ממבוע של הנפש ולכן היא גם לא מה שמייצג זהות שלי וגם לא דבר שאחלוק עם אדם לא קרוב במיוחד אלי .

זה קשה לי אולי להסביר אבל אני חושבת להפך שזה לא משהו שהוא קל ופחות ערך ושמין הוא עוד צורה של תקשורת בקשר, והוא לא נפרד מהנפש ולכן בטח ובטח שלא רק לא מגדיר אלא מאפיין חלק ממשהו הרבה יותר גדול ונרחב ולכן לא זוכה לזילזול אלא למקום מאוד משמעותי בהקשר הזה.

מקווה שהבנת :)
תודה על ההסברים

A לוןA

New member
לשאלתך-

זה קצת מכל דבר וזה לא קשור אלי אישית.
כשמישהו מבטל חוויה של מישהו אחר כי הוא לא חווה את זה באותה צורה- זה מקפיץ אותי כמנהל פורום. זה לא משהו אישי שלי- אני לא מרגיש שאת מזלזלת בחוויה אישית שלי, אבל בהחלט שיש אנשים שזה מבטל את החוויה שלהם, ואני אכן טורח להגיד שלבדסמ יש המון גוונים*, ויש כאלו שהם "סתם" מפוצפצים, יש כאלו כמוך שזה רק במיטה ויש מי שזו ההגדרה שלו בחיים, ולהתמודד כל פעם מחדש עם ,אבל זה רק במיטה וזה מטופש להגדיר את עצמי ככה זה סיזיפי ומייגע, ואני לא חושב שזה ללא מחשבה- אבל כן ללא ראיה של התמונה בגדולה.
&nbsp
ובקשר לזבוב על הקיר-
לא דיברתי על התבטאות מולו. דיברתי על העניין החברתי- זאת אומרת התבטאויות בחברה, לא מולו.
ואני לא מדבר על חברים קרובים, שנגיד את יכולה לבחור. אני מדבר על שיחת רעים בעבודה או במקום פחות אינטימי. קבלה חברתית היא לא המעגל הקרוב אלייך ותו לא , את יודעת...
&nbsp

בעבודה אין סיבה שאני אזכיר את זה

אבל ציינתי שפעם בעל כורחי זה אכן יצא לשיחה מול מישהי וזה היה משעשע
היא התלהבה נורא מאיזו סיבה

A לוןA

New member
את מתחמקת

אבל זה בסדר.
כמו שאמרתי- הארון כל כך נוח שלעיתים לא מרגישים בכלל שהוא שם.

ולגבי זבוב על הקיר

עשיתי יותר דברים מזה וכשיש לידך אדם שאתה אוהב אז הכל נראה לי קטן עלי בהקשר הזה :)

חוץ מזה אמור לי מי הם חבריך, למה שהם לא יוכלו לקבל שאתה קורא לאהוב/ה שלך בשם מסוים? מה זה עניינם ואם זה עניינם למה שהוא יבוא ממבט ביקורתי ובוחן?

newcharm

New member
הדיאלוג הזה ביניכם קצת משונה

די עושה רושם שאת לא ממש 'עונה' למה שנטען
אלא לחילופין מייצרת כל מיני אנשי קש או סתם זורקת לאויר דברים לא באמת קשורים.
&nbsp

למעלה